Rood is een warme, levendige en krachtige kleur. Het trekt meteen de aandacht. Niet voor niets zijn stopborden en verkeerslichten rood. De kleur rood staat energie en actie. Rood is een krachtige vrolijke kleur die energie geeft, in veel culturen is rood de kleur van het leven. Ze kan intimiteit en warmte uitstralen. Rood is een kleur die direct opvalt, je kan er niet omheen. Rood geeft energie en daagt uit. Rood is er, het trekt snel je aandacht je moet de kleur dus ook voorzichtig gebruiken.

Rode Zijde

Rode zijde. Rood is de kleur die de meeste aandacht trekt. Zijde is een natuurlijke vezel die wordt gemaakt door de cocon van de zijderups. De kleur rood en de rijkdom van zijde maakt deze kleur extra speciaal. Bij Annie Sloan is dit de kleur Emperor Silk.

Felrood

Felrood is het rood van verse frambozen de diepe rijke toon van framboos genaamd framboise. Het eerste geregistreerde gebruik van felrood, raspberry als kleurnaam in het Engels was in 1892. Bij Annie Sloan is dit de kleur Emperor Silk.

Kersen rood

Kersenrood is een diepe, felrode kleur, een felle solid kleur. Kersenrood lijkt op de tint van een rijpe kers en is meer rood dan roze. Bij Annie Sloan is dit de kleur Capri Pink.

Pompeï rood

Pompeï rood, is vernoemd naar de plaats. Dit rode, glanzende en intense kleur is te zien op de muurschilderingen van Pompeji. Het belangrijkste kleur gevende bestanddeel van dit pigment is ijzeroxide. Bij Annie Sloan is dit de kleur Primer Red.

Puur rood

Een puur rode kleur is in de eerste plaats een kleur uit de rode kleurenfamilie. Het is een mengsel van roze en rode kleur, een medium donkere tint rozerood. Puur rood is levendig, feestelijk en zelfverzekerd kleur. Bij Annie Sloan is dit de kleur Emperor Silk.

Roodbruin

Roodbruin is een middeldonkere tint rood roodbruine kleuren zijn roest, bruin kastanje. Roodbruin is ook vergelijkbaar met kleuren zoals, donker gember, kastanje en karmijn. Bij Annie Sloan is dit de kleur Primer Red.

Donker rood

Donkerrood is een sterk roodbruin. Kastanjebruin is een donkerrode kleur en karmijnkleur, ook wel bekend als Imperial, is de algemene term voor sommige dieprode kleuren. Bij Annie Sloan is dit de kleur Burgundy.

Rode kleuren verf voor u omschreven
Rode kleuren verf voor u omschreven
Rode kleuren verf voor u omschreven
Rode kleuren verf voor u omschreven

Scharlaken rood

Scharlaken rood of scarletis een felle, heldere rode kleur getint met hints van oranje en was de traditionele kleur van de Britse adel in de 17e en 18e eeuw. Bij Annie Sloan is dit de kleur Scandinavian Pink.

Terracotta rood

Terracotta Rood. Terracotta krijgt zijn kenmerkende roodachtige tint van de hoeveelheid ijzer die het heeft dat reageert op zuurstof. De kleur zelf heeft enige variatie, van meer rode tinten, tot bleekoranje, tot donkerdere bruintinten. Bij Annie Sloan is dit de kleur Primer Red.

Tomaten rood

Tomaten rood  Tomatenrode kleur is voornamelijk een kleur uit de rode kleurfamilie. Het is een mengsel van rode en oranje kleur. Tomaten rood vangt de kleur van zomerrijpe tomaten. Bij Annie Sloan is dit de kleur Emperor Silk.

Venetiaans rood

Venetiaans rood  Venetiaans Rood is een warm rood maar met koude rode ondertonen en  is afgeleid van natuurlijke aardeklei getint door ijzeroxide. Het dieprode pigment dat schilders nodig hadden, werd eeuwenlang gewonnen in een steengroeve in de buurt van Venetië. Bij Annie Sloan is dit de kleur Primer Red.

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren.

Rode kleuren verf voor u omschreven
Rode kleuren verf voor u omschreven

Bestel nu de rode kleuren verf van Annie Sloan

Bestel nu de rode kleuren Amsterdam Acrylverf

Bestel nu de rode kleuren Van Gogh Olieverf