Trap verven zonder schuren

Trap verven zonder schuren kan dat

Trap verven zonder schuren, dan pakt de verf toch niet. Dan is het toch nooit duurzaam en loop je de verf er toch zo weer vanaf. Dat zijn vragen die bij ons echt dagelijks voorbij komen en ook terecht. Daarom willen wij ze graag inhoudelijk behandelen.

Duizenden klanten hebben hun trap al gedaan zonder te schuren

Hier een berichtje en review van een tevreden beginner met Annie Sloan, we hebben onze trap geverfd in de kleur Scandinavian Pink! Met behulp van jullie handleiding zijn we aan de slag gegaan met onze trap! Ik vond het vooraf erg leuk en behulpzaam om op de pagina voorbeelden te zien van mensen die ook hun trap hebben geverfd met Annie Sloan, dus daarom wil ik ook graag mijn ervaring delen. De meeste moeite hebben we gehad met de lijmresten van de trap verwijderen. Er lagen namelijk halve maantjes op, en die laten flink wat lijm achter op de trap. Dat heeft ons 4 uur gekost, wat een werk! Daarna kon dan eindelijk de verf erop, na goed te hebben ontvet natuurlijk. Dat ging vlot, dankzij de kwast en roller die ik had besteld. Ik heb heel veel voorbeelden gezocht van de kleur Scandinavian Pink, en gewoon de gok gewaagd. Na 2 lagen verf goed laten uitharden, daarna 2 keer glans vernis erop en daarna matte vernis. Glans vond ik echt niet mooi, was even bang dat het zo glanzend zou blijven, maar met de matte vernis erop trok het gelukkig weer bij. Scandinavian Pink dus, gedurfde kleur voor een trap, maar zo mooi geworden! We krijgen veel complimenten. Dankjewel voor de info op de website! Groet, Elianne.

Soms maak je jezelf druk om niets dat heb ik ook lang gedaan. Maar nadat ik vandaag mijn trap heb gedaan met Annie Sloan French Linen heb ik daar spijt van want ik had het al jaren geleden moeten doen. Schoongemaakt. En afgeplakt ( 5 minuten) 1 keer verven 30 minuten half uurtje laten drogen en nog een keer geverfd met French Linen en binnen 1 uur heb ik een andere trap. Kosten aan verf ruim dertig Euro. Morgen de trap vernis erop in 2 laagjes en ik heb binnen een paar uur voor minder dan 100 Euro een nieuwe trap. Geweldig had het al veel eerder moeten doen. Gert.

Trap is slecht kan ik dan zo verven

Bij het schilderen van een trap moet je uiteraard goed kijken naar de staat van de trap. Dat je nooit hoeft te schuren is uiteraard niet waar. Als de verf op de trap los laat en vol zit met schilfers zal je dat uiteraard moeten verwijderen. Er bestaat geen wonderverf die losse verf als een soort lijmverf weer op een goede manier laat hechten. Losse bestanddelen zal je altijd moeten verwijderen, voor je gaat verven. 

Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren

Er zit lijm op mijn trap kan ik daar zo overheen verven

Nee lijm en verf zijn echt water en vuur. Dat komt door de twee componenten die in lijm zitten en daar kan de meeste verf niet tegen. Lijm zal je echt volledig moeten verwijderen en zorgen dat er een glad oppervlak ontstaat waarop je kan verven.

Waarom zegt men dan trap verven zonder schuren

Bij de meeste verfsoorten is dat ook echt onmogelijk en zal je nooit je trap kunnen verven zonder schuren. De verf zal niet pakken en je krijgt nooit een duurzaam resultaat. Toch is er één verfsoort waarbij dat wel kan. Maar voordat ik dat verder uitleg moet ik de kanttekening maken dat ook bij deze verf de twee bovenstaande uitzonderingen van toepassing zijn. Losse verf moet u verwijderen en lijm moet er vanaf. Als één van deze twee voor u van toepassing is doet u het volgende. Schuur het er af en zet de trap in een blanke grondlak op terpentinebasis. Dan heeft u weer een nieuw vertrekpunt en zijn de twee uitzonderingen opgelost.

Trap verven zonder schuren met verf

Met Annie Sloan Chalk Paint kunt u wel degelijk uw trap verven zonder schuren. Als u een trap heeft die gewoon in de lak staat of in de trappenverf is dat geen enkel probleem. Wat u doet is goed ontvetten met een natuurlijke ontvetter. Wij gebruiken hiervoor St Marc. Doe dit met een witte doek zodat u kunt zien of er nog vuil vanaf de trap komt. Een geschuurde trap nooit ontvetten dan trekt het in het hout. Die moet u alleen goed stofvrij maken. De trap moet echt helemaal schoon zijn voor een maximale hechting van de verf. Daarna kunt u verven. Wij verven altijd de randen in met een ronde kwast ( wij gebruiken Annie Sloan nummer 8). Als u dat op de hele trap heeft gedaan en dat kost maar vijf minuten. Pakt u een vachtroller met korte haren en doet u de verticale en horizontale delen. Laat het minimaal een uurtje drogen en u doet het voor de 2e keer. Deze verflaag moet u echt minimaal twaalf uur ( of één nacht) laten drogen.

Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren

Duurzaamheid van de trap komt door de afwerking

De verf zal probleemloos hechten. De afwerking bepaald hoe sterk u trap zal zijn. Annie Sloan Chalk Paint is namelijk een reukloze en geurloze natuurlijke verf. Dat wil zeggen dat u snel zonder vieze geuren kunt werken, maar dat de afwerking de duurzaamheid zal bepalen. U mag het nooit afwerken met een lak op terpentinebasis, de verf zal gaan verkleuren. Daarom gebruiken wij Polyvine Vloervernis. Die is speciaal gemaakt voor trappen en vloeren. De Vloervernis brengt u dun in drie lagen aan over de verf met daartussen een droogtijd van 2  uur. Dan is uw trap klaar.

Lees altijd eerst onze gratis handleiding die kunt u hier vinden daarin staan handige tips die u veel tijd en ergernis zullen besparen en er staat precies in wat u nodig heeft.

Tips voor het onderhoud van uw trap

Daar de afwerking is gedaan met Vloervernis is het belangrijk dat u let op het volgende. Vloervernis is een lak op waterbasis die speciaal is gemaakt voor Water gedragen Verf. Het lijkt dat deze lak heel snel droog is maar de uitharding om te komen tot een maximaal resultaat heeft enige dagen nodig. U kunt uw trap wel gewoon gebruiken, maar moet voorzichtig zijn met water de eerste paar dagen. En ja een trap die u heeft gedaan zonder te schuren.

Wat kost het verven van mijn trap

Dat valt echt enorm mee. U heeft nodig 1,25 liter verf een vachtroller, eventueel een kwast en 1 liter zijdeglans vloervernis en 1 liter mat. De totale kosten voor een trap van dertien treden komt dan uit op ongeveer 100 Euro. Voor dat geld heeft u dus een volledig nieuwe trap.

Trap verven zonder schuren
Trap verven zonder schuren

Voorbeelden van trappen die zijn gedaan zonder te schuren

Op onze pagina Annie Sloan Chalk Paint op trappen en meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten voor mooie trappen hebben gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Verf nu uw trap zonder gronden of schuren met Annie Sloan verf