Kan je Annie Sloan verf spuiten
Kan je Annie Sloan verf spuiten

Kan je Annie Sloan verf spuiten

Veel werk te doen en niet voldoende tijd. Lees hier hoe je Annie Sloan kunt spuiten en zorgen voor een hele gladde strakke afwerking. Het gebruik van een spuitpistool om verf aan te brengen is een meer speciale techniek, wat wij alleen adviseren aan mensen die regelmatig met zulk soort apparatuur werken. Je hebt natuurlijk een goed spuitpistool nodig maar het is een geweldige manier om grote oppervlakken snel te schilderen. Als je niet houdt van de textuur, is dit een effectieve manier om een zijdezachte, uniforme finish te krijgen. Veel mensen doen dit om hun keukenkastjes te verven - het is veel voordeliger dan investeren in een geheel nieuwe keuken!

De verf goed verdunnen met water en goed oproeren voor u gaat spuiten

Je moet de verf goed verdunnen. Annie Sloan verf is van nature dik. Dat kan je onmogelijk spuiten. De verf moet zo vloeibaar zijn dat als je het terug laat lopen in de pot het gelijk opgenomen zal worden en het er niet bovenop mag blijven liggen. Dat is per kleur anders qua verhouding met water en verf. Want donkere kleuren hebben veel meer pigment dan lichtere kleuren en daar zal je dus meer water aan moeten toevoegen. Spuit de eerst laag Chalk Paint op je werk. Laat dit minimaal 1 uur drogen, voor je de 2e laag aanbrengt. Nadat je de eerste laag hebt aangebracht lijkt het niet helemaal glad, maar dat komt door het vocht. Na droging zal het uitermate glad en egaal zijn.

Ook Polyvine Decorateursvernis kunt u spuiten

Laat het werk goed drogen voor je het afwerkt met Polyvine Decorateursvernis. (Minimaal 12 uur). Decorateursvernis kunt u ook makkelijk spuiten, omdat het van nature al vrij dun is hoeft u ook maar erg weinig water toe te voegen, anders zou het te dun worden en is de bescherming ook niet meer goed. Wij adviseren om het eerst af te werken met Decorateursvernis zijdeglans (2 lagen) tussen iedere laag moet u een droogtijd aanhouden van minimaal 2 uur. De laatste laag Decorateursvernis is Mat. Het eindresultaat zal dan ultra mat zijn. Waarom nu eerst zijdeglans en dan mat? De zijdeglans vernis gaat een verbinding aan met de matte vernis en hierdoor is de hardheidsgraad veel hoger dan wanneer u alleen mat zou aanbrengen. Wilt u een zijdeglans of hoogglans look, breng daar dan drie lagen van aan. Draag altijd een masker wanneer u gaat spuiten. Dat is belangrijk, zodat de spray niet in uw longen kan komen.

Lees hoe je Annie Sloan verf kunt aanbrengen met een spuitpistool

Soft Wax Gebruik
Kan je Annie Sloan verf spuiten

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën