Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Lees hier hoe u de trap moet verven met Annie Sloan Verf

Een trap verven met Annie Sloan verf daar zien heel erg veel mensen onterecht tegen op. Want het is misschien wel één van de makkelijkste projecten om te doen met Annie Sloan verf. Mits je weet welke stappen je moet doorlopen. Daarom hebben wij voor u een handleiding geschreven waarin we stap voor stap voor u beschrijven wat u moet doen. Als u deze stappen volgt dan krijgt u binnen één dag een geweldig mooie nieuwe trap in de kleur Chalk Paint die u wilt.

Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding

Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding


Voor u aan de slag gaat om uw trap te verven met Annie Sloan verf

Bij een reeds geverfde trap die in de lak staat of trappenverf gaat u de verf goed ontvetten met St Marc om al het vuil en stof te verwijderen. Na het schoonmaken wat u doet met een witte doek zodat u goed kunt zien of er nog vuil van de trap komt. Neemt u alles af met water. Bij een trap die niet is behandeld met verf maakt u hem enkel stof vrij en gebruikt u geen St Marc. Dit zal namelijk in het hout trekken en de hechting van de verf beïnvloeden.

Ons advies is ga niet schuren maar ruw de trap ligt op

Dat kan in een paar minuten en u doet dat enkel om te zorgen dat de hechting van Annie Sloan Chalk Paint maximaal zal zijn. Maak het daarna stof vrij en u kunt aan de slag met Annie Sloan verf.

Leg alle materialen van te voren klaar

U heeft nodig een Annie Sloan kwast nummer 8 een verfroller met korte haren en een verf bakje. Allereerst gaat u alle randen en naden inverven met een Annie Sloan kwast nummer 8. U begint boven aan en verft naar beneden. Tegen de tijd dat u beneden bent kunt u met uw verfroller weer naar boven en gaat alle rechte vlakken afrollen met een vachtroller met korte haren zodat de hele trap voor de eerste keer in Annie Sloan is gezet.

Meng 50% verf en 50% vernis

De 2e laag brengt u aan in een menging van 50% verf en 50% Vloervernis zijdeglans. Met die mengingen gaat u op dezelfde wijze als bij de vorige stap de trap afwerken. U doet dit om te voorkomen dat de vernis de verf oplost en u witte vlekken krijgt.

Laat alles minimaal acht uur drogen

De verf is nu droog en uw trap is door de menging van de vernis afgesloten waardoor het afwerken verder geen problemen meer zal geven. Voordeel van de vloervernis is een veel kortere droogtijd dus u bent sneller klaar en het uithardingsproces is vele malen korter dan met Lacquer. De afwerking met Polyvine is matter dan die met Lacquer. Als u afwerkt met Lacquer doet u dat door met een pauze van 72 uur 2 lagen zijdeglans aan te brengen en de laatste laag mat. Bij Vloervernis brengt u twee lagen Zijdeglans ) droogtijd 4 uur) aan en na 4 uur één laag mat. Dit maakt het extreem mat en extra sterk. Nu heeft u een nieuwe trap met Annie Sloan verf waar u weer jaren plezier van kunt hebben.

Andere Handleidingen om u te helpen met Annie Sloan Verf

Handleiding meubels met Annie Sloan Verf
Handleiding keukens met Annie Sloan Verf
Handleiding vloeren met Annie Sloan Verf
Handleiding Soft Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding Dark Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding sjabloneren met Annie Sloan verf
Handleiding stof verven met Annie Sloan Verf
Handleiding stoffen stoelen verven met Annie Sloan Verf
Handleiding Annie Sloan verf kleuren mengen
Handleiding transfer met Annie Sloan Verf
Handleiding verzilveren en vergulden met Annie Sloan
Handleiding Cracqueleur
Handleiding Dry Brushing met Annie Sloan Verf
Handleiding marmer look maken
Handleiding Lacquer aanbrengen
Handleiding deuren en kozijnen met Annie Sloan Verf
Handleiding (video) hoe verf ik mijn piano met Annie Sloan

Trappen verven met Annie Sloan lees hier de handleiding hoe het moet