De witte tinten kan je onderscheiden in drie categorieën: zuiver wit, geelwit en grijswit. En daaronder vallen een groot aantal tinten die wij allemaal voor u omschrijven. Wit is net zo als zwart geen kleur maar een tint. De tint wit staat voor puurheid, onschuld en soms ook eenvoud. De tint wit is neutraal nooit aanwezig en dus een geweldig mooie achtergrond kleur. Past overal bij. in ieder interieur. Wit is ook de kleur van zuiverheid en perfectie. Wit is neutraal dus als je andere kleuren naar voren wilt laten komen, gebruik dan als achtergrond wit. Een kamer waarin veel wit is gebruikt is open, oogt groot, het geeft ruimte en openheid.

Brocante wit

Brocante wit, Brocante” betekent tweedehands in het Frans. Brocantes zijn ook bekend als Puces (vlo), een term die in de 19e eeuw in Parijs is ontstaan. Brocante witte kleur komt regelmatig voor bij brocante. Het is een witte kleur met een vleugje grijs erin. Bij Annie Sloan is dat de kleur Old White.

Fris wit

Fris wit, wit is geen kleur maar een tint. Wit is een belangrijke symbolische kleur in de meeste religies en culturen, meestal vanwege de associatie met zuiverheid. Fris wit is een schone witte tint. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Gebroken wit

Gebroken wit is een overkoepelende term voor een verscheidenheid aan tinten die slechts in geringe mate verschillen van puur wit. gebroken wit is een kleur die dicht bij wit ligt, maar die een grijsachtige of geelachtige tint heeft. Bij Annie Sloan is dat de kleur Old White.

Geelwit

Geelwit, is geelachtig wit en  is vergelijkbaar met de kleur van ivoor. Het eerste geregistreerde gebruik van ivoor als kleurnaam in het Engels was in 1385. Bij Annie Sloan is dat de kleur Original White.

Grijswit

Grijswit, wit getint met grijs, meestal betekent dit dat de getinte kleur een lichtere versie is van het origineel.Dus het toevoegen van wit aan grijs maakt een bleker grijs. Bij Annie Sloan is dat de kleur Old White.

Helder wit

Helder wit, wetenschappers hebben de witste verf ter wereld uitgevonden. Het is zo helder dat het 95,5 procent van het licht weerkaatst. Helder wit is een schone witte tint. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Krijtwit

Krijtwit, is gelijk aan De White Cliffs van Dover ontlenen hun witte kleur aan de grote hoeveelheid kalksteen die ze bevatten en die het zonlicht weerkaatst. Bij Annie Sloan is dat de kleur Old White.

Melkwit

Melkwit is een zeer lichte tint geel. Deze klassieke kleur zal goed passen in minimalistische moderne en elegante historische huizen. Bij Annie Sloan is dat de kleur Original White.

Modern wit

Modern wit is een scherp, schoon wit, De meest voorkomende kleur voor een modern schema is wit, modern wit heeft een "crisp" elegantie en een rustgevend sfeer. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er

Roomwit

Roomwit is een bleek, ingetogen, dof geel met een kaki ondertoon.Roomwit kleur is voornamelijk een kleur uit de gele kleurfamilie. Crème is de pastelkleur van geel. Bij Annie Sloan is dat de kleur Original White.

Sereen wit

Sereen wit is is een zeer witte verfkleur en een rustig wit en vrij van overlast. Het is een kalm en trekt positieve energie aan werkt goed naast alle verfkleuren. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Spierwit

Spierwit is de kleur van sneeuw en krijt. Spiereit is de lichtste kleur en is achromatisch, zonder tint en reflecteerd en verstrooit alle zichtbare golflengten van licht volledig.. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Traditioneel wit

Traditioneel wit is in Ral kleuren 9001. Het is warm wit of ook wel roomwit of melkwit. Het is de kleur die men standaard in de bouw gebruikt op zowel deuren als kozijnen. Bij Annie Sloan is dat de kleur Original White.

Verkeerswit

Verkeerswit of hoe ze het ook wel noemen signaalwit is de wiste tint van alle witte tinten die er bestaat. Het is een zuiver witte tint zonder enige toevoeging. De tint kent zijn naam van de witte belijning en strepen die u op de straat ziet, Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Vintage wit

Vintage is oud wit, men gebruikt ook wel de naam Off White. De tint die veel gebruikt word bij het schilderen en opknappen van meubels. Dat komt door het beetje grijs in de kleur, wat heel goed past bij een oude uitstraling. De tint is ook erg makkelijk te combineren met andere kleuren. Een andere benaming voor de tint is Classic White. Bij Annie Sloan is dat de kleur Old White.

Warm wit

Warm wit is een geelachtige kleur die lijkt op een traditionele gloeilamp of halogeenlamp. Warm wit werkt veel beter als je een zachtere tint wit zoekt. Bij Annie Sloan is dat de kleur Original White.

Witste kleur wit

De witste kleur wit is verkeerswit, zoals boven al omschreven. het is de minst dekkende kleur omdat het geen enkel kleurpigment in zich heeft. Andere benamingen zijn, zuiverwit, spierwit of sereen wit. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Zuiverwit

Zuiver wit is schoon, eenvoudig en puur en  wordt ook beschreven als koud, flauw en steriel. Het is een hele toegankelijke standaardkleur voor gebruik binnenshuis.  De kleur oogt wit totdat je deze bij een spierwitte achtergrond houdt, dan zie je dat het gebroken wit is. Bij Annie Sloan is dat de kleur Pure White.

Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er
Welke witte kleuren verf bestaan er

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren.

Shop de witte kleuren Annie Sloan verf en u heeft ze morgen in huis

Bestel de witte kleuren Amsterdam Acrylverf

Bestel de witte kleuren Van Gogh Olieverf