Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf

Je woonkamer pimpen met Annie Sloan verf kan op enorm veel manieren. Dat komt omdat Annie Sloan zoveel mogelijkheden heeft. Daar kan je enorm veel voorbeelden van vinden op onze pagina voorbeelden. Zo kan je aan de slag met je muren, je meubels, je trap of vloer. Maar je kan het natuurlijk ook heel speciaal aanpakken en dat willen wij u vandaag graag laten zien. Doordat Annie Sloan echt hele mooie oude kleuren heeft, maar vooral de eigenschappen van de verf maken het makkelijk en geschikt om je muurschilderingen aan te pakken.

Muurschilderingen met Annie Sloan Verf

Zo heeft Marleen Petermans van Papillo kleuradvies een restauratie gedaan van een oud pand in België waar ze alle muurschilderingen heeft bijgewerkt met Annie Sloan verf.

Bekijk alle voorbeelden van de muurschildering met Annie Sloan verf

We vonden onder drie lagen oud behangpapier deze verweerde en zwaar beschadigde oude muurschildering. Oude patines en sjablonen, prachtige kleuren, en stijlvolle tekeningen. Dat wilden we toch wel bewaren. Vroeger werkte men met olieverven, gelukkig ! want zo kon ik alle behangresten verwijderen met lauw water en een beetje zacht afwasmiddel . Alle gaatjes daarna geplamuurd en opgeschuurd. Toen de hele muur gefixeerd met Caparol optigrund (een doorzichtig, kleurloos voorstrijkmiddel voor zuigende ondergronden waardoor plamuur en tekening zelfde zuigkracht hebben. Anders verdonkeren kalkkleuren.  De patine tussen de rechthoekige kaders was op sommige plaatsen zo fel beschadigd dat we besloten deze ruimtes in te schilderen met Chateau Grey van Annie Sloan. 

Tijd voor het kleurrijke werk! Boorden tussen de tekening af tapen en eerst inschilderen met een donkerder kleur dan het verouderde eindresultaat dat ik wil bekomen. Ik gebruik AS kleuren intuïtief en het oud roze gemaakt van Scandinavian pink met wat Burgundy en dit verdund 1 op 1 en op muur geschilderd.  Blauw boord  is een combinatie van Old White, Giverny en Napoleonic Blue. Deze boorden heb ik nadien overschilderd met een tweede laag. Kleuren lichter gemaakt met Old White en wat vergrijsd met Graphite. Daarna verdund met water 1 op 1. Over tekening gestreept en na droging nog eens doorgeschuurd.  Voor de overige retouches aan de tekening en de fijne lijnen heb ik gezocht naar de juiste tinten. Makkelijk te doen op de AS kleurmat denk ik . Kleurmengingen helaas moeilijk te beschrijven. De fijne lijntjes ook eerst afgeplakt en daarna ingeschilderd.

Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf

Tekeningen met de hand bijgeschilderd na toch wel wat zoeken naar de juiste kleuren. Maar de AS kleuren zijn echt gebaseerd op deze oude tinten. Dat kon ik wel merken. Dit resultaat kon ik niet bereiken met acrylaatverf. Alles na droging nog eens licht opgeschuurd met staalwol en een scotch brite schuurpad.

Bovenkant van de muren is in 2 lagen geschilderd. Eerste laag Old White gewoon geschilderd.  Dan verdunde laag van Chateau Grey erover geveegd. 1 deel verf en 50% water. Zo passen onderkant en bovenkant zeer mooi bij elkaar.  Op de deuren hebben de eigenaars zelf Gilding Wax Bright Gold  aangebracht. Nadat ze een workshop bij mij gevolg hadden. Het resultaat is zeer mooi. Dit rechtstreeks over de oude gelakte deuren. Omdat er geen budget was om deuren te laten schilderen hebben zijn ze zo opgeknapt. En het stoort helemaal niet dat de oude verflaag niet meer perfect is en de wax zit echt vast !

Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf
Woonkamer pimpen met Annie Sloan Verf

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën