Lees onze gebruiksaanwijzing goed en volg die op en u zult het maximale resultaat behalen. Wij hebben alles zelf getest en ruim tien jaar ervaring met Annie Sloan verf. Wij weten precies wat wel en niet kan en hoe u het project het beste kunt aanpakken.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing is om u te helpen en te laten zien dat Annie Sloan Chalk Paint heel erg makkelijk is in gebruik.  Ondanks dat krijgen wij van onze klanten toch regelmatig vragen hoe ze het moeten gebruiken daarom hebben wij voor u een Annie Sloan gebruiksaanwijzing gemaakt.

De verf of het meubelstuk eerst goed ontvetten met een natuurlijke ontvetter

De gebruiksaanwijzing is voor meubels, trappen en keukens. Wilt u riet, rotan, buiten, stof leer of andere dingen verven . Bekijk dan de gebruiksaanwijzing per onderwerp. Maak voor het schilderen altijd de ondergrond goed schoon en vetvrij. Wij raden aan om dat te doen met St Marc. Één dopje St Marc op 250 cc water is voldoende. Doe het altijd met een witte doek, dan kan je goed zien of de kast nog vuil afgeeft. Na het ontvetten de kast altijd even afnemen met alleen schoon water. Olie of roest verwijderen ( of gebruik Mondial Vlekken Coating) voor u gaat schilderen. Of u moet ze behandelen met Alabastine tegen vlekken. Anders krijgt u vlekken in de verf. In principe kunt u schilderen zonder dat u hoeft te schuren of gronden, hierbij zijn uitzonderingen, laminaat adviseren wij u wel te schuren anders pakt de verf onvoldoende en vloeren en bepaalde houtsoorten kunnen bloeden en die moet u eerst behandelen. Verwijder eerst eventuele knopje als u die niet mee wilt verven. Als u gaatjes heeft in de kast vul die met tandpasta. Dat is makkelijk om te verwerken en probleemloos over te schilderen.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing
Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Eerst de verfpot op zijn kop zetten voor u gaat verven met Chalk Paint

U zet eerst de verfpot op zijn kop. Dat doet u omdat de pigment naar de bodem van de pot zakt. Door hem om te keren komt dat los. Laat de Chalk Paint zo tien minuten staan. Dan zet u hem terug maakt het blik open met een Annie Sloan blikopener zodat u de deksel niet zult beschadigen en als u verf over heeft dat goed kunt bewaren. U gaat heel goed roeren om al het pigment goed te verdelen. Neem ook het pigment van de bodem mee. Als dat is gedaan houd het roer stokje omhoog en kijk hoe de verf terug loopt in de pot. De verf moet mooi vloeibaar zijn om een goed resultaat te krijgen. Is het te dik dan gaat u water toevoegen.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen

De verf kunt u aanbrengen met een kwast. Maar met welke kwast moet je verven ? Ik werk het liefst met Annie Sloan kwast nr. 8 of nummer 12. Op vloeren (vlakke ondergronden) kan het ook met een roller en op hele gladde oppervlakken ook met een spons hierover kunt u meer lezen op de andere pagina's, uiteraard moet u de verf dan iets verdunnen.  De verf goed laten drogen op meubels kunt u na zo'n twintig minuten weer verder met de volgende laag op vloeren moet u het iets langer laten drogen. Krijtverf lijkt optisch snel droog maar u moet zich realiseren dat dit het oppervlak is en het echt uitdrogen dagen in beslag neemt. De eerste paar dagen bij meubels wat voorzichtig zijn is niet onverstandig. Het opbouwen van meerdere dunne lagen maakt Annie Sloan Chalk Paint veel en veel sterker en het is dus verstandig om meerdere dunne lagen aan te brengen en dat is beter dan 1 dikke laag. Wij adviseren u het dus ook aan te brengen in twee dunne laagjes.

Zo blijft Annie Sloan Chalk Paint langer mooi

Voor het verwijderen van vlekken gebruik je een iets vochtige doek of zeem en een kleine hoeveelheid milde zeep. Als er een sterker middel nodig is, kan het zijn dat je de wax weer opnieuw moet aanbrengen. Voorkom hele hoge temperaturen of extreem hoge vochtigheid. Net als wij geeft ook je afwerking de voorkeur aan een gematigd klimaat ! Wax  lost op in alcohol dus dat moet je niet gebruiken om schoon te maken en het is dus verstandig om Soft Wax niet te gebruiken voor een bar of Café. Daarom raden wij aan dan, maar doe dat ook op een tafel het af te werken met vernis.

Praktische tips voor het gebruik van Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint is dik. Hierdoor kun je textuur creëren met je kwast. Als je een glad effect wilt hebben, voeg dan een klein beetje water toe. Met ronde kwasten krijg je een beter resultaat dan met rechte kwasten de haren spreiden zich uit ! Je kwasten nooit schoonmaken met iets anders dan warm water, zorg dat al het kleurpigment uit de kwast is en leg daarna de kwast droog weg. Je kan over roest heen verven en het is zelfs zo dat Annie Sloan Chalk Paint het roestproces kan vertragen. Alle meubels werk je af met Soft Wax.  Vernis gebruik je voor vloeren, keukens, trappen en tafels. Breng nooit wax aan op stof, het maakt het hard en onbruikbaar !  

Hoe maak ik mijn kwasten schoon na het verven met Annie Sloan Chalk Paint

Kwasten maak je schoon met water en Wax kwasten met water en groene zeep. Zet je kwasten nooit weg in water dan gaan ze roesten. Handig is een aan de wax kwast een haakje te maken zodat je hem kan ophangen aan een spijker en niet in de verleiding komt hem neer te zetten of te leggen. Voor je de kwast ophangt altijd een elastiekje om de haren, dan drogen ze mooi strak bij elkaar op.

Belangrijk werk Annie Sloan Chalk Paint af met Soft Wax of Vernis

Annie Sloan Chalk Paint werk je altijd af. Voor meubels en andere dingen werk je het af met Annie Sloan Soft Wax. Trappen en vloeren werk je af met Polyvine vloervernis. Keukens werk je af met Polyvine decorateursvernis. Deze lak kan je ook gebruiken voor tafels of meubels die je intensief gebruikt.

Bekijk onze instructie video's

Wij hebben twee instructie video's voor u gemaakt die u zeker moet bekijken voor u gaat verven met Annie Sloan verf en de wax gaat aanbrengen. Er komen handige tips in voor die u veel tijd en werk zullen besparen en zorgen voor een beter resultaat.

Annie Sloan Chalk Paint gebruiksaanwijzing

Annie Sloan Soft Wax gebruiksaanwijzing

Shop al uw Annie Sloan producten en u heeft ze morgen in huis