Alle paarse kleuren verf voor u omschreven. Paars is een roodachtig blauwe kleur waarvan de grenzen niet echt duidelijk zijn. Paars is de kleur van spiritualiteit en koningshuizen. Het symboliseert diepgang, creativiteit en rijkdom. De kleur paars is eeuwenlang gebruikt door mensen die een elitaire status bekleedden. Paars is de kleur van emotie. Paars werkt kalmerend en stimulerend. Daarnaast wordt paars geassocieerd met luxe, intelligentie en magie. De kleur die de meeste mensen paars zullen noemen ligt ergens tussen violet en magenta.

Aubergine paars

Aubergine paars is een donkerpaarse of bruin paarse kleur die lijkt op de kleur van de buitenste schil van Europese aubergines. Het is een kleur paars die luxe aan doet. Bij Annie Sloan is dit de kleur Rodmell.

Blauw paars

Bij blauwpaars moet je al snel denken aan de lavendel velden op de heide. Een mooie zachte kleur blauw, waar een vleug paars doorheen zit. Blauwpaars of Maagdenpalm is een kleur uit de familie van blauw en violet. Het eerste geregistreerde gebruik van maagdenpalm als kleurnaam in het Engels was in 1922. Bij Annie Sloan is dit de kleur Old Violet.

Bohemian paars

Bohemian paars is een verzamelnaam voor verschillende tinten paars. Het woord Bohemian is in de oorspronkelijke betekenis het Franse woord voor een inwoner van Bohemen, het westelijke deel van Tsjechië. Deze mystieke kleur paars hoort bij de Bohemian stijl. Bij Annie Sloan is dit de kleur Rodmell.

Damast paars

Damastpaars doet je denken aan de kleine donkergekleurde pruim, over het algemeen damastpruim genoemd. In hedendaags Engels wordt "damast" aangebracht op een glanzende stof met een satijnbinding, Deze kleur zie je vaak terug in de Barokstijl. Bij Annie Sloan is dit de kleur Rodmell.

Grijs paars

Grijspaars is een kleur uit de Violette kleurenfamilie. Grijspaars is een verzadigd, grijs, stoffig paars, paars met een paarse ondertoon. Bij Annie Sloan is dit de kleur Paloma.

Lichtpaars

Lichtpaars is een zachte, medium-lichte tint paars. Lichtpaars is vaak gebaseerd op natuurlijke paars zoals paarse lavendel, orchideeën en seringen. Mauve is een andere naam voor lichtpaars en is vernoemd naar de kaasjeskruidbloem. Bij Annie Sloan is dit de kleur Paloma.

Paars geel

Paars geel is bijvoorbeeld de complementaire kleur van paars. Denk maar is aan die leuke paars met gele viooltjes. Meng paars met geel om een ​​gedempte paarse kleur te krijgen. Denk maar is aan die leuke paars met gele viooltjes. Bij Annie Sloan is dit de kleur Paloma.

Paars roze

Paars roze kleur is voornamelijk een kleur uit de rode kleurenfamilie. Roze en paars worden met elkaar gemengd, de resulterende kleur is een magenta of lichte pruimkleur Bij Annie Sloan is dit de kleur Henrietta.

Paarse kleuren verf
Paarse kleuren verf
Paarse kleuren verf
Paarse kleuren verf

Zacht paars

Zachtpaars of pastelpaars is een zachte, bleke tint paars. Als je aan pastelpaars denkt, ben je van het art deco-tijdperk. Art Deco is een populaire designstijl uit de jaren 1920 en '30. Bij Annie Sloan is dit de kleur Emile.

Donkerpaars

Donkerpaars is in de eerste plaats een kleur uit de Violette kleurenfamilie. Donkerpaars is een donkere tint van paars. Amethist de paarse kleur van amethist aubergine Bij Annie Sloan is dit de kleur Rodmell.

Lavendel paars

Lavendel paars is natuurlijk de kleur van de lavendel bloemen. De kleur lavendel kan worden omschreven als medium paars of licht roze-paars. Er zijn veel andere tonen van licht of medium violet die nu ook lavendel worden genoemd. Bij Annie Sloan is dit de kleur Old Violet.

Lila paars

Het eerste geregistreerde gebruik van lila als Engelse kleurnaam was in 1775 Lila paars is een kleur die onder de pasteltinten valt. Lila is een kleur met een bleke violette tint. Zoals alle tinten paars, wordt lila gemaakt door rood en blauw te mengen. Bij Annie Sloan is dit de kleur Old Violet.

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren.

Paarse kleuren verf
Paarse kleuren verf

Shop de paarse kleuren Annie Sloan verf en u heeft ze morgen in huis

Bestel de paarse kleuren Amsterdam Acrylverf

Bestel de paarse kleuren Van Gogh Olieverf