Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding

Een trap verven met Annie Sloan verf daar zien heel erg veel mensen onterecht tegen op. Want het is misschien wel één van de makkelijkste projecten om te doen met Annie Sloan verf. Mits je weet welke stappen je moet doorlopen. Daarom hebben wij voor u een handleiding geschreven waarin we stap voor stap voor u beschrijven wat u moet doen. Als u deze stappen volgt dan krijgt u binnen één dag een geweldig mooie nieuwe trap in de kleur Chalk Paint die u wilt.

Voor u aan de slag gaat om uw trap te verven met Annie Sloan verf

Bij een reeds geverfde trap die in de lak staat of trappenverf gaat u de verf goed ontvetten met St Marc om al het vuil en stof te verwijderen. Na het schoonmaken wat u doet met een witte doek zodat u goed kunt zien of er nog vuil van de trap komt. Neemt u alles af met water. Bij een trap die niet is behandeld met verf maakt u hem enkel stof vrij en gebruikt u geen St Marc. Dit zal namelijk in het hout trekken en de hechting van de verf beïnvloeden.

Ons advies is ga niet schuren maar ruw de trap ligt op

Dat kan in een paar minuten en u doet dat enkel om te zorgen dat de hechting van Annie Sloan Chalk Paint maximaal zal zijn. Maak het daarna stof vrij en u kunt aan de slag met Annie Sloan verf.

Meng 50% verf en 50% vernis

De 2e laag brengt u aan in een menging van 50% verf en 50% Vloervernis zijdeglans. Met die mengingen gaat u op dezelfde wijze als bij de vorige stap de trap afwerken. U doet dit om te voorkomen dat de vernis de verf oplost en u witte vlekken krijgt.

Laat alles minimaal acht uur drogen

De verf is nu droog en uw trap is door de menging van de vernis afgesloten waardoor het afwerken verder geen problemen meer zal geven. Voordeel van de vloervernis is een veel kortere droogtijd dus u bent sneller klaar en het uithardingsproces is vele malen korter dan met Lacquer. De afwerking met Polyvine is matter dan die met Lacquer. Als u afwerkt met Lacquer doet u dat door met een pauze van 72 uur 2 lagen zijdeglans aan te brengen en de laatste laag mat. Bij Vloervernis brengt u twee lagen Zijdeglans ) droogtijd 4 uur) aan en na 4 uur één laag mat. Dit maakt het extreem mat en extra sterk. Nu heeft u een nieuwe trap met Annie Sloan verf waar u weer jaren plezier van kunt hebben.

Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding
Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding
Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding
Trap verven met Annie Sloan Verf de handleiding

Voorbeelden van Annie Sloan verf op trappen

Op onze site staan heel veel mooie voorbeelden van Annie Sloan verf op trappen die kunt u hier vinden:

Trappen verven met Annie Sloan verf lees hier de handleiding hoe het moet