Wat is Gesso
Wat is Gesso

Wat is Gesso

Gesso wordt in verschillende verpakkingen geleverd wij verkopen, emmers van 1000 ml en tubes van 200 ml. Gesso kan je een beetje vergelijken met een primer. Het kan op vele soorten oppervlakken worden aangebracht. Je gebruikt het als ondergrond voor schilderwerk met acrylverf of olieverf. De verf wordt dan niet opgezogen of afgestoten. Gesso heeft een witte kleur en droogt ook wit op. Ideaal om bijvoorbeeld op hout aan te brengen. De verf trekt niet in het hout en er kan prima op geschilderd worden zonder dat de verf in het hout verdwijnt. Vooral glas en metaal zijn moeilijke materialen om direct op te schilderen met acrylverf. Door gebruik te maken van Gesso kan dit wel.

Waar kan je Gesso op gebruiken:

Een doek of papier kan eerst worden geprepareerd met Gesso voordat je aan de slag gaat met acryl- of olieverf. Een prima ondergrond voor een schilderij. Gesso beschermt de ondergrond en geeft meer kwaliteit aan een schilderij. Maar je kan het ook gebruiken op canvas, hout en karton. Maar ook op muurschilderingen op (alkalische) ondergronden zoals beton, stucwerk en baksteen. Je kan Gesso ook gewoon mengen met je acrylverf in plaats van witte acrylverf. De gesso zal ervoor zorgen dat het resultaat matter en krijtachtiger is. Daarnaast is het extreem dekkend, dus ook met transparante kleuren zal het een dekkend resultaat opleveren

Gesso van Royal Talens

Amsterdam gesso helpt je de perfecte basis voor je kunstwerk te creëren op vrijwel elk oppervlak. Het zorgt voor een absorberend oppervlak na het drogen, waardoor het de perfecte basis is voor niet alleen acrylverf, maar ook voor olieverf. Gesso kan worden verdund met water en in dunne lagen of in één dikke laag worden aangebracht om meer textuur te creëren. Deze witte gesso kan worden gebruikt om de perfecte achtergrond voor je werk te creëren. Meng het met je favoriete acrylverf om intense, donkere kleuren te creëren of gebruik het op zichzelf voor een zwarte basis met een strakke matte afwerking.

Wat is Gesso
Wat is Gesso

Eigenschappen Amsterdam gesso

  • Biedt een uitstekende hechting voor acryl- en olieverf
  • Geschikt voor absorberende, stof- en vetvrije oppervlakken, zoals doek (linnen, katoen, enz.), hout, multiplex, karton en papier
  • Geschikt als primer voor muurschilderingen op (alkalische) ondergronden zoals beton, stucwerk en baksteen
  • Kan worden gemengd met andere Amsterdam gesso ‘s en gekleurd met acrylverf
  • Waterdicht na drogen
  • Reinig gebruikte materialen met water
  • Aanbrengen bij temperaturen boven 10° C en vorstvrij bewaren

Hoe breng je Gesso aan?

  • In de eerste laag verdun je de Gesso met wat water om een makkelijke 'strijkbare' dikte te krijgen. Laat de Gesso dan drogen.
  • De tweede laag kan je puur aanbrengen of een klein beetje verdunnen met water.
  • Breng de verschillende lagen Gesso altijd kruislings aan.

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën

Gesso Van Royal Talens staat voor kwaliteit tegen de laagste prijs