Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage

Op deze pagina leggen wij uit wat decoupage is en op welke manieren u decoupage kunt toepassen.

Bekijk alle Annie Sloan Chalk Paint decoupage voorbeelden

Chalk Paint ™ van Annie Sloan decoupage is een pagina waar we u willen laten zien wat voor mooie dingen je kunt doen met decoupage. Decoupage is één van mijn favoriete technieken die ik ook wekelijks leer aan de mensen in de Chalk Paint™ van Annie Sloan workshops. In de Chalk Paint ™ van Annie Sloan workshops is dit één van de zes technieken die wij u zelfstandig leren om uit te voeren zodat u na de workshop in staat bent om hele mooie creaties te maken met Chalk Paint ™ van Annie Sloan.

Hoe is decoupage ontstaan

Decoupage is een techniek die al honderden jaren bestaat en vreemd genoeg eigenlijk uit nood geboren is. In de periode van armoede wilden mensen toch met weinig middelen het mooiste maken van huis hun meubels of inrichting en men ging op zoek naar manieren om dat te realiseren. Wat ze gingen proberen was om blanco behang te versieren en dan met vernis af te werken waardoor het net leek  of het origineel was en op die manier was men in staat om op een goedkope manier toch hele leuke dingen te maken door middel van zoals we nu het woord kennen decoupage. 

Wat is decoupage

De decoupage techniek komt uit de de 18e eeuw. Het is een techniek waarmee je decoraties kunt aanbrengen op meubels, muren door er papier op te plakken. De truc was om veel vernis aan te brengen zodat het net leek of het één geheel was. Men wilde dingen mooier maken en bijzonder, maar ja als je zelf niet kunt schilderen was dit een makkelijke en vooral goedkope manier om je huis toch bijzonder te maken. In de loop der jaren is er weinig veranderd alleen de materialen waarmee je kunt werken zijn veel beter. Annie Sloan heeft over decoupage veel geschreven zo kan je in haar boek Clasic Paints and Faux Finishes en een ander boek , Decoupage : A Practical Guide enorm veel lezen over hoe je op een juiste manier decoupage kan toepassen en wat je er allemaal mee kunt doen. En er staan geweldige foto’s in van het eindresultaat. De praktische handleiding van Annie Sloan in haar boeken laat u zien hoe u cadeaus, wenskaarten, en oude tijdschriften kunt gebruiken op verschillende manieren op het meubilair. Het is een verkenning van diverse decoupage technieken. Uiteraard kunt u de decoupagelijm bij ons bestellen. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint van tafels, stoelen, keukens, trappen, muren, vloeren, stoffen stoelen, leer en nog veel meer met decoupage. 

Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage

Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Decoupage op een kast en een trap gedaan met decoupage paper

U ziet Dutch Tulips op deze kast het is een vrolijk patroon van Annie Sloan in samenwerking met de Royal Horticultural Society (RHS). Pieter van Kouwenhoorn (of Couwenhoom) was een schilder die bloeide in de jaren 1620 en 1630 in Haarlem en Leiden, binnen Nederland. Deze prachtige aquarellen van bonte tulpen zijn geschilderd rond de tijd van Tulip Mania tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw. Decoupage paper Roundabouts is een bewerking van een gegraveerde afbeelding van het ontwerp voor een knooptuin. Roudabouts En staat geweldig mooi op deze trap. Decoupage paper maakt gebruik van een tuinplan van Stephen Blake: "The Compleat Gardeners Practice,". Londen in 1664 en gedrukt voor Thomas Pierrepoint. Dit ontwerp is gedrukt op de achtergrondkleuren Annie Sloan Aubusson Blue en de kleur Tilton.

Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage
Annie Sloan Chalk Paint decoupage

Twee kasten met Annie Sloan decoupage paper

De eerste kast is gedaan met Songbirds decoupage paper en maakt gebruik van handgekleurde gegraveerde pagina's uit een populaire publicatie uit 1819 met drie prachtige zangvogels(Tomtits, Barmsijs en Bonte Vinken), die nestelen tussen de bladeren. Ze zijn gedrukt op ongeverfd tissuepapier met als achtergrond kleur Annie Sloan Old White. De andere kast is gedaan met Starburst. Dit is een sierlijk tuinontwerp door Peter Laremberg (1585-1639) "Horticultura" Frankfort 1631. Starburst Decoupage paper toont een herhaald starburst ontwerp op de kleur Annie Sloan Napoleonic Blue.

Bestel nu Annie Sloan decoupage paper