Alle oranje kleuren verf voor u omschreven. Oranje heeft in Nederland een speciale betekenis door de verbinding met het koningshuis en het voetbalteam. Oranje staat voor alles wat Hollands is. Oranje is feestelijk, warm en inspirerend. Oranje is de kleur van speelsheid. Ontstaan uit de combinatie van rood en geel. Oranje is een vrolijke kleur die warmte en veiligheid uitstraalt. Oranje houdt van feesten, is altijd vrolijk en springt eruit.

Donker oranje

Donkeroranje is zoals de naam als zegt een donkere versie van oranje. Donkeroranje wordt ook vaak Brique of Roest genoemd. "Burnt" oranje is een medium donkeroranje dat visioenen van vlammen oproept. Bij Annie Sloan is dat de kleur Arles.

Geel oranje

Geeloranje is een kleur waarbij je moet denken aan die heerlijke zonnestralen of aan de frisse sinaasappels. Geel oranje is ook bekend als amber ,die vaak wordt aangetroffen in een reeks geeloranje-bruin-rode kleuren. Bij Annie Sloan is dat de kleur Arles.

Levendig oranje

Levendig oranje is een combinatie van geel en rood en wordt beschouwd als een energieke kleur. Denk maar eens aan al de verschillende bladeren in de herfst of de bloeiende bloemen in de lente. Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Retro oranje

Niets fleurt de dingen zo op als heerlijke, energieke sinaasappel. Retro oranje kleur is in de eerste plaats een kleur uit de oranje kleurenfamilie. Het is een mengsel van rode en oranje kleur. Deze tint oranje was een van de meest populaire kleuren van de jaren 70! Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Sinaasappel oranje

Sinaasappel oranje is de kleur tussen geel en rood De familie van de Prins van Oranje nam uiteindelijk in de jaren 1570 de naam en de kleur oranje over. Oranje is ook verbonden met de herfst en de kleur van afstervende bladeren en pompoenen Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Fel oranje

Fel oranje is een gedurfde, levendige kleur. Net als geel en rood kan het erg de aandacht trekken, wat misschien de reden is waarom het vaak in advertenties wordt gebruikt. Alle pure kleuren oranje worden als helder ervaren. Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Helder oranje

Helder oranje is oranje is zijn puurste vorm. Helder oranje is een gedurfde, levendige kleur die warmte, opwinding en enthousiasme uitstraalt. Het kan erg de aandacht trekken, wat misschien de reden is waarom het vaak in advertenties wordt gebruikt. Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Rood oranje

Rood oranje is een oranje tint waarbij er meer roodpigment dan geelpigment in zit. Zoals de naam al doet vermoeden, is roodoranje een kruising tussen de twee tinten. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Carnaval oranje

Carnaval oranje is een andere benaming van feloranje. Het is een kleuroranje die je gebruikt als je wilt dat iets opvalt. Je wordt er meestal oranje die je gebruikt als je wilt dat iets opvalt. Je wordt er meestal gelijk vrolijk van. Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Oranje kleuren verf
Oranje kleuren verf
Oranje kleuren verf
Oranje kleuren verf

Koper oranje

Zoals de naam al zegt, het is een kleur oranje die lijkt op koper. Het is een hele zachte kleur, Koper is een roodbruine kleur geïnspireerd op het gelijknamige metaal. Het eerste geregistreerde gebruik van koper als kleurnaam in het Engels was in 1594. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Zalm oranje

Zalm is een reeks roze-oranje tot lichtroze kleuren, genoemd naar de kleur van zalmvlees. Omdat roze de basiskleur van zalm is, wordt zalm gezien als een kleur van hoop, gezondheid en geluk Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Mandarijn oranje

De kleur Mandarijn Oranje is in de eerste plaats een kleur uit de kleurfamilie Oranje. Het is een mengsel van rode en oranje kleur. Mandarijnen komen oorspronkelijk uit de tropische en subtropische gebieden van Azië, zoals Zuid-Azië en de Filippijnen. Bij Annie Sloan is dat de kleur Barcelona Orange.

Saffraan oranje

De naam zegt het natuurlijk al, het is de kleur van de saffraan plant. Het is een rood oranje kleur. Het wordt beschouwd als de belangrijkste kleur in het hindoeïsme. Het wordt gedragen door de monniken van de Theravada-traditie. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink lichter gemaakt met wit.

Zonsopgang oranje

De kleur zonsondergang is een bleke tint van oranje. Om oranje te mengen, moet je de primaire kleuren geel en rood combineren. Het eerste geregistreerde gebruik van zonsondergang als kleurnaam in het Engels was in 1916. Sunset Orange werd in 1997 geformuleerd als een Crayola-kleur. Bij Annie Sloan is dat de kleur Arles.

Zacht Oranje

Dit is de kleur die thuishoort tussen de pasteltinten. Het is een hele zachte verbleekte kleur oranje. Maar juist daardoor heel goed te gebruiken, doordat je wel een kleur hebt , maar niet heftig aanwezig is. Bij Annie Sloan is dat de kleur Arles.

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren. Die kunt u hier vinden:

Oranje kleuren verf
Oranje kleuren verf

Shop de Oranje kleuren verf en u heeft ze morgen in huis

Bestel de Oranje kleuren Amsterdam Acrylverf

Bestel de Oranje kleuren Van Gogh Olieverf