Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint leer je bij de Annie Sloan specialist

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint is heel erg makkelijk en wij zullen voor u stap voor stap beschrijven hoe u stof moet verven. Wij hebben voor u alle mogelijkheden van Annie Sloan Chalk Paint beschreven zoals meubels verven, muren verven etc. en u kunt ze per onderwerp terugvinden op de pagina Annie Sloan zoekwoorden.

Stof verven hoe doe je dat?

Veel mensen kunnen niet geloven dat je stof kunt verven met Annie Sloan Chalk Paint en toch is dat mogelijk en heel erg makkelijk. U moet eerst kijken hoe groot het opvervlakte is van wat u wilt verven. Voor een laken van van 300 bij 200 centimeter gebruikt u 1/3 liter Annie Sloan Chalk Paint en u mengt dat met 7,5 liter water. U doet dat in een oude grote emmer en u gaat heel goed roeren om de krijtverf goed te mengen met het water. Doe dit ook tijdens het verven zodat het kleurpigment goed verdeeld blijft en niet kan inzakken.Als u precies wilt uitrekenen hoeveel u nodig heeft de verhouding Annie Sloan Chalk Paint water is 1 op 20. Wel moet u rekening houden met het feit dat stof met polyester of viscose de verf minder goed pakt en raden dat dus ook af. U begrijpt dat de verhouding verf water ook te maken heeft met hoe donker u de kleur wilt hebben, als u veel verdunt zal de kleur lichter worden maar dat spreekt voor zich. U doet de stof in het water wat u gemengd heeft met Annie Sloan verf en laat het 30 minuten intrekken. U haalt na dertig minuten de stof eruit en hangt het op aan een lange lijn buiten om het te laten uitlekken. Als de stof droog is kunt u het in de wasmachine doen, maar  dat is niet nodig. U hoeft niet bang te zijn dat als u onder de lakens stapt u wakker word met de huidskleur.

Stof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je datStof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je dat

Stof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je datStof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je dat

Stof verven met Annie Sloan Chalk Paint kun je gebruiken, voor lakens , gordijnen ik zelf heb nieuwe gordijnen gemaakt die ik geverfd heb Old Violet. Je kunt alle kleuren gebruiken  maar mijn favorieten zijn, Skandinavian Pink dat geeft echt een hele mooie kleur na het verven en Aubusson 

Blue, maar natuurlijk kun je zelf alles uittesten met de kleuren van Annie Sloan. Bij het verven van stof moet u zich realiseren dat de kleur lichter zal uitvallen dan de kleur die u heeft gekozen vanaf de kleurenkaart. Dat komt omdat u de verf behoorlijk moet verdunnen en het kleurpigment in de vezels dus minder zal zijn. Kies dus altijd een kleur die net iets donkerder is dan de kleur die u graag zou willen hebben, dan zal het uiteindelijke effect heel dicht komen bij de kleur die u graag wilt. Er is ook nog een 2e manier waarop uw stof kunt verven.Want niet alle stof is los zoals gordijnen en lakens. Denkt u eens aan de stof op uw stoel of uw stoffen bank. Of zoals u ziet aan de rechterkant uw kussens. Ja Annie Sloan Chalk Paint heeft heel erg veel mogelijkheden. Hoe u stof moet verven die u niet kunt kunt weken heb ik voor u beschreven op de pagina stoffen stoelen verven.

Stof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je datStof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hoe doe je dat

Wat heel erg belangrijk is dat u bij beide handleidingen goed de stappen doorloopt die wij hebben beschreven. U zult dan een stoel of bank krijgen die mooi is geverfd en ook lang en goed bruikbaar is. Breng de verf nooit dik aan en werk het nooit af met Wax en zeker niet met boenwas. Op uw kleren zet u toch ook geen wax ? Dit maakt de stoel of bank echt onbruikbaar. Ziet u het niet zitten om de stof te verven en bent u op zoek naar een mooie nieuwe stof dan helpen wij u graag. Annie Sloan heeft met haar serie stoffen Annie Sloan Fabrics 31 geweldige mooie stoffen die wij uiteraard in onze winkel verkopen. je kan de stoffen nu ook online bestellen. Omdat er zoveel vragen zijn over het verven van stof, geef ik inmiddels een workshop stof verven met Annie Sloan Chalk Paint. daarin leren we je hoe je stof moet verven, hoe je patronen maakt in stof. Maar ook hoe je jussens kunt maken en die kunt stempelen met Annie Sloan Chalk Paint en uiteraard leren we je gelijk hoe je zelf de stempels kunt maken. Annie Sloan Chalk Paint is een verf met eindeloze mogelijkheden.

U kunt ons ook volgen op:  Google+  Facebook  Twitter  You Tube  Pinterest Instagram

Stof Verven met Annie Sloan Chalk Paint hier lees je hoe je stof moet verven