Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Annie Sloan Clear Wax en hoe je Annie Sloan Clear Wax moet aanbrengen

Annie Sloan Clear Wax kent een tweetal varianten namelijk de Clear  Wax Soft en de Clear Wax Dark twee geweldig mooie waxen die je enorm goed samen kan gebruiken en daar kom ik straks verder op terug.Heel erg veel mensen vragen ons waarom ze Annie Sloan wax zouden moeten gebruiken en geen andere wax, ach ik zou bijna zeggen je hebt een Panda en een Mercedes Sl en ze zijn beiden een auto…….Dus ja u bent natuurlijk vrij om boenwas te gebruiken maar wij adviseren u dat zeker niet, u heeft namelijk gekozen voor de allerbeste verf die er is Chalk Paint ™ van Annie Sloan, waarom zou u die niet behandelen met de beste wax die er is en speciaal is afgestemd op de verven van Annie Sloan. Annie Sloan Clear wax is boter en boterzacht en dus een hele   “zachte wax“, hierdoor is het heel erg  eenvoudig met een borstel of een doek aan te brengen. Daardoor is het ook heel erg makelijk om het in alle hoekjes en gaten van uw meubelstuk  te krijgen zodat uw hele meubelstuk op een goede manier met Annie Sloan Clear Wax is afgewerkt. 

Annie Sloan Soft Wax en Annie Sloan Chalk Paint zijn voor elkaar gemaakt

Verder is de Annie Sloan wax speciaal gemaakt voor Annie Sloan Chalk Paint en dat is met de meeste waxen niet zo. dat is ook de reden dat wij enkel Annie Sloan Wax adviseren omdat wij daar echt kunnen instaan voor de kwaliteit en de eigenschappen zoals we die kennen van Annie Sloan.Hierdoor kunnen wij u ook goed adviseren over Annie Sloan wax, over het gebruik, oplossen van problemen.

Annie Sloan Soft Wax aanbrengen

Annie Sloan Clear WaxAnnie Sloan Clear Wax

Annie Sloan wax heeft een hele mooie zachte glans en u brengt de Soft Wax altijd aan met een zachte doek zonder rafels hierdoor voorkomt u dat u teveel wax aanbreng en u kunt het makkelijk uit wrijven of u werkt met de Annie Sloan Wax kwast die speciaal is gemaakt voor het aanbrengen van de Wax. Werk nooit met een normale kwast, bij gebruik hiervan zult u teveel wax aanbrengen die niet meer intrekt in de verf en dan krijgt u vertvlekken. Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig. Daarom kan je de wax kan je het beste in 3 dunne lagen aanbrengen. De eerste laag aanbrengen (eventueel het teveel verwijderen met een pluisvrije doek). Deze zal in de verf trekken en daarna kun je de andere 2 lagen met tussenpauze aanbrengen waardoor de wax een geheel vormt om het geverfde produkt  te beschermen. 

Annie Sloan wax kan je gewoon schoonmaken met een sopje

Al onze brocante meubels werken wij altijd af met Annie Sloan Clear Wax. De Annie Sloan Clear Wax heeft een zeer korte droogtijd, waardoor je het snel kunt verwerken, trouwens dit is met Annie Sloan krijtverf ook het geval. Na een kopje thee is de Annie Sloan Clear Wax eigenlijk al bijna droog en kunt u het afwerken met bv een mooie Dark wax om het een distressed look te geven. U doet dat door bijvoorbeeld een tafelblad te verven met Annie Sloan Chalk Paint Original als basiskleur. Laat de verf goed drogen en uitharden en u brengt de Annie Sloan Clear Wax of zoals we het ook noemen de Soft Wax aan als u die op het hele blad heeft aangebracht gaat u direct aan de slag met de Dark Wax en smeert die goed door de Soft Wax heen tot u de texture en kleurstelling heeft die u wilt hebben. U laat dit drogen en als laatste brengt u een laatste laag Soft Wax er overaan het resultaat van deze behandeling.Laat de Annie Sloan Clear Wax wel goed uitharden zeker als u het intensief gebruikt.Gebruik nooit Annie Sloan Clear Wax  op vochtige meubels. Annie Sloan Chalk Paint is een ademende verf en de Wax sluit het af, waardoor er van allerlei problemen kunnen ontstaan. U kunt hierover alles lezen op Annie Sloan Chalk Paint voor buiten. Na het aanbrengen van de Wax zal de toplaag van de verf hard worden en zijn afgesloten waardoor u het makelijk kunt schoon maken met water en u langdurig kunt genieten van uw nieuwe meubel. Vaak horen wij dat er het advies is gegeven aan consumenten om de meubels af te werken met Lacquer. Dat is echt onnodig, als u bovenstaande handleiding volgt geeft de Soft Wax ruim voldoende bescherming voor uw meubels. Wij adviseren Lacquer (vernis) alleen voor trappen en vloeren. en keukens. Voorkom dat u teveel Soft Wax aanbrengt werk daarom nooit met een kwast maar altijd met een doek. Wrijf het niet in het trekt vanzelf binnen twee dagen in de verf. Het uitharden heeft ongeveer 5 dagen nodig.  Als u teveel aanbrengt krijgt u vetvlekken en zult u bij warme kopjes kringen krijgen dus breng het met mate aan. 

Voorbeelden allemaal afgewerkt met Soft Wax van Annie Sloan

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloankunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint waarbij alle meubelstukken, kasten etc allemaal zijn afgewerkt met Soft Wax. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat en bijkijk onze video hoe je soft wax moet gebruiken. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. 

Handleiding hoe breng ik soft wax aan


Annie Sloan Clear Wax / Soft Wax wat is dat. Waarom moet je het gebruiken en wat doet het.