Vraag: Wanneer kan je Annie Sloan Chalk Paint overschilderen?
Antwoord:

Annie Sloan Chalk Paint kan je overschilderen als de verf volledig droog is. De 2e laag Annie Sloan kan je al aanbrengen na zo'n 30 tot 40 minuten. Daarna moet je het minimaal 8 uur laten drogen voordat je het gaat afwerken. Annie Sloan is overschilderbaar in een andere kleur als de verf volledig droog is. Je kan ook over Annie Sloan wax verven als die volledig hard is. Dus wilt u een andere kleur op uw meubel, kan je er gewoon weer overheen schilderen.

Wanneer kan je Annie Sloan Chalk Paint overschilderen lees het hier

Volledig antwoord

Vraag: Wat is de beste krijtverf voor meubels
Antwoord:

De beste krijtverf voor meubels is een verf die duurzaam en lang je meubels zal beschermen. De eerlijkheid geeft aan dat dit niets te maken heeft met de verf. De krijtverf heeft hele andere redenen waarom je er voor kiest. Kan je het aanbrengen op de verschillende materialen. Kan dat zonder schuren of gronden.. De afwerking van de krijtverf voor meubels is vele malen belangrijker. Kies de juiste afwerking zodat u jaren plezier heeft van uw meubels. Wij kunnen u daar mee helpen. Veel stockist starten met Fushion Paint of met Dixie belle Paint. Wij begrijpen dat niet want er is maar 1 verf die al ruim dertig jaar bewezen heeft goed te zijn. Dat is Annie Sloan Chalk Paint. Wij begrijpen ook niet er is maar 1 kwaliteitsverf en dat is die van Annie Sloan.

Volledig antwoord

Vraag: Wat is decorateursvernis van Polyvine?
Antwoord:

Decorateursvernis van Polyvine is één van de weinige natuurlijke vernis soorten zonder chemische toevoegingen die speciaal gemaakt is voor water gedragen verfsoorten. U kunt het dus probleemloos gebruiken op Annie Sloan Chalk Paint, Acrylverf, krijtverf en kalkverf. Waarom is het belangrijk dat het een water gedragen vernis is. Bij andere vernis soorten zal er een verkleuring optreden, meestal geelachtig. Verder is het belangrijk dat vernis bestand is tegen warmte. Bij veel vernis soorten zal het gaan verkleuren door de zon. Omdat Decorateursvernis warmtebestendig is zal er geen verkleuring optreden. Verder is het enorm belangrijk dat het goed waterbestendig is. Deze vernis kunt u probleemloos gebruiken in natte ruimtes. U kunt het schrobben en goed schoonmaken. Daarom is het uitermate geschikt voor het afwerken van muren (krijtverf, kalkverf of Chalk Paint) of het gebruik van meubels.

Decorateursvernis geeft geen verkleuring op Annie Sloan Verf

Het is ijzersterk en u kunt dus intensief gebruik maken van uw meubels zonder problemen. Polyvine decorateurs vernis kunt u ook aanbrengen direct op hout. Voor buitenwerk heeft Polyvine speciale buitenlakken. Die ook zijn te gebruiken op behandeld hout (water gedragen verf) of onbehandeld hout. Eigenschappen: beschermt tegen verkleuring door Uv-stralen, bestand tegen regen, makkelijk aan te brengen, sneldrogend, op waterbasis. Beschermt tegen afbladderen en barsten. Gereedschap reinigen met water. Verbruik: ca. 15 m2 per liter. Aanbrengen met een vernis kwast voor een mooi en streep loos resultaat.

Decorateursvernis is voor meubels, binnen en buiten en voor het afwerken van keukens

Voor buiten meubels, buiten hout carports etc. gebruik je Polyvine buiten lak Heel Mat transparant. Deze extra matte vernis kun je prima toepassen over je met Annie Sloan Chalk Paint geverfde buiten meubels, buiten hout carports etc., die je goed wilt beschermen. Voor een optimale bescherming breng je eerst 2 laagjes Buiten lak Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje Buiten lak Heel Mat transparant voor als je een echt matte uitstraling wilt. Dit is ook van toepassing op de decorateursvernis. Altijd eerst twee laagjes decorateursvernis zijdeglans en dan de decorateursvernis extra mat. Dit geeft een extreem mat resultaat en door de samenstelling van de twee bestanddelen zijdeglans en mat is het extra sterk.

U kunt ons volgen op:

Decorateursvernis van Polyvine kan goed tegen hitte en vocht

Volledig antwoord

Vraag: Wat is de droogtijd van Annie Sloan Chalk Paint?
Antwoord:

Maak het de ondergrond vetvrij na de eerste keer verven kunt u er na twintig minuten al voor de 2e keer overheen. Wij adviseren u de 2e laag één nacht te laten drogen voor dat u het afwerkt. Bij schoolbordverf moet u iedere laag 24 uur laten drogen en het drogen van stoffen stoelen kan enkele dagen in beslag nemen. Zo kunt u met Annie Sloan Chalk Paint in een hele korte tijd alles opknappen. En dat zonder schuren of gronden of dat u wax of lak hoeft te verwijderen. Het goed laten drogen is erg belangrijk. Annie Sloan Chalk Paint is een waterverf, het verdampen van het vocht is enorm belangrijk. Gaat u het namelijk te snel verven voor de 2e keer zal de verf gaan korrelen. ( u trekt het open). Als de verf goed droog is heeft u dat probleem niet. Verder als u de verf te snel afwerkt met Wax of vernis en het is niet goed droog, is de verf onvoldoende sterk en kan het vocht niet meer weg. Wij hebben voor alle mogelijke materialen een handleiding gemaakt waar ook de droogtijd in beschreven is.

Droogtijd Annie Sloan verf belangrijk om u daar aan te houden

Volledig antwoord

Vraag: Wat is de droogtijd van Annie Sloan Chalk Paint?
Antwoord:

De droogtijd van Annie Sloan Chalk Paint moet je onderscheiden tussen de eerste en de 2e laag die je aanbrengt. De droogtijd na de eerste laag is minimaal 30 minuten. De droogtijd na laag twee is minimaal 12 uur. Wij zeggen altijd 1 nacht voordat je verder kan gaan met technieken of het afwerken met Annie Sloan Soft Wax. Het is verstandig om onze hele handleiding Annie Sloan Chalk Paint te lezen,

Droogtijd van Annie Sloan Chalk Paint houd je daar aan voor een goed resultaat

Volledig antwoord

Vraag: Wat is distressing met Chalk Paint van Annie Sloan?
Antwoord:

Distressing is een techniek om je meubels ouder te laten lijken. Je geeft het een doorgesleten effect mee. Dit doe je door middel van het van het schuren van de verf. Vaak past men dit toe met twee kleuren een onder en een bovenlaag. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen, een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren, bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Een tweede manier om een meubelstuk een distressed look te geven is door voorwerpen zoals spijkers, bouten en moeren in een sok of kleine kussensloop te doen en het meubelstuk op bepaalde plekken te slaan met de sok met inhoud. Deze distressing technieken geven een shabby look. Een groot aantal verftechnieken hebben wij voor u beschreven op onze pagina verftechnieken met Annie Sloan Chalk Paint en uiteraard ook distressing.

Distressing met Chalk Paint van Annie Sloan

Volledig antwoord

Vraag: Wat is French Polish?
Antwoord:

French Polis of ook wel bekend onder de naam Sellac is een seal laag die u aanbrengt heel dun op de verf die het bloeden stopt doordat de verflaag afgesloten is. U kunt als het droog is er licht overheen verven en afwerken met Wax en u Annie Sloan verf zal niet meer bloeden en geen vlekken meer krijgen. Wij gebruiken dit niet maar gebruiken Mondial Vlekken Coating uitermate effectief en heel erg goedkoop.

French Polish  om vlekken te voorkomen wat is het alternatief

Volledig antwoord

Vraag: Wat is frottage?
Antwoord:

Wat is frottage en kan ik dat doen met Annie Sloan Chalk Paint. Frottage is een hele mooie verouderingstechniek om mooie oude brocante dingen mee te maken. Eén van mijn favoriete technieken. Zoals bij alle technieken hebben wij uiteraard een handleiding voor u gemaakt. Het is geen ingewikkelde techniek maar u kunt er wel geweldige resultaten mee behalen. Ook in het boek kleurrecepten van Annie Sloan staan mooie voorbeelden van Frottage.

Frottage hoe doe je dat en bekijk de mooie voorbeelden

Volledig antwoord

Vraag: Wat is het adres van de Annie Sloan winkel?
Antwoord:

De beste Annie Sloan winkel van Nederland

Kloosterstraat 10A, 3861 AC, Nijkerk. Telefoon 033-2462244

Openingstijden en telefonisch bereikbaar op

10.00 uur tot 17.00 uur Maandag
13.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag
13.00 uur tot 17.00 uur Woensdag
13.00 uur tot 17.00 uur Donderdag
13.00 uur tot 17.00 uur Vrijdag
10.00 uur tot 16.00 uur Zaterdag

Adres Annie Sloan Chalk Paint winkel Nijkerk

Volledig antwoord

Vraag: Wat is het email adres van Shabby Treats?
Antwoord:

Het email adres van Shabby Treats is info@shabbytreats.com. Mocht u ons telefonisch niet kunnen bereiken op 033-2462244, stuur dan uw vraag of opmerking naar ons per mail. U krijgt altijd dezelfde dag antwoord van ons. Volg Shabbytreats op:

Email adres Shabby Treats

Volledig antwoord