Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Annie Sloan Craqueleur wat is dat en hoe kan je er mee werken

Annie Sloan Craqueleur een speciale set wat gemaakt is om op een goede manier samen met Annie Sloan Chalk Paint verwerkt te worden. Maar voor we ingaan op het product willen wij u eerst goed uitleggen wat het nu eigenlijk precies is

Annie Sloan Craqueleur wat is dat ?

Craqueleur kan je op twee manieren doen.

Annie Sloan Craqueleur

Annie Sloan Craqueleur


Crackle Paint

De eerste en makkelijkste en snelste techniek is om Annie Sloan Chalk Paint aan te brengen op het blad van de tafel of het oude brocante kastje. U brengt een dikke laag Annie Sloan Chalk Paint aan die u zowel horizontaal als verticaal over elkaar heeft aangebracht. De Annie Sloan Chalk Paint moet direct na het aanbrengen verwarmt worden met een föhn, u blijft föhnen tot u ziet dat de Annie Sloan Chalk Paint ™ volledig droog is en gaat barsten en er hele mooie grote droge opengebarsten lijnen ontstaan.  Nadat u dit heeft gedaan, pakt u de Soft Wax , Clear deze gaat u uitwrijven met een oud wit laken van 100% katoen en brengt u goed aan. De Clear Wax moet nog nat zijn  als u aan de volgende stap gaat beginnen, om met een nieuw stuk laken de Soft Wax Dark aan te brengen. Dit gaat u inwrijven door de Clear Wax heen en moet u goed inwrijven in de ontstane gebarsten lijnen. U kunt zelf bepalen hoe donker u het effect wilt hebben door de hoeveelheid Dark Wax die u aanbrengt. Ook de texturen die ontstaan zijn natuurlijk afhankelijk van hoeveel Dark Wax welke u inwrijft per cm2.  De teveel aangebrachte Dark Wax die u misschien op sommige plaatsen heeft aangebracht kunt u er af halen door op die plaatsen opnieuw Clear Wax aan te brengen waarmee u het kunt verwijderen. U krijgt op deze manier echt een heel mooi oppervlak. Deze techniek komt in onze workshops uitgebreid aan de orde als één van de zes technieken die wij u leren en samen met u oefenen zodat u dit zelfstandig beheerst.

Annie Sloan Craqueleur

Annie Sloan Craqueleur


Bovenstaande foto's laten goed zien dat je Craqueleur kan toepassen op van allerlei kleuren. Maar dat je bij iedere kleur heel bewust moet kiezen met welke wax je het gaat afwerken om het beste resultaat te krijgen. Links is het afgewerkt met een Dark Wax en rechts met een White Wax. Wat een geweldig spectaculair effect geeft op Graphite.

Craqueleur

De tweede techniek Annie Sloan Craqueleur is om een effect te krijgen met een heel erf fijn patroon van kleine cracks die bijna lijken op marmer of wat je ziet op een oud olieverf schilderij. Je kunt het zien op bijgaande foto wat een gedeelte is van de Mona Lisa daar zie je de cracks heel erg duidelijk. Dit is het effect wat we nu voor u gaan beschrijven. U brengt de Annie Sloan Chalk Paint aan op het meubelstuk of spiegel, aardewerken potten tafelblad of wat het dan ook is wat u wilt gaan behandelen. U laat de Chalk Paint™ van Annie Sloan drogen, ongeveer de tijdsduur van een lekker bakje koffie en u brengt de tweede laag Annie Sloan Chalk Paint aan zodat het goed gedekt is geverfd. U laat dit minimaal 1 uur uitharden zodat de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is.

Annie Sloan Craqueleur aanbrengen

U brengt met een kwast Annie Sloan Craqueleur stap 1 aan. U brengt het egaal aan over het gehele oppervlak wat u wilt behandelen in één laag.  U moet dit laten drogen, mag dit niet verwarmen of het proces versnellen dit heeft echt droogtijd nodig. Minimaal 20 minuten, maar veiligheidshalve adviseren wij u een half uur.

Daarna brengt u Annie Sloan Craqueleur stap 2 aan. Dit doet u met een schone kwast, mag niet dezelfde kwast zijn die u bij Annie Sloan Craqueleur stap 1 heeft gebruikt.  De hoeveelheid die u aanbrengt gaat bepalen hoeveel cracks er zullen ontstaan en hoe klein of groot  de scheuren zijn. Na het aanbrengen moet u dit direct föhnen tot het volledig droog is. Na het afkoelen brengt u een goede bescherming aan met Annie Sloan Clear Wax. Deze techniek gaat heel erg goed samen met decoupage en met sjabloon effecten. Al deze technieken leren wij u ook op onze workshops, zowel de Annie Sloan Craqueleur stap 1 en 2 als ook decoupage en sjabloontechnieken. Craqueleur is een geweldige techniek die u kunt gebruiken op dienbladen maar ook voor panelen op kasten of deuren. Om de Craqueleur goed te laten uitkomen raden wij u aan om het altijd te gebruiken in combinatie met Dark Wax. Hoe u dat moet doen kunt u lezen in onze handleiding over Dark Wax. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op:

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan !

Annie Sloan Craqueleur

Annie Sloan Craqueleur


Foto 1 Lamp met Annie Sloan Graphite gedaan met craqueleur en afgewerkt met White Wax. Foto 2 Lamp met Annie Sloan Chalk Paint Louis Blue en Old White. Craqueleur met Clear Wax en Dark Wax.

Andere Handleidingen om u te helpen met Annie Sloan Verf

Handleiding meubels met Annie Sloan Verf
Handleiding keukens met Annie Sloan Verf
Handleiding vloeren met Annie Sloan Verf
Handleiding Soft Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding Dark Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding sjabloneren met Annie Sloan verf
Handleiding stof verven met Annie Sloan Verf
Handleiding stoffen stoelen verven met Annie Sloan Verf
Handleiding Annie Sloan verf kleuren mengen
Handleiding transfer met Annie Sloan Verf
Handleiding verzilveren en vergulden met Annie Sloan
Handleiding Craqueleur
Handleiding Dry Brushing met Annie Sloan Verf
Handleiding marmer look maken
Handleiding Lacquer aanbrengen
Handleiding deuren en kozijnen met Annie Sloan Verf
Handleiding (video) hoe verf ik mijn piano met Annie Sloan

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint in combinatie met Craqueleur. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken van Craqueleur op:

Annie Sloan Craqueleur voorbeelden en omschrijving hoe je het kan gebruiken