Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen is niet moeilijk als je weet hoe kleuren werken. Daarvoor kan een kleurenwiel heel handig zijn. Gebruik het als springplank om terecht te komen in hele spannende kleuren die je zelf nooit overwogen zou hebben. Het unieke van Annie Sloan Chalk Paint is niet alleen dat je zonder schuren op eigenlijk alle ondergronden kunt verven, maar ook dat je alle kleuren onderling kunt mengen. Hierdoor kan je iedere kleur zelf samenstellen als je begrijpt hoe dat werkt.

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen hoe doe je dat ?

Annie Sloan Chalk Paint kleurenwiel laat zien dat je met een beperkt aantal kleuren die er zijn alle kleuren kan maken door ze lichter, donkerder of warmer te maken. Zo krijg je een oneindig aantal kleuren. Je kunt het kleurenwiel op een aantal manieren gebruiken. Om een kleur donkerder te maken gebruiken wij zelden zwart. Maar voeg een complementaire kleur toe, hierdoor is het resultaat stimulerender en interessanter. Als speciaal hulpmiddel om kleuren te mengen, heeft Annie Sloan de Mix Mat op de markt gebracht. Makkelijk om mee te werken, er trekt geen verf in. Na het mengen maak je hem schoon en je zal geen spetter verf meer zien

Een kleuren driehoek geeft de drie primaire kleuren aan die je niet kunt maken door te mengen met de andere kleuren. Wil j kleuren mengen dan heb je drie primaire kleuren nodig. Greek Blue, English Yellow, Emperor Silk en de tinten wit en zwart. Meng rood en geel om oranje te krijgen. Meng geel en blauw om groen te krijgen. Meng blauw en rood om paars te krijgen. Op de kleurendriehoek kan je zien dat Annie Sloan haar kleuren rond deze kleurendriehoek heeft gezet. Om te laten zien dat bijvoorbeeld Old Violet dichter bij de blauwtinten zit dan Emile. Alles over het kleurenwiel en hoe je dat moet gebruiken kan je lezen in kleurrecepten met Chalk Paint van Annie Sloan. Voor de echte liefhebbers wil ik dit boek alleen al aanraden voor het kleurenwiel. Als je dat begrijpt kan je zelf oneindig veel mooie kleuren maken. Maar ook alle technieken en voorbeelden zijn geweldig.

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen door ze lichter te maken

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen is dus heel erg makkelijk en kan iedereen. Het enige wat je nodig hebt is een aantal injectie spuitjes zodat je de hoeveelheden goed kan afmeten en je later de kleur weer kan namaken en uiteraard dat je weet in welke hoeveelheid je moet mengen. Onderstaand wil ik jullie laten zien hoe je kleuren kunt maken door er Old White aan toe te voegen de makkelijkste en snelste stap om zelf kleuren te maken. Niet voor niets is Annie Sloan Chalk Paint Old White de meest verkochte kleur omdat je het kan toevoegen aan alle kleuren en zo kan je zelf op een simpele manier al heel veel kleuren maken. We hebben u hiernaast enkele voorbeelden laten zien, maar u begrijpt dit hadden we kunnen doen met alle kleuren van Annie Sloan. Zo kunt u bijvoorbeeld door Old White toe te voegen aan Graphite, alle tinten grijs zelf maken.

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen om nieuwe kleuren te maken

Het maken van nieuwe kleuren is natuurlijk heel erg spannend en bijgaand zal ik u een aantal voorbeelden laten zien. Deze kunt u als u het kleurenwiel begrijpt ook allemaal zelf maken. Op het eerste voorbeeld ziet u het resultaat als u Barcelona Orange mengt met Florence. Op foto twee ziet u het resultaat van het mengen van de kleuren Primer Red en Olive. U krijgt dan een hele gave Chocolade kleur.

Eén van mijn favoriete kleuren om te mengen is mintgroen. Dat maak je door Antibes Green te mengen met Louis Blue en een vleugje Pure White en in de tint kan je een variatie maken door meer of minder Louis Blue of Antibes Green toe te voegen. Voor het mengen van Annie Sloan Chalk Paint hebben wij speciale injectiespuitjes om kleuren te maken en mengbekers.om de kleur af te meten in grote hoeveelheden. Dat maakt het mengen makkelijk en u kunt het heel precies doen. Zodat u later makkelijk dezelfde kleur weer kunt maken.

Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen
Annie Sloan Chalk Paint kleuren mengen

Wilt u meer weten over kleuren mengen en kleuren maken

Lees dan deze pagina daar leggen wij u uit hoe je met primaire kleuren secundaire maakt. En met secundaire tertiaire kleuren maakt en hoe je die onderling kunt mengen. Op deze pagina gaan we echt de diepte in voor een liefhebber die meer wil weten over en hoe je kleuren kunt mengen.

Alles over het mengen van primaire - secundaire en tertiaire kleuren kan je bij ons lezen