Kan je over wax heen verven met Annie Sloan Chalk Paint

 

Kan je over Wax heen verven is een vraag die we bijna dagelijks krijgen. En dan is het niet alleen over je over een meubelstuk wat in de wax gezet is. Maar ook de vraag dat als je een meubelstuk met Annie Sloan Chalk Paint hebt gedaan en dat hebt afgewerkt met Annie Sloan Soft wax of je daar weer overheen kunt verven.

 

Verven met Annie Sloan Chalk Paint over een meubel dat in de was staat

 

Dat is geen enkel probleem en kan je zonder problemen doen. Maak voor het schilderen altijd de ondergrond Kan ik over Wax heen vervengoed schoon en vetvrij wij raden aan om dat te doen met St Marc. Olie of roest en siliconekit verwijderen, dit is vooral bij een keuken belangrijk ( of gebruik een spray van Alabastine) voor u gaat schilderen. Als u het goed ontvet heeft kunt u met Annie Sloan Chalk Paint probleemloos over de wax heen verven.

 

Verven over Annie Sloan Soft Wax

Soft wax breng je aan vier en twintig uur nadat je de laatste laag Annie Sloan Chalk Paint hebt aangebracht.U kunt Annie Sloan Soft Wax aanbrengen met een een doek, ik zelf doe het altijd met een droge doek van katoen voor mij is dat de makkelijkste manier van werken of met de speciale wax kwast. Het aanbrengen met een doek geeft een gave textuur. Als u met de doek in de wax gaat, is het handig om de doek even goed uit te wrijven tegen elkaar om de Wax goed te verdelen op het doek. Masseer de Annie Sloan Soft Wax in het risico dat u teveel Wax aanbrengt is dan minimaal.  Dat wilt u niet want als de Wax te lang vochtig blijft trekt het stof aan omdat het drogingsproces teveel tijd in beslag neemt en krijgt u niet het optimale resultaat wat u wel graag wilt met Chalk Paint ™ van Annie Sloan natuurlijk. U kunt ook werken met de Annie Sloan Wax kwast dit werkt sneller en makkelijker en u loopt met deze speciale kwast niet het risico overmatig Wax aan te brengen. Als de wax is ingetrokken zal de toplaag van de verf harder worden en kunt u het afnemen met een vochtig doekje en goed schoon houden. Breng nooit teveel aan (daarom werken wij nooit met een kwast) de wax blijft dan op de verf zitten omdat het er niet in kan trekken en dat kan later vetvlekken en kringen veroorzaken. Bovenstaande omschrijving van hoe u Soft Wax moet aanbrengen geeft al aan wat er met de Soft Wax gebeurd nadat u het heeft aangebracht. Het trekt in de verf en zal spijkerhard worden. Als de Soft Wax volledig is uitgehard kunt u weer probleemloos met een andere kleur er overheen verven. Dus bent u de eerder aangebrachte kleur zat, dan kunt u weer lekker aan de slag met een nieuwe kleur Annie Sloan Chalk Paint.

 

 

U kunt ons ook volgen op:  Google+  Facebook  Twitter  You Tube  Pinterest Instagram

 

 

Over wax heen verven is met Annie Sloan Chalk Paint geen probleem