Alle bruine kleuren verf voor u omschreven. Bruin is een aardse kleur die zeer veel prachtige nuances kent. Bruin is warm en geeft een een stijlvolle, mooie uitstraling. Bruin is de kleur van hout of aarde. Ook wel een donkere variant van oranje. Net zoals in een bruine kroeg geeft de kleur je het gevoel van warmte en gezelligheid. Bruin is huiselijk, warm en gestructureerd. Bruin is koesterend en eenvoudig, neutraal en toegankelijk. Bruin geeft rust en ademt betrouwbaarheid uit.

Bruin grijs

Bruin grijs of men noemt het ook wel grauwbruin is de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol. Het is een grijsbruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het wordt ook gebruikt in plaats van de aanduiding leverkleur of taupe genoemd. Bij Annie Sloan is dat de kleur French Linen.

Chocoladebruin

Chocoladebruin is een donkerbruine kleur, die vroeger veelvuldig op schepen toegepast werd. De kleur werd vaak niet verkregen met behulp van verf, maar door blank staal in de lijn of standolie te zetten. Chocoladebruin werd vaak gecombineerd met Havannabruin, Chocoladebruin bij Annie Sloan is de kleur Honfleur.

Bruin paars

Bruin Paars krijg je wanneer je blauw met rood mengt. Scharlakenrood en ultramarijn blauw, zijn de meeste “zuivere” vormen van rood en blauw. Zodra er groen/geel bij gaat komen, krijg je al snel bruin achtige tinten met paars. Bruin paars is bij Annie Sloan is de kleur Coco.

Donkerbruin

Het maken van donkerbruin is makkelijk het kleurenwiel legt dat mooi uit. Wil je een donkere kleur bruin dan voeg je wat zwart toe. Wees bij de kleur donkerbruin voorzichtig, als je het op muren gebruikt zal het de kamer kleiner doen lijken. Bij Annie Sloan is dat de kleur Honfleur.

Olijfbruin

Olijf bruin is een donker bruinachtig groen. Olijf bruin is de kleur van halfrijpe olijf. Het heeft de kleur van gom die uit een aantal olijfbomen vloeit welke bij de Roode zee groeien. Bij Annie Sloan is dat de kleur Olive.

Rijkbruin

Bij rijk bruin moet je denken aan Mahonie dat heeft een paar tinten van licht naar donker. Het is een gedempt maar rijk bruin met een rode tint. Bij Annie Sloan is dat de kleur Honfleur.

Roestbruin

Roestbruin noemt men ook wel oranjebruin. En zoals deze naam al zegt, is deze kleur een combinatie van twee kleuren. Dat zijn oranje en bruin. De kleur roestbruin is een natuurlijke aardse kleur. Bij Annie Sloan is dat de kleur Primer Red.

Roodbruin

Het eerste geregistreerde gebruik van roodbruin als kleurnaam in het Engels was in 1682. Roodbruin is een middeldonkere roodtint en is van een familie van aardachtige roodbruine tinten. Men noemt het ook wel terracotta bruin. Rood bruin is een warme bruine tint. Bij Annie Sloan is het de kleur Primer Red.

Rustiekbruin

Rustiek bruin is een mengsel van rode en oranje kleuren. Rustieke kleuren zijn degenen die diep en natuurlijk zijn. Tot het warme oranje van de zonsondergang en het aardse bruin van de modder. Bij Annie Sloan is dat de kleur Honfleur.

Bruine kleuren verf
Bruine kleuren verf
Bruine kleuren verf
Bruine kleuren verf

Warm bruin

Warm bruin zijn de bruine tinten waar een toevoeging in zit van rood. Dat maakt het tot een warmbruin. Hierbij kan je denken aan rustiek bruin, en rood bruin. Bij Annie Sloan is dat de kleur Honfleur.

Geel bruin

Geel bruin of men noemt het ook wel vaalgeel of geelbruine aardkleur, is een veel voorkomende kleur. Veel planten maar ook dieren hebben deze kleur, het is ook de kleur van veel soorten aardewerk. Bij Annie Sloan is dit de kleur Country Grey.

Kaki bruin

Kaki bruin is een lichtbruin met een vleugje geel, wat resulteert in een zandbruine tint. Het wordt al sinds 1848 als kleurnaam in het Engels gebruikt, toen het voor het eerst werd geïntroduceerd als militair uniform. Bij Annie Sloan is dat de kleur Country Grey.

Taupe bruin

Taupe bruin  is grijsbruin,  het past ergens tussen deze twee kleuren in, waardoor een soort bruingrijs ontstaat. Het woord is van het Franse woord taupe dat "mol" betekent. Taupe is een tint die precies in die categorie valt, met eigenschappen van bruin en grijs. Bij Annie Sloan is dat de kleur French Linen.

Mokkabruin

Mokkabruin is een donkerbruine kleur een bruintint met een witte zweem Het heeft de tinten van de welbekende mokkakoffie. Mokka is de kleur van donkere koffie. Bij Annie Sloan is dat de kleur Honfleur.

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren.

Bruine kleuren verf
Bruine kleuren verf

Shop de bruine kleuren Annie Sloan verf en u heeft ze morgen in huis

Shop de bruine kleuren Amsterdam Acrylverf

Shop de bruine kleuren Van Gogh Olieverf