Krijtverf of Kalkverf zonder schuren
Krijtverf of Kalkverf zonder schuren

Krijtverf zonder schuren bestaat maar alleen die van Annie Sloan

Heel veel mensen willen en kunnen niet geloven dat je kan verven zonder schuren. En dat begrijpen wij wel. Toch is het al ruim dertig jaar mogelijk en het is zelfs zeer onverstandig om te schuren. Op deze pagina leggen wij u uit waarom u juist niet moet schuren bij uw meubels, trap, of vloer. En u een beter resultaat krijgt zonder schuren.

Krijtverf of Kalkverf zonder schuren kan dat echt ?

Krijtverf of Kalkverf zonder schuren is dat nu te mooi om waar te zijn of kan dat echt. De verft hecht toch niet zonder schuren ? Ik gebruik het heel intensief kan het dan wel ? Deze of soortgelijke vragen krijgen wij dagelijks. Je moet toch schuren, dat is toch goed ? Waar het dan goed voor is begrijp ik vaak niet maar het is meer iets van dat heb ik altijd al gedaan dus dat hoort zo. Maar is schuren nu noodzakelijk ?

Is schuren noodzakelijk voor je gaat verven

Helaas bij de meeste verfsoorten wel zoals bij krijtverf of Kalkverf, dat komt omdat anders de verf niet pakt. Bij Annie Sloan Chalk Paint is dat anders, wij zeggen zelfs schuren is vaak heel erg onverstandig. Waarom wij dat zeggen zal ik u uitleggen. Heel erg veel mensen schuren tot de houtnerf en hierdoor komt feitelijk het natuurlijke voedingskanaal bloot te liggen waar het looizuur in zit wat zorg draagt voor het groeien en voeden van de boom. Looizuur (tannine) zorgt ervoor dat je in een ademende natuurlijke verf wat Annie Sloan Chalk Paint is vlekken krijgt.

Schuren kan bloedend hout veroorzaken

Dit probleem ontstaat bij alle natuurlijke verven en dus niet alleen bij Annie Sloan Chalk Paint ™. Het zogenaamde bloeden. Nu willen wij natuurlijk niet dat uw meubelstuk gaat verkleuren en daarom geven wij u het advies het vooral niet te doen. Als het wel is gedaan breng dan eerst Alabastine voorstrijk aan voordat u gaat verven. Dit komt trouwens veelal voor bij donkerhout en met name Teak hout en donker eiken hout. Wij zouden dat natuurlijk niet zeggen als Annie Sloan Chalk Paint niet de mogelijkheden en hechtingskracht heeft om dit ook te kunnen. Er zijn weinig tot geen verfsoorten waarmee u krijtverf zonder schuren kunt verven, nog veel sterker bij de meeste verfsoorten moet u ook nog gronden. Waarom is dat bij Annie Sloan Chalk Paint nu anders ?

Schuren is totaal onnodig

Annie Sloan verf hecht probleemloos op bijna iedere ondergrond. Dus als de ondergrond nog goed is niets doen alleen goed ontvetten. De hechting zal probleemloos gaan op tegels, trap vloer, keuken of fineer. Maar zeggen mensen dan: is het wel sterk genoeg. De sterkte van de verf is afhankelijk van de afwerking en heeft niets met de verf te maken. En daar weten wij als specialist natuurlijk alles van. Dus als u wilt weten hoe u de verf moet afwerken. Ook dat kunt u vinden op onze site,

Krijtverf of Kalkverf zonder schuren
Krijtverf of Kalkverf zonder schuren
Krijtverf of Kalkverf zonder schuren
Krijtverf of Kalkverf zonder schuren

Verven zonder schuren kan met Annie Sloan verf

Annie Sloan Chalk Paint noemt men wel vaak krijtverf of kalkverf, maar het is het niet, het is Annie Sloan Chalk Paint dat is een geregistreerd merk. Mensen zijn dat gaan vertalen in Kalkverf en Krijtverf, maar in Annie Sloan Chalk Paint zit geen krijt en geen kalk. Het heeft de matte uitstraling van kalkverf en krijtverf. De samenstelling van Annie Sloan Chalk Paint zoals we het in de volksmond maar weer noemen is op één punt gelijk met kalkverf en krijtverf, het is gemaakt op waterbasis, maar de ingrediënten zijn het grote geheim waarom de dekkingskracht zo enorm groot is en u 13 vierkante meter kan verven met één liter Annie Sloan verf en dus Annie Sloan Chalk Paint zonder schuren kunt verven.

Annie Sloan verf is uniek en ja zonder schuren krijgt u dus een beter resultaat

Lees ook onze pagina vlekken in krijtverf als u hout heeft wat is gaan bloeden of hoe u dat kunt voorkomen. U werkt u meubels altijd af met Annie Sloan Soft Wax deze is speciaal gemaakt voor Annie Sloan Chalk Paint. De Wax trekt in de verf, maakt de toplaag van de verf hard en als het volledig is gedroogd volledig watervrij en u kunt Annie Sloan Chalk Paint schoonmaken met een sopje. U heeft dus geen last van vervelende vlekken in uw verf die zijn ontstaan door knoeien. De Wax brengt u aan met de Annie Sloan Wax kwast deze voorkomt dat u teveel wax aanbrengt op uw meubels stuk. Werk nooit met een normale kwast want u zult dan teveel Wax aanbrengen die niet in de verf kan trekken. Als echte specialist in Annie Sloan Chalk Paint willen wij dat u het maximale resultaat haalt uit deze geweldige verf. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken zonder te schuren met met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Bestel nu de verf zonder gronden of schuren, Annie Sloan verf