Alle roze kleuren verf voor u omschreven. Roze is de kleur van zorgzaamheid en affectie, genegenheid en liefde. Het wordt vaak in verband gebracht met vrouwelijkheid. Roze is zacht en romantisch, onschuldig maar ook kwetsbaar. Het is een lieve kleur die vertederd maar ook enigszins onschuldig. Roze associeer je met lief, vertederend, lief maar ook een hele pure kleur. De sterkte van de kleur roze bepaalt wel het gevoel dat het bij je oproept. Bij een lichtere kleur roze zoals baby roze, kan het een kalmerend effect teweeg brengen. Niet voor niets een kleur die je om die reden in veel baby kamers zult vinden.

Aardbeien roze

Aardbeien roze , is een mengsel van roze en rode kleur. De kleur aardbei is in wezen hetzelfde als roze, hoewel vaak van een donkerdere tint. Strawberry Pink-kleur is in de eerste plaats een kleur uit de oranje kleurfamilie. Bij Annie Sloan is dat de kleur Emperor Silk.

Felroze

Felroze of neon roze is een felle roze tint. Felroze voor het eerst gemaakt met de komst van lichtgevende verf in de jaren 1920. Bij Annie Sloan is dat de kleur Capri Pink.

Hot Roze

Hot roze  is een roze tint. Het is een tint tussen lichtroze en donkerroze en boordevol energie en blijft niet onopgemerkt. Later, met de ontwikkeling van innovatieve chemische kleurstoffen, werden roze tinten brutaler en helderder. Bij Annie Sloan is dat de kleur Capri Pink.

Krachtig roze

Krachtig roze  De sterke roze kleur is in de eerste plaats een kleur uit de rode kleurenfamilie. Het is een mengsel van magenta (Magenta is een kleur die op verschillende manieren wordt gedefinieerd als paars-rood, rood-paars of mauvish-crimson) en  roze kleur. Bij Annie Sloan is dat de kleur Capri Pink.

Licht roze

licht roze.  De kleur lichtroze is een zeer lichte tint roze-rood. Een voorbeeld van deze kleur is de lichtroze bloesem die in de lente op bomen te vinden is. Bij Annie Sloan is dat de kleur Antoinette.

Paars roze

Paars roze midden tussen paars en roze. Roze is rood gemengd met wit en paars is het mengsel van rood en blauw. Bij Annie Sloan is dat de kleur Henrietta.

Roze kleuren verf
Roze kleuren verf
Roze kleuren verf
Roze kleuren verf

Rococo roze

Rococo roze. De Rococo-beweging was een artistieke periode die opkwam in Frankrijk en zich over de hele wereld verspreidde, De gouden eeuw van de kleur roze was de rococo-periode (1720–1777) in de 18e eeuw, Bij Annie Sloan is dat de kleur Henrietta.

Schemerig roze

Schemerig roze is een zacht roze. Genoemd in het engels dusky pink,  is een heldere, delicate kleur. Het is het resultaat van het mengen van drie kleuren: wit, rood en beige. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Traditioneel roze

Traditioneel roze , werd voor het eerst gebruikt als kleurnaam in de late 17e eeuw .Roze is een van de meest voorkomende, In veel talen is het woord voor de kleur roze gebaseerd op de naam van de rozenbloem; zoals roos in het Frans en roze in het Engels. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Zalm roze

Zalm roze is een reeks roze-oranje tot lichtroze kleuren, genoemd naar de kleur van zalm of of beschreven als een middentoon, puur, koraal rode met een frambozenondertoon Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink

Zweeds roze

Zweeds roze Een van de meest populaire kleuren die wordt gebruikt in Zweedse interieurs is roze, meestal schemerig roze tinten of bleke pastel tinten voor muren. Bij Annie Sloan is dat de kleur Scandinavian Pink.

Wij hebben voor u op onze site alle kleuren verf omschreven en die kunt u hier vinden:

Voorbeelden van alle kleuren verf

Heel veel mooie voorbeelden van alle kleuren kunt u vinden op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan. Maar ook op sociale media staan veel voorbeelden van de kleuren.

Roze kleuren verf
Roze kleuren verf

Shop de roze kleuren verf en u heeft ze morgen in huis

Bestel de roze kleuren Amsterdam Acrylverf

Bestel de roze kleuren Van Gogh Olieverf

Bestel de roze kleuren Cobra Artist Olieverf

Bestel de roze kleuren Van Gogh Aquarelverf

Amsterdam Expert Series roze kleuren

Bekijk al onze kleuren verf