Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken

Annie Sloan Chalk Paint technieken omschreven met voorbeelden

Annie Sloan Chalk Paint technieken, wij hebben voor u een aantal verftechnieken voor u beschreven om u te helpen om met Annie Sloan Chalk Paint met deze technieken te komen tot een geweldig mooi resultaat. Op onze pagina meubels met Annie Sloan Chalk Paint kunt u de Chalk Paint ™ technieken die wij bespreken terug zien op honderden foto's en ziet u dat deze technieken door klanten zelf zijn gedaan. Het is dus door iedereen te doen als u de handleidingen volgt die wij voor u geschreven hebben, als u maar durft kan er weinig mis gaan.

Donkere Wax op Annie Sloan Chalk Paint

Donkere wax is een heel mooi middel om de verf dieper donkerder en authentiek te maken.  Veel brocante liefhebbers gebruiken deze techniek om te werken met één kleur maar door de donkere wax toch veel verschillende nuances aan te brengen. Hierdoor lijkt het of er met diverse kleuren is gewerkt terwijl het toch met één kleur is gedaan, maar men gebruikt hier gewoon de Annie Sloan Chalk Paint techniek met donkere wax u kunt op onze pagina Dark Wax meer lezen over deze techniek. Als u voorbeelden wilt zien van meubels die gedaan zijn met Annie Sloan Dark wax kunt u die hier vinden.

Distressing op Annie Sloan Chalk Paint

Distressing is een Annie Sloan Chalk Paint techniek die ik zelf heel erg vaak gebruik op meubels en dan ook nog vaak in combinatie met donkere wax. Distressing is het ouder maken van een meubelstuk of object een verweerde look geven. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen, een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren, bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Distressing kan je doen met schuurpapier de eerste techniek is om het te doen met één kleur. Je doet één kleur verf op het meubelstuk en dan zie je de distressing look omdat je het hout van het  meubelstuk door de verf heen ziet. Je brengt de eerste laag aan met een lichte kleur en na droging ga je er met een donkere kleur overheen , waarna je het gaat schuren waardoor de lichte kleur op sommige plaatsen weer naar voren komt. Hierdoor krijg je een mooie distressed look. Bij distressing moet je altijd een lichte kleur als grondlaag gebruiken en een donkere kleur er overheen. Als je gaat schuren dan komt de lichtere kleur naar voren op sommige plekken en krijg je een optimaal effect. Als u voorbeelden wilt bekijken van meubels die gedaan zijn met Annie Sloan Chalk Paint en waar de techniek distressing is toegepast kunt u die hier vinden. Bij het schuren of doorschuren moet u rekening houden dat u nooit moet doorschuren tot het hout bij donkere houtsoorten. Dan kan het hout gaan bloeden. Wij adviseren u om te werken met korrel 400 zodat u voorzichtig kunt werken.

Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken

Decoupage op Annie Sloan Chalk Paint

Decoupage is een techniek die al honderden jaren bestaat en vreemd genoeg eigenlijk uit nood geboren is. In de periode van armoede wilden mensen toch met weinig middelen het mooiste maken van huis hun meubels of inrichting en men ging op zoek naar manieren om dat te realiseren. Wat ze gingen proberen was om blanco behang te versieren en dan met vernis af te werken waardoor het net leek  of het origineel was en op die manier was men in staat om op een goedkope manier toch hele leuke dingen te maken door middel van zoals we nu het woord kennen decoupage. Annie Sloan heeft over decoupage veel geschreven zo kan je in haar boek Classic Paints and Faux Finishes en een ander boek , Decoupage : A Practical Guide enorm veel lezen over hoe je op een juiste manier decoupage kan toepassen en wat je er allemaal mee kunt doen. En er staan geweldige foto’s in van het eindresultaat. De praktische handleiding van Annie Sloan in haar boeken laat u zien hoe u cadeaus, wenskaarten, en oude tijdschriften kunt gebruiken op verschillende manieren op het meubilair. Het is een verkenning van diverse decoupage technieken. Zowel het werken met donkere wax als distressing en decoupage zijn net zo als het verven van stof, craquelure vaste onderdelen in onze workshops waar we u helpen deze technieken volledig te beheersen en zelfstandig te kunnen uitvoeren.

Cracqueleur op Annie Sloan Chalk Paint

De eerste en makkelijkste en snelste techniek is om Annie Sloan Chalk Paint aan te brengen op het blad van de Annie Sloan cracqueleur tafel of het oude brocante kastje. U brengt een dikke laag Annie Sloan Chalk Paint aan die u zowel horizontaal als verticaal over elkaar heeft aangebracht. De krijtverf moet direct na het aanbrengen verwarmt worden met een föhn, u blijft föhnen tot u ziet dat de krijtverf volledig droog is en gaat barsten en er hele mooie grote droge opengebarsten lijnen ontstaan. De tweede techniek Annie Sloan Cracqueleur is om een effect te krijgen met een heel erf fijn patroon van kleine cracks die bijna lijken op marmer of wat je ziet op een oud olieverf schilderij. Je kunt het zien op bijgaande foto wat een gedeelte is van de Mona Lisa daar zie je de cracks heel erg duidelijk. Dit is Annie Sloan cracqueleur Mona Lisa het effect wat we nu voor u gaan beschrijven. U brengt de Annie Sloan Chalk Paint aan op het meubelstuk of spiegel  , aardewerken potten tafelblad of wat het dan ook is wat u wilt gaan behandelen. U laat de Annie Sloan Chalk Paint drogen, ongeveer de tijdsduur van een lekker bakje koffie en u brengt de tweede laag Annie Sloan Chalk Paint aan zodat het goed gedekt is geverfd. U laat dit minimaal 1 uur uitharden zodat de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is. Wilt u meer weten over Cracqueleur kunt u dat vinden op onze speciale pagina. Cracqueleur gaat heel erg goed samen met het werken met Dark Wax omdat die de cracks in de verf maximaal tot zijn recht brengen en accentueren.

Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken
Annie Sloan Chalk Paint technieken

Transfer op Annie Sloan Chalk Paint

Een techniek die hier niet staat beschreven is transfer, misschien wel mijn meest favoriete van alle technieken. Op Bijgaande foto zie je een voorbeeld van transfer, in combinatie met Cracqueleur en Dark Wax. Gemaakt door Karin. Alles wat je wilt weten over transfer kan je vinden op onze pagina transfer met Annie Sloan Chalk Paint Alle technieken die boven staan beschreven maken onderdeel uit van de workshops die wij wekelijks geven. Karin heeft dit gemaakt een paar dagen nadat ze de workshops bij ons had gedaan. En ze schreef als tekst bij deze foto dan ook toen ze hem mailde " Alweer een project af !! Gelukt door de tips van de workshop van afgelopen vrijdag. Bedankt Jayne !!" Wil jij ook een workshop volgen en zulke mooie dingen maken kijk dan op onze pagina Annie Sloan workshops. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Shop de producten en u heeft ze morgen in huis