Op internet lees je veel over het aanbrengen van Gilding Wax, daarom willen wij u met onze jarenlange ervaring helpen hoe u Gilding Wax het beste kunt aanbrengen.

Gilding Wax kan je aanbrengen op:

  • Kaarten
  • 3D Kaarten
  • Meubels

Het werkt het beste als je het dun en in een cirkelende beweging aanbrengt. Bij volledig Gilden breng je drie dunne laagjes aan. Zo krijg je de Gilding Wax het mooiste verdeeld. Je kan het met een doek, kwastje of je vinger aanbrengen, maar ik ben daar geen voorstander van want met je vingers heb je het beter onder controle en kan je het subtieler aanbrengen.

Wil je een Metallic Look

Breng dan drie dunne laagjes aan met steeds een tussenpoze van 5 minuten. Je hebt dan een volledig dekkende laag aangebracht. Pak een laken, of kussensloop en wrijf het zachtes op, je zal zien dat je een schitterende glimmende metallic look krijgt, Niet van echt metaal te onderscheiden.

Embossing

Embossing is niets anders dan dat je reliëf maakt. Dat kan je doen door op het object wat je gaat behandelen een patroon of hulpmiddelen gebruikt. Je kan het erop plakken maar ook zelf maken. Bij meer reliëf zal het effect van de Gilding Wax veel beter uitkomen, zeker als u met meerder kleuren Gilding Wax over elkaar gaat werken.

Gilden van Meubels

De Gilding Wax is geschikt om direct op hout aan te brengen, denk aan lijsten en schilderijlijsten. Wij werken toch het liefst eerst met water gedragen verf, zeker op meubels, en brengen de Gilding Wax daarna aan. Je kan dat op twee manieren doen, direct op de verf of na het waxen. Onze ervaring is dat het makkelijk en beter te verwerken is nadat u eerst wax heeft aangebracht. Dan is de Gilding Wax beter verwerkbaar. Anders trekt een gedeelte van de Gilding Wax direct in de verf. En kunt u het niet goed meer uitsmeren. Let op nooit aanbrengen op Lak vernis of chemische verf.

Kleuren Gilding Wax

Speciale aanbieding Coosa Crafts Gilding Wax

Lees hoe je Gilding Wax moet aanbrengen