Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing is om u te helpen en te laten zien dat Annie Sloan Chalk Paint heel erg makkelijk is in gebruik.  Ondanks dat krijgen wij van onze klanten toch regelmatig vragen hoe ze het moeten gebruiken daarom hebben wij voor u een Annie Sloan gebruiksaanwijzing gemaakt.

Eerst goed ontvetten met een natuurlijke ontvetter

De gebruiksaanwijzing is voor meubels, trappen en keukens. Wilt u riet, rotan, buiten, stof leer of andere dingen verven . Bekijk dan de gebruiksaanwijzing per onderwerp. Maak voor het schilderen altijd de ondergrond goed schoon en vetvrij. Wij raden aan om dat te doen met St Marc. Één dopje St Marc op 250 cc water is voldoende. Doe het altijd met een witte doek, dan kan je goed zien of de kast nog vuil afgeeft. Na het ontvetten de kast altijd even afnemen met alleen schoon water. Olie of roest verwijderen ( of gebruik Mondial Vlekken Coating) voor u gaat schilderen. Of u moet ze behandelen met Alabastine tegen vlekken. Anders krijgt u vlekken in de verf. In principe kunt u schilderen zonder dat u hoeft te schuren of gronden, hierbij zijn uitzonderingen, laminaat adviseren wij u wel te schuren anders pakt de verf onvoldoende en vloeren en bepaalde houtsoorten kunnen bloeden en die moet u eerst behandelen. Verwijder eerst eventuele knopje als u die niet mee wilt verven. Als u gaatjes heeft in de kast vul die met tandpasta. Dat is makkelijk om te verwerken en probleemloos over te schilderen.

Eerst de verpot op zijn kop zetten voor u gaat verven met Chalk Paint

U zet eerst de verfpot op zijn kop. Dat doet u omdat de pigment naar de bodem van de pot zakt. Door hem om te keren komt dat los. Laat de Chalk Paint zo tien minuten staan. Dan zet u hem terug maakt het blik open en gaat heel goed roeren om al het pigment goed te verdelen. Neem ook het pigment van de bodem mee. Als dat is gedaan houd het roer stokje omhoog en kijk hoe de verf terug loopt in de pot. De verf moet mooi vloeibaar zijn om een goed resultaat te krijgen. Is het te dik dan gaat u water toevoegen.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen

De verf kunt u aanbrengen met een kwast. Maar met welke kwast moet je verven ? Ik werk het liefst met Annie Sloan kwast nr. 8 of nummer 12. Op vloeren (vlakke ondergronden) kan het ook met een roller en op hele gladde oppervlakken ook met een spons hierover kunt u meer lezen op de andere pagina's, uiteraard moet u de verf dan iets verdunnen.  De verf goed laten drogen op meubels kunt u na zo'n twintig minuten weer verder met de volgende laag op vloeren moet u het iets langer laten drogen. Krijtverf lijkt optisch snel droog maar u moet zich realiseren dat dit het oppervlak is en het echt uitdrogen dagen in beslag neemt. De eerste paar dagen bij meubels wat voorzichtig zijn is niet onverstandig. Het opbouwen van meerdere dunne lagen maakt Annie Sloan Chalk Paint veel en veel sterker en het is dus verstandig om meerdere dunne lagen aan te brengen en dat is beter dan 1 dikke laag. Wij adviseren u het dus ook aan te brengen in twee dunne laagjes.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing


Afwerken van Annie Sloan Chalk Paint

De meubels adviseren wij altijd af te werken met Annie Sloan Soft Wax. De Soft Wax kunt u aanbrengen nadat u de 2e laag twaalf uur heeft laten drogen. De Soft Wax trekt in de verf ( breng het wel dun aan) en maakt de top laag van de verf hard en sluit hem af. Om te voorkomen dat u teveel Wax aanbrengt ( het moet dun worden aangebracht) adviseren wij u om te werken met de Annie Sloan Wax kwast , als u hiermee werkt loopt u niet het risico overmatig wax aan te brengen en vetvlekken te krijgen op uw verf. Als de wax is aangebracht is de verf beschermd (duurt ongeveer een week voor de wax helemaal hard is) en zullen er geen vlekken meer ontstaan in de verf als u er per ongeluk koffie of thee op laat vallen en kunt u het gewoon afnemen met een vochtige doek.

Gebruiksaanwijzing hoe verf ik mijn Keuken met Annie Sloan Chalk Paint

Ontvet uw keuken erg goed. Hoe schoon u ook bent, Vet is een vijand van de verf en een slecht effect op de hechting van de verf. Doe dit met een witte doek met St Marc, zodat u goed kunt zien of er nog vuil afkomt. Gebruik geen andere middelen dan St Marc. Die kunnen de verf verkleuren, Na het ontvetten met St Marc neemt u één keer de gehele keuken af met alleen water. De keuken deurtjes heeft u horizontaal neergelegd, u kunt dan veel netter verven en u krijgt geen druipers. Eerst gaat u met een Annie Sloan kwast nummer acht alle naden en bewerkingen verven zodat er alleen nog maar horizontale vlakken overblijven. Verf eenmaal met een verfroller met korte haren, uitermate dun. Laat dat dertig minuten drogen. En dan kunt u de 2e laag verf aanbrengen. Laat alles nu minimaal twaalf uur drogen. Na twaalf uur loopt u alles goed langs zie u iets wat u niet bevalt neem een schuurpapiertje korrel 400 en haal het heel voorzichtig weg. Blaas het stof goed weg. U neemt nu de Decorateursvernis zijdeglans en meng deze in een verhouding van 50% decorateursvernis zijdeglans en 50% de kleur die u gebruikt. Heel goed roeren en breng deze laag extreem dun aan met een vernis kwast. Dit doen we om te voorkomen dat u met de vernis de verf opentrekt en witte vlekken krijgt. U sluit nu met kleurlak de verf af. Na 4 uur drogen brengt u een tweede laag Decorateursvernis zijdeglans aan. Laat die 4 uur drogen. Dan komt de laatste laag en dat doet u moet Decorateursvernis mat. Na vier uur drogen heeft u een nieuwe keuken, niemand zal zien dat u het zelf heeft gedaan. Hij is als u de stappen volgt volledig glad en strak en uitermate mat. Waarom eerst zijdeglans lak en dan mat? Dit maakt samen een verbinding en maakt het extreem sterk. U heeft nu een keuken die kan tegen hitte, vocht, schoonmaakmiddelen en hij is weer als nieuw. Volg goed ons stappenplan dan heeft u het maximale resultaat. De handleiding hoe u de keuken moet verven om er jaren plezier van te hebben.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing


Gebruiksaanwijzing hoe verf ik mijn trap met Annie Sloan Chalk Paint

Stappenplan Trap Verven met Annie Sloan Verf

Werkvolgorde

 • Zorg ervoor dat de trap goed schoon is. 
 • Bij een gelakte trap ontvet je met St. Marc. Doe hiervoor 4 dopjes St. Marc in 1 liter water. Neem de trap daarna af met schoon water en een pluisvrije doek en laat ‘m drogen. 
 • Een ongelakte trap nooit ontvetten alleen stofvrij maken 
 • Roer de verf goed, ook over de bodem om alle kleurpigmenten goed te verdelen. Wanneer de verf te dik is mag het 10 % verdund worden met water. Tijd om te gaan schilderen 
 • Schilder eerst van de bovenste tree de randjes en hoekjes met een varkensharen kwast. Met een vachtroller met korte haren kun je daarna de grote vlakken doen. Daarna ga je verder met de tree eronder, tot je helemaal beneden bent. 
 • Na 1-2 uur is de verf zo droog dat je ‘m voor de 2e keer kan schilderen. Je kunt voorzichtig op schone droge sokken naar boven lopen en de trap van boven naar beneden weer schilderen. 
 • Na 2 uur kun je er voorzichtig op schone droge sokken overheen lopen indien nodig. 
 • Laat de Annie Sloan Chalk Paint nu 12 uur drogen. Het afwerken van de trap kan beginnen met Polyvine Vloervernis zijdeglans of mat 
 • Begin ook nu weer bovenaan de trap en breng met een verniskwast (en verfroller = een vachtroller met korte haren ) een dunne laag Polyvine Vloervernis Zijdeglans aan die je gemengd hebt met 50% verf. Dit om te voorkomen dat als je in de hoekjes teveel vernis aanbrengt de verf oplost en je het moet bijwerken en kleurverschil kan krijgen. Als je de vernis op kleur brengt voorkom je dat. 
 • Na een droogtijd van ongeveer 2 uur kan je de volgende laag Vloervernis (zijdeglans) aanbrengen 
 • Wil je dat de trap een matte uitstraling heeft? Breng dan nu na een droogtijd van minimaal 2 uur een laag Polyvine Vloervernis Mat aan. Vind je zijdeglans mooi? Breng dan nog een 3e laagje zijdeglans aan. Het aanbrengen van eerst zijdeglans en daarna mat is de meest sterke combinatie. 
 • Na 2 uur kun je heel voorzichtig op sokken weer over de trap lopen. Na 48 uur is de trap uitgehard, en weer normaal te gebruiken. 
Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing


Gebruiksaanwijzing vloeren Verven met Annie Sloan Chalk Paint

Vloer verven met Annie Sloan Chalk Paint Ziet je laminaat of parketvloer er nog mooi uit, maar ben je toe aan een andere kleur? Schilder ‘m over met Annie Sloan Chalk Paint ! Kies bijvoorbeeld voor koninklijk Napoleonic Blue of Old White voor een mooie witte vloer. Ook kun je met sjablonen patronen maken op de vloer, een loper of je eigen vloerkleed tekenen. Zo kun je je vloer de kleur en uitstraling geven die je zelf wilt! Met Polyvine Vloervernis werk je de vloer af, zodat het geheel krasbestendig is.

Wat heb ik nodig om een vloer te schilderen met Annie Sloan Chalk Paint:

 • Annie Sloan Chalk Paint (per blik 6 m2) omdat je 2 keer moet verven
 • Polyvine Vloervernis zijdeglans (en mat)
 • Varkensharen kwast
 • Fijn schuurpapier
 • St. Marc
 • Pluisvrije doek
 • Vachtroller met korte haartjes
 • Verfbakje
 • Verniskwast

Stappenplan om je Vloer te verven met Annie Sloan Chalk Paint

Test altijd eerst een stukje vloer om te kijken of het goed gaat om direct over de vloer te schilderen. Oude parketvloeren of geschuurde vloeren kunnen gaan bloeden en vlekken in de verf geven. Is dit het geval? Behandel de vloer dan eerst voor met goede laag Vloervernis van Polyvine. Die zorgt ervoor dat de vloer is afgesloten en u probleemloos kunt verven.

Voorbereiding voor je gaat verven met Annie Sloan Chalk Paint

 • Verwijder zoveel mogelijk meubels uit de ruimte die je gaat schilderen  
 • Stofzuig de vloer goed  
 • Ontvet nu de vloer met St. Marc. De juiste verhouding is 4 dopjes St. Marc op 1 liter water. Voor een emmer water van 5 liter heb je dus 20 dopjes St. Marc nodig.  Als het water na het ontvetten van de vloer erg vies is, herhaal het dan nog een keer, totdat het sopje niet meer vies wordt.  
 • Schuur de vloer wanneer die glad is (laminaat) licht op met een schuurpapiertje. Het is belangrijk om dit te doen na het ontvetten, omdat je anders het vet in het laminaat smeert met schuren.
 • Stofzuig de vloer goed, ook de naden en randen.
 • Maak de vloer goed schoon met puur water en een pluisvrije doek. Laat dit drogen.
 • Je kunt nu gaan schilderen 

Verven met Annie Sloan Chalk Paint

 • Zorg ervoor dat je schone, pluisvrije sokken aan hebt zodat de vloer niet weer vies wordt of beschadigd.
 • Roer de verf goed, ook op de bodem zodat alle kleurpigmenten goed verdeeld zijn. De Annie Sloan Chalk Paint kan iets te dik zijn. Je kunt 10% water toevoegen tijdens het roeren zodat de verf goed glad uitvloeit.
 • Met een varkensharen kwast schilder je nu eerst de naden en randen van een gedeelte van de vloer. Zorg ervoor dat je er nog bij kunt komen met de roller. De verf droogt erg snel, en wanneer je dan te vaak nog weer over heen gaat heb je kans op korrelen van de verf. Doe daarom niet een te groot stuk tegelijk. 
 • Als de randjes en richeltjes goed in de verf zitten kun je met een vachtroller met korte haren het overgebleven stuk van de vloer schilderen voor het gladste resultaat.
 • Ga nu verder met het volgende stuk vloer, totdat de hele vloer een eerste verflaag heeft. Als je snel door wilt werken is met z’n tweeën werken een handige optie. De ene persoon doet de randen en naden met de kwast en de ander de rest van de vloer met een roller.
 • Laat de Chalk Paint nu 1-2 uur drogen.
 • Tijd voor de tweede laag. Je kunt voorzichtig op schone sokken over de pas geverfde vloer lopen. Doe weer eerst de randjes en naadjes en daarna de gladde vlakken. Laat nu 12 uur drogen.

Afwerking van de Vloer na het Verven met Annie Sloan Chalk Paint

Voor de afwerking van de vloer gebruik je Polyvine Vloervernis. Als je je vloer een subtiele glans wilt geven gebruik je Polyvine Vloervernis zijdeglans. Wil je de vloer een matte uitstraling geven, gebruik dan eerst 2 laagjes zijdeglans, en de 3e laag mat. Dit geeft de beste verbinding met de verf en het sterkste resultaat. Vernis met een verniskwast eerst weer de randjes en naadjes met Polyvine Vloervernis Zijdeglans. De grote vlakken kun je doen met een verfroller. Let erop dat je de vloervernis dun aanbrengt. Als je het te dik doet kun je de verf weer oplossen (deze is immers op waterbasis) of komt er een witte waas over de verf. Na de eerste laag laat je de vloer 1 uur drogen, je kunt nu voorzichtig er weer overheen lopen. Breng een tweede laag vloervernis zijdeglans aan en laat dit weer een uur drogen. Tijd voor de 3e laag. Wanneer je een matte uitstraling wilt geven aan de vloer, breng dan nu een laag Polyvine Vloervernis Mat aan. Wil je een subtiele glans geven aan de vloer? Breng dan een 3e laag zijdeglans aan. Na 1 uur kun je evt. op sokken voorzichtig weer over de vloer. Laat de vloer 48 uur drogen, dan is hij uitgehard en klaar voor gebruik

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing


Vloeren of trappen altijd af werken met Vernis na het verven met Annie Sloan Chalk Paint

U kunt Annie Sloan Chalk Paint verdunnen met water zodat u een roller kunt gebruiken voor het aanbrengen van de verf of het kunt aanbrengen met een spons om een mooie look te krijgen, hiervoor zijn een groot aantal technieken. Maar u kunt ook heel erg goed werken met decoupage, craquelure, crack effect, distressing of een mooie oude look aanbrengen met Dark Wax. Al deze technieken leren wij u in de workshops die wij regelmatig geven in gebruik van Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Op onze pagina Annie Sloan zoekwoorden kunt u alle onderwerpen vinden met daarbij ook direct de links om op de juiste pagina te komen. Wilt u voorbeelden bekijken wat u allemaal kunt doen met Annie Sloan Chalk Paint bekijk de foto's van onze klanten op de pagina meubels Annie Sloan Chalk Paint Op onze site kunt u alles vinden over Annie Sloan Chalk Paint en staan er gebruiksaanwijzingen hoe u stof moet verven, muren, vloeren, trappen, keukens en nog veel meer.  Als extra hebben wij onderaan een video geplaatst voor de liefhebbers die net een stapje verder willen gaan en willen werken met Annie Sloan Dark Wax. In de video leggen we de verschillende technieken uit en hoe u moet werken met Annie Sloan Dark Wax.

Wat heb ik nodig om te verven met Annie Sloan Chalk Paint

 1. Verfroller met korte haren
 2. Ronde kwast
 3. Navulverpakking met rollers
 4. Verf
 5. Decorateursvernis of vloervernis afhankelijk van het project

Zo blijft Annie Sloan Chalk Paint langer mooi

Voor het verwijderen van vlekken gebruik je een iets vochtige doek of zeem en een kleine hoeveelheid milde zeep. Als er een sterker middel nodig is, kan het zijn dat je de wax weer opnieuw moet aanbrengen. Voorkom hele hoge temperaturen of extreem hoge vochtigheid. Net als wij geeft ook je afwerking de voorkeur aan een gematigd klimaat ! Wax  lost op in alcohol dus dat moet je niet gebruiken om schoon te maken en het is dus verstandig om Soft Wax niet te gebruiken voor een bar of Café

Alle Handleidingen die u nodig heeft om te komen tot een goed resultaat met Annie Sloan Chalk Paint

 1. Gratis Annie Sloan Kleurenkaart
 2. Gratis handleiding hoe te werken met Annie Sloan Verf op meubels
 3. Gratis handleiding trap verven met Annie Sloan Verf
 4. Gratis handleiding vloer verven met Annie Sloan Verf
 5. Gratis handleiding keuken verven met Annie Sloan Verf
 6. Gratis Annie Sloan Soft Wax handleiding
 7. Gratis handleiding Annie Sloan Chalk Paint voor buiten
 8. Gratis handleiding Annie Sloan Craqueleur
 9. Gratis handleiding Annie Sloan transfer
 10. Gratis handleiding Annie Sloan Pearlsescent Glaze
 11. Gratis handleiding Dry Brushing met Annie Sloan Verf
 12. Gratis handleiding Polyvine Verniswas
 13. Gratis handleiding hoe je glitterverf moet maken
 14. Gratis handleiding Polyvine Decorateursvernis
 15. Gratis handleiding Polyvine Vloervernis
 16. Gratis handleiding Polyvine Metallic Glittervernis
 17. Gratis handleiding Polyvine Buitenlak
 18. Gratis handleiding Polyvine Beits
 19. Gratis handleiding hoe te werken met Verfsjablonen

Praktische tips voor het gebruik van Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint is dik. Hierdoor kun je textuur creëren met je kwast. Als je een glad effect wilt hebben, voeg dan een klein beetje water toe. Met ronde kwasten krijg je een beter resultaat dan met rechte kwasten de haren spreiden zich uit ! Je kwasten nooit schoonmaken met iets anders dan warm water, zorg dat al het kleurpigment uit de kwast is en leg daarna de kwast droog weg. Je kan over roest heen verven en het is zelfs zo dat Annie Sloan Chalk Paint het roestproces kan vertragen. Alle meubels werk je af met Soft Wax.  Vernis gebruik je voor vloeren, keukens, trappen en tafels. Breng nooit wax aan op stof, het maakt het hard en onbruikbaar !  

Hoe maak ik mijn kwasten schoon na het verven met Annie Sloan Chalk Paint

Kwasten maak je schoon met water en Wax kwasten met water en groene zeep. Zet je kwasten nooit weg in water dan gaan ze roesten. Handig is een aan de wax kwast een haakje te maken zodat je hem kan ophangen aan een spijker en niet in de verleiding komt hem neer te zetten of te leggen. Voor je de kwast ophangt altijd een elastiekje om de haren, dan drogen ze mooi strak bij elkaar op.

Belangrijk werk Annie Sloan Chalk Paint af met Soft Wax of Vernis

Annie Sloan Chalk Paint werk je altijd af. Voor meubels en andere dingen werk je het af met Annie Sloan Soft Wax. Trappen en vloeren werk je af met Vernis. Keukens werk je af met speciale keuken lak. Deze lak kan je ook gebruiken voor tafels of meubels die je intensief gebruikt. Voor het afwerken met Soft Wax bekijk onze video op ons YouTube kanaal.

Gebruiksaanwijzing Annie Sloan Soft Wax aanbrengen

Belangrijk is dat u Soft Wax pas gaat aanbrengen als de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is. U moet zich realiseren dat Annie Sloan Chalk Paint een verf is op waterbasis. En het van uitermate groot belang is dat het vocht volledig is verdampt. Om een echte sterke verf te krijgen. Gaat u het te vroeg behandelen. Dan is de oppervlakte van de verf wel droog maar het verdampingsproces nog niet volledig afgerond. Daarom is geduld vaak verstandig. Wij raden u aan het meubelstuk na het verven één nacht te laten staan voordat u de Soft Wax aanbrengt. Nu lezen en horen wij dat over het aanbrengen nogal wat verhalen de ronde gaan. Zoals het aanbrengen met een verfkwast. Wij raden dat sterk af. Want door het aanbrengen met een verfkwast merken wij dat mensen teveel Soft Wax aanbrengen op de verf. Breng het aan met een wax kwast of een doek. Zie onze video handleiding. Soft Wax trekt in de verf en de verf heeft maar een beperkte opname capaciteit. Vergelijk dat met zonnebrand crème die u aanbrengt op uw gezicht. Wij zelf geven de voorkeur aan een wax kwast. Je voorkomt dat je teveel aanbrengt en het gaat veel sneller. Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig.

Annie Sloan Chalk Paint voorbeelden

U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan ! Wilt u voorbeelden bekijken van Annie Sloan Chalk Paint op meubels, kasten, trappen, vloeren, muren en nog veel meer ga dan naar onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan . Voor een persoonlijk advies. Of het beoordelen van materialen bent u altijd van harte welkom in onze winkel.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing om te komen tot een geweldig resultaat met Annie Sloan verf