Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Bekijk alle groene kleuren van Annie Sloan

De kleur groen is één van de secundaire kleuren van Annie Sloan. De kleur groen maak je door de primaire kleuren blauw en geel met elkaar te mengen. Dat zijn dus de kleuren Annie Sloan English Yellow die je mengt met Annie Sloan Greek Blue. De groene kleuren dekken waarschijnlijk het grootste scala van welke kleur dan ook, omdat het zoveel verschillende kenmerken vertoont. Het gaat van fel gele limoen groene kleuren, het levendige grasgroen, bosgroen, turkoois groen van de zee, tot het kopergroen. Ook het aardse saliegroen, de persoonlijkheid van groen tinten verschilt enorm. Zo lijk limoengroen op niets op het blauwachtige kopergroen. Maar toch zijn het allebei groentinten. Groen is doorgaans een koele kleur die zich terugtrekt naar de achtergrond, maar hoe geler groen is, hoe warmer de kleur is en hoe meer de kleur de aandacht op zich vestigt.

Annie Sloan Groene kleuren

Annie Sloan Groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Antibes Green

Annie Sloan Antibes Green ( foto 1)  is een kleur die niet alleen onderdeel is van het Neonklassieke palet, maar doet ook denken aan de rustieke landelijke meubels uit Ierland en ook die vanuit de dorpen uit de Provence. Hier hebben talloze kunstenaars zich laten inspireren, door de kleuren van beschilderde meubels. En ook luiken en deuren. Annie Sloan Antibes Green werkt heel erg goed in combinatie met Annie Sloan Dark Wax. Annie Sloan Antibes Green gaat heel erg goed samen met Annie Sloan Aubusson Blue, Emile en Barcelona Orange.

Annie Sloan groene kleuren

Annie Sloan groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Florence

Annie Sloan Florence (foto 2) is een geraffineerde kleur en is geinspireerd door de kleuren van de koper groene mineralen. Deze kleur wordt in Neoklassieke Italiaanse en Franse interieurs gebruikt. Florence is een klassieke kleur en gaat heel erg mooi samen met Dark Wax. Annie Sloan Florence gaat heel erg goed samen met Graphite, Barcelona Orange, Primer Red en Burgundy.

Annie Sloan Groene kleuren

Annie Sloan Groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Chateau Grey

Annie Sloan Chateau Grey ( foto 1) is een elegante vergrijsd groene kleur. Dit is de kleur van het Franse houtwerk. Deze traditionele kleur ontstond toen decoratieve schilders hun restanten mengden om een nieuwe grondverf te maken. Annie Sloan Chateau Grey gaat goed samen met Primer Red, Duck Egg Blue, Henrietta, Old Ochre en Burgundy.

Annie Sloan groene kleuren

Annie Sloan groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Olive

Annie Sloan Olive ( foto 2) is een traditionele groene kleur en is te vinden op mooie klassiek geverfde en gelakte meubels. Men gebruikt het ook voor rustieke en landelijke meubels. Olive is een diep groene kleur met een gelige tint. Annie Sloan Olive gaat goed samen met Emile, Arles en Barcelona Orange.

Annie Sloan Groene kleuren

Annie Sloan Groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Versailles

Annie Sloan Versailles (Foto 1) is een verfijnde subtiele kleur, maar werkt ook heel erg goed met moderne meubelstukken. Versailles is een kleur die andere kleuren goed oppikt en verandert het karakter daarvan. Als je Versailles combineert met Louis Blue, verlicht Henrietta, Cream, Old, White of Original White is het net of je terug gaat in de tijd naar het hof van Versailles. Maar als je de combinatie neemt met Provence, Duck Eg Blue of Coco dan is het een brutale moderne kleur geworden. Annie Sloan Versailles gaat goed samen met Old Violet, Emile, Primer Red en Henrietta.

Annie Sloan groene kleuren

Annie Sloan groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Country Grey

Annie Sloan Country Grey ( foto 2) is de kleur van stopverf met een groenachtige rauwe omber tint. Deze koele zachte kleur creëert een geweldige achtergrond voor andere kleuren en is een klassieke keuze voor geverfde meubelstukken. Het is ook een veilige kleur die eigenlijk overal past in je woonkamer.  Annie Sloan Country Grey gaat heel erg goed samen met Aubusson Blue en Emperor Silk.

Annie Sloan groene kleuren mengen

Als je de groene kleuren lichter wilt maken kan je dat doen op twee manieren. Je kan hiervoor Annie Sloan Pure White gebruiken je krijgt dan een moderne frisse tint. Als je Annie Sloan Old White gebruikt ( hier zit een klein beetje grijs in) dan krijg je een Vintage look.

Annie Sloan Groene kleuren

Annie Sloan Groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Amsterdam Green

Annie Sloan Chalk Paint Amsterdam Green.Annie Sloan Chalk Paint Amsterdam Green is de laatste nieuwe kleur van Annie Sloan. Deze sterke diep groene kleur is geïnspireerd door de geschilderde luiken en deuren in Amsterdam. Het gaat goed samen met witte en crème kleuren. En ook met Botanische beelden en planten. Amsterdam Green gaat heel goed samen met Geel en Rode kleuren, zoals Primer Red, Arles en Old Ochre. Het gaat ook heel goed met blauwe tinten zoals Provence, Giverny en met de paarse tint Emile. 

Annie Sloan groene kleuren

Annie Sloan groene kleuren


Annie Sloan groene kleuren Lem Lem

Rechts Annie Sloan Chalk Paint Lem Lem is een zacht groene kleur. Deze kleur is ontstaan door de inspiratie die Annie Sloan heeft opgedaan bij haar bezoek aan Ethiopië. Door de samenwerking met Annie Sloan en Oxfam Novib zal zowel Annie Sloan als Annie Sloan Europe een gedeelte van de verkoopprijs doneren aan Oxfam. Het is een zacht groene kleur die Annie op de velden van alliums heeft gevonden op het Ethiopian Seed Project van Oxfam. Dit project ondersteunt vrouwenboeren in deze regio. Lem Lem is een woord dat Annie meerdere malen heeft gehoord tijdens haar bezoek - het betekent 'bloeien' in Amharic, de lokale taal.

Annie Sloan groene kleuren Firle

annie sloan groene kleuren

annie sloan groene kleuren


Annie Sloan Chalk Paint Firle is één van de drie exclusieve kleuren die Annie Sloan heeft gemaakt in samenwerking met Charleston Trust. Het is een frisse, pittige helder groene kleur geinspireerd door de schoorsteenmantel in de studeerkamer van Olive Bell. Olive Bell was één van de kunstenaars die woonde in de Charleston boerderij samen met Virginia Woolf, E.M. Forster, Roger Fry en Vannessa Bell. Allemaal invloedrijke Britse kunstenaars in de twintigste eeuw. Annie Sloan Chalk Paint Firle gaat heel goed samen met de Annie Sloan kleuren Scandinavian Pink en Old White.

Nog veel meer voorbeelden van de groene kleuren van Annie Sloan

Wilt u voorbeelden bekijken van Annie Sloan groene kleuren ga dan naar onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan of bezoek onze pagina op Facebook of Pinterest hier staan duizenden foto's allemaal van klanten. Er staan geweldig veel mooie voorbeelden bij van de groen tinten van Annie Sloan. Ook de rode kleuren en blauwe kleuren en gele kleuren en oranje kleuren en paarse kleuren en neutrale kleuren hebben wij voor u beschreven. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Facebook

Pinterest

Instagram

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan ! Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Annie Sloan groene kleuren omschreven met voorbeelden