Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244
Geplaatst op: 03 jan 2018

Frottage met Annie Sloan verf

Frottage is een hele mooie techniek waarmee u uw meubels iets speciaals kunt meegeven. Verven met Annie Sloan verf kan iedereen, maar frottage met Annie Sloan verf is voor mensen die iets speciaals willen maken met de decoratieve verf van Annie Sloan.

Frottage Annie Sloan Chalk paint

Frottage Annie Sloan Chalk paint


Wat is Frottage

Frottage is een techniek om uw meubels of deuren een verweerde look te geven. Deze techniek kan je vooral vinden in Zweden in de traditionele Zweedse woningen. Tegenwoordig gebruikt men deze techniek om nieuwe meubels een verweerde uitstraling te geven.

Hoe breng je Frottage aan

Eerst brengt u de grondlaag aan en we adviseren u om hiervoor onze handleiding te volgen. Als de grondlaag droog is, brengt u de 2e laag aan met een ronde kwast die u sterk verdunt met water zodat hij bijna naar beneden druipt. De grondlaag is altijd in een andere kleur dan de 2e laag die u aanbrengt. Kleuren die met deze techniek mooi tot zijn recht komen zijn kleuren die dicht bij elkaar hoor. Gebruik geen contrasterende kleuren met deze techniek. Mooie kleur voorbeelden zijn Annie Sloan Duck Egg Blue als grondlaag en de 2e laag Annie Sloan Olive, of bijvoorbeeld Annie Sloan Primer Red met als 2e laag Primer Red. Als u de 2e laag heeft aangebracht ( heel erg vochtig) dan pakt u kranten papier (groot formaat) en eerst gaat u ze kreukelen en daarna maakt u ze weer glad. Breng de natte verf altijd aan op een beperkt oppervlak ter grote van een opengeslagen krant. Druk de strak gestreken krant tegen de natte verf, wrijf met je handen over de hele krant doe dat voorzichtig.  U haalt het natte krantenpapier weg en de verf zal enorm vlekkerig zijn door de verf die de krant heeft meegenomen. Herhaal deze stappen voor het gehele oppervlak en gebruik uiteraard steeds een nieuw stuk krantenpapier. Als de verf volledig droog is werkt u het geheel uiteraard af met Annie Sloan Soft Wax. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Voorbeelden van Annie Sloan frottage kunt u vinden op:

Frottage een geweldige techniek in combinatie met Annie Sloan verf