Transfer met Annie Sloan Chalk Paint
Transfer met Annie Sloan Chalk Paint

Transfer met Annie Sloan Chalk Paint is een hele mooie effectieve maar ook simpele techniek. We hebben inmiddels de technieken met Dark Wax, verf crack, craqueleur, en decoupage en distressing met u besproken en deze kunt u allemaal vinden op onze site. Transfer is een simpele techniek die u allemaal kunt uitvoeren.

Stappenplan hoe je transfer moet aanbrengen

U meubelstuk heeft u natuurlijk conform onze gebruiksaanwijzing schoongemaakt en ontvet en inmiddels volledig geschilderd. En de verf is helemaal droog ( wij adviseren minstens één nacht droogtijd). Wat u nodig heeft is een laserprinter of figuren of foto's die zijn afgedrukt op een laserprinter. Dat hoeven geen foto's of afbeeldingen te zijn maar kunnen ook figuren of letters zijn. Druk het af op de grote die u wilt bedekken op uw kast , paneel of muur. (het afdrukken met een inkjet printer werkt niet dan gaat de inkt lekken) Smeer het gedeelte in met decoupage lijm van Annie Sloan en plak het papier met de inkt richting op de kast en zorg dat u met uw vinger het papier goed aandrukt op de lijm zodat er geen luchtbelletjes zijn en het strak is aangebracht. Laat het heel erg goed drogen. U moet zeker weten dat de lijm volledig droog is voor u verder gaat. U pakt een bakje met water en gaat het volledig droge papier nat maken met uw duim of met een doekje. Als het papier helemaal nat is gaat u met uw duim het natte papier los wrijven.

Voorbeelden van meubels met transfer

Dat is een klusje waar u even tijd voor uit moet trekken, maar het resultaat zal er straks ook naar zijn. U doet dit net zo lang tot u helemaal geen papier meer heeft en u zult zien dat de inkt van het papier volledig in de decoupagelijm zit en in feite dus overgezet is van het papier op uw verfwerk. U voelt het niet eens en iedereen zal denken dat u het zelf geschilderd heeft. Belangrijk is om te weten dat het in spiegelbeeld op uw kast komt dus bij teksten en cijfers moet u hier wel rekening mee houden. En zo kunt u een nieuwe techniek toevoegen aan uw scala van mogelijkheden om uw meubels op te pimpen met Annie Sloan Chalk Paint. U ziet er zijn eindeloze mogelijkheden met Annie Sloan Chalk Paint en uw meubels zullen eruit zien als nieuw. Transfer is geweldig mooi om af te werken met craqueleur om het een echt oude look te geven en als afwerking is een beetje Dark Wax natuurlijk helemaal mooi. Werk het geheel uiteindelijk af met Soft Wax.

Transfer met Annie Sloan Chalk Paint
Transfer met Annie Sloan Chalk Paint
Transfer met Annie Sloan Chalk Paint
Transfer met Annie Sloan Chalk Paint

Transfer met Annie Sloan Chalk Paint en andere verftechnieken

Het is gelukt, schreef Kitty. Ik heb een oud bijzettafeltje geschilderd in French Linen. Daarna met behulp van de laserprinter, een leuk logo en decoupage lijm het plaatje op de tafel aangebracht. Vervolgens een laag craquelure en uiteraard Clear en Dark wax. Alles wat u wilt weten over Annie Sloan Chalk Paint en de toepassingen daarvan kunt u lezen op onze site. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Nijkerk. Maar bent u niet in de gelegenheid om bij ons te komen kunt u uw Annie Sloan Chalk Paint ook direct online bestellen. Wij hebben altijd alle Annie Sloan Chalk Paint producten op voorraad en vandaag bestellen is uiteraard morgen veilig bij u thuis.

Bestel nu en ga ook met transfer aan de slag