Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Oude meubels opknappen alle technieken die u daarvoor kunt gebruiken

Wilt u advies over het opknappen van Meubels kom naar The Shabby Shed. Wij zijn zes dagen per week open en helpen u graag iets bijzonders te maken. Wij hebben inmiddels ruim 100.000 klanten geholpen de afgelopen tien jaar om iets bijzonders te maken en ook u helpen wij graag. Kunt u niet komen naar onze winkel wij hebben voor alle technieken op onze hompage een handleiding staan die u gratis kunt downloaden. Daar staat stap voor stap in beschreven wat u moet doen. Komt u er niet uit neem dan contact met ons op dan helpen wij u. 033-2462244. Wij willen graag samen met u van ieder meubelstuk iets bijzonders maken.

Oude meubels opknappen, daar hebben wij al ruim tien jaar ervaring mee. Die willen wij graag met u delen, want het opknappen van oude meubels is helemaal niet zo moeilijk en je kan dat met een groot aantal technieken doen. Al die technieken gaan we met u doornemen zodat u de mooiste meubels zelf kunt maken. Wij laten u ook een groot aantal voorbeelden zien van opgeknapte meubels en die staan bij de techniek die mensen hebben gebruikt.

Waar kan je oude meubels op de kop tikken

Het makkelijkste is in een kringloopwinkel. ga dan naar gemeentes waar de levensstandaard hoog is. Daar is véél aanbod en weing vraag. Zo kun je dus oude meubels op de kop tikken voor een redelijke prijs van hoge kwaliteit. In grote gemeentes is vaak veel vraag, daardoor is het aanbod beperkt en de prijs te hoog. Je kan natuurlijk ook kijken op de brocante groepen op Facebook en op marktplaats, maar onze ervaring is dat de prijs daar te hoog is. Wij zelf gaan graag naar Waterloo. ga dan wel vroeg en zorg dat je er om 5 uur smorgens bed. Is een korte nacht maar je beloning zal groot zijn. Er is een enorm aanbod van oude meubels en de prijzen zijn zeer acceptabel. Ga met een grote aanhanger op vrachtwagen, want er is veel te koop. Ook Antwerpen (Belgie") is één van onze favorieten.

Wat ga ik met mijn oude kast doen

Dat is geheel afhankelijk of het onbehandeld hout is ( geschuurd of niet) als het onbehandeld hout is willen wij u met onderstaande foto's graag laten zien wat je allemaal kan doen met Verniswas van Polyvine. De verniswas van Polyvine is verkrijgbaar in een aantal kleuren die u hier kunt vinden. Polyvine Verniswas breng je dun aan met een Verniskwast en breng geen lagen met de kwast over elkaar aan want dan zal je kleurverschil zien. Na de eerste laag wrijf je het na twee minuten intrekken goed uit met een witte doek. En laat het een uur tot twee uur drogen. Ben je tevreden over het resultaat dan schuur je het licht op. De vezels van het hout komen iets omhoog door het vocht en die schuur je met fijn schuurpapier weg. Dan breng je een 2e laag aan en gebruik je Kleurloos. Of als je het nog donkerder of lichter wilt afhangkelijk van de kleur een 2e laag van je kleur. Wij raden aan om 3 lagen Verniswas aan te brengen.

Verniswas kan je gebruiken op onbehandeld hout, dus ook op je geschuurde trap of vloer. Wel raden wij aan om door het zeer intensieve gebruik het dan af te werken met Decorateursvernisof Vloervernis.

oude meubels opknappen

oude meubels opknappen


Links ziet u een Brasserie waar alle meubels zijn afgewerkt met Verniswas Gouden Den en één laag Kleurloos. Rechts een tafel gedaan met Verniswas Notelaar. Uiteraard zal de kleur anders zijn bij licht hout dan bij donker hout. Hiet kunt u rekening mee houden door de Verniswas te verdunnen met Kleurloze Verniswas.

oude meubels opknappen

oude meubels opknappen


Links een vloer gedaan met Verniswas Wit ( 2 lagen) en daarna iets opgeschuurd en afgewerkt met Polyvine Vloervernis. Rechts ziet u dat de bovenste keukenkastjes allemaal zijn gedaan met Verniswas zwart.

Geverfde of gelakte ( afgewerkte) Meubels opknappen

Eerst maak je hem helemaal schoon en ga je hem goed ontvetten. Je weet niet wat de vorige eigenaar ermee heeft gedaan. Ontvet het met ST Marc, doe dat met een witte doek. Dan kan je zien of de kast nog vuil afgeeft. en dan gaan we aan de slag. Je kan het gewoon simpel doen zoals je onderziet. Een kast een kleurtje geven. Nieuwe knopjes en een stencil erop en je hebt al een maga transformatie.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Bij het opknappen van oude meubels is de basis altijd hetzelfde. Goed ontvetten. Daarna 2 keer du verven en dan twaalf uur laten drogen. Lees goed onze gebruiksaanwijzing en volg die simpele basisstappen. Als de verf droog is dan kan je beginnen met verschillende technieken. We gaan beginnen met distressing of zoals ze het in nederlands noemen doorschuren.Als je geen technieken wilt en tevreden bent met het resultaat wax je de kast gewoon af met Soft Wax en ben je klaar.

Oude meubels opknappen met distressing

Distressing is het ouder maken van een meubelstuk en het een verweerde look geven. Je gaat heel subtiel meubelstuk schuren, op de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien. Dat zorgt dat het er heel natuurijk uit ziet. Om het extra effect te geven kan je ook kiezen om de eerste laag verf een lichtere kleur te geven ( dat doe je door het te verdunnen met Pure White). De 2e laag breng je aan in de originele kleur. Als je dan gaat doorschuren komt de lichtere kleur, die van hetzelfde pigment is naar boven en krijg je een heel erg mooi effect. U kunt dat op de foto's hieronder zien.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Oude meubels opknappen met Donkere wax

De Annie Sloan waxen geven allemaal een apart effect. Zo heb je de witte wax, die laat een dun laagje wit kleurpigment op de verf na. Dat geeft een mooi effect op vooral donkere kleuren. De Black wax gebruik je om een speciale industriële look mee te maken. En de Dark Wax is om kleine details te verouderen.  Dark Wax moet u nooit direct aanbrengen op de Chalk Paint. Als u Dark Wax aanbrengt op de Annie Sloan Chalk Paint trekt het direct in de verf en heeft u geen controle over de juiste donkere kleurstelling die u wilt bereiken op de verf. Het is daarom belangrijk om eerst Soft Wax aan te brengen (zodat u een vettige ondergrond heeft waardoor u de Dark Wax kunt verspreiden en op een goede manier kunt aanbrengen). Doordat u het aanbrengt op de Soft Wax heeft de Dark Wax niet de mogelijkheid om direct in te trekken in de verf en kunt u de kleurstelling corrigeren hoe u dat wilt. Eventueel teveel aangebrachte Dark Wax kunt u verwijderen door met een katoenen laken (met wat Soft Wax) de Dark Wax er af te vegen.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Op bovenstaande voorbeelden kunt u zien hoe je met Dark Wax een oude look kunt namaken. Dark Wax gebruik je vaak op maar een beperkt aantal plaatsen. In tegenstelling tot Black En White Wax wat we u in onderstaande voorbeelden laten zien

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Linksboven ziet u een kastje wat behandeld is met Black Wax. Het is de kleur Amsterdam Green die zo een hele andere uitstraling heeft gekregen. Het rechter kastje is Annie Sloan Chalk Paint French Linen met Black Wax.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Op de linker foto boven ziet u wat White Wax doet op blauw. Op de rechterfoto ziet u onder de originele kleur en het bovenste stuk is gedaan met White Wax. 

Speciale technieken om oude meubels op te knappen

De basis technieken om oude meubels op te knappen weet u nu allemaal. Nu kan je natuurlijk veel verder gaan en met wat moeilijkere technieken aan de slag gaan. Ook daar willen wij u graag een aantal voorbeelden van laten zien.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Een paar mooie sjablonen en je maakt je kast of stoel helemaal af. Wij verkopen meer dan 175 sjablonen dus u heeft alle keus. Hoe u sjablonen moet aanbregen kunt u lezen in de handleiding.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Soms hoef je het helemaal niet moeilijk te maken en is een hele simpele oplossing voldoende. Oude meubels opknappen hoef je niet altid te doen door ze te verven. Links boven ziet u een tafel die alleen is behandeld nmet Black Wax. En rechts een meubelstuk wat alleen is afgewerkt met Soft Wax. Zo is het hout optimaal beschermd en krigt u geen vlekken of kringen maar heeft u wel iets nieuws.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Je kan natuurlijk ook hele speciale dingen doen en je meubelsstuk bewerken met Guilding Wax zoals Bea met haar bed heeft gedaan. Of je hele oude badkuip bewerken met transfer leaf. Met Annie Sloan zijn de mogelijkheden voor het opknappen van oude meubels eindeloos.

Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen


Bovenstaande foto's zijn van twee verschillende echte Annie Sloaners. De techniek die hier is toegepast heet transfer. De handleiding hoe u dat moet doen staat op onze site.Wat is het gaaf als je man muziek les geeft en je kan van een keukentafel dit maken zodat hij een "echt buro heeft. De rechter foto is een oude keuken tafel waarbij dit er met transfer is opgezet. Daarna cragueleur er overheen en afgewerkt met Dark Wax. Deze twee voorbeelden geven aan dat als u meubels wilt opknappen dat je ook diverse verschillende technieken met elkaar kunt combineren. Wij hopen dat u inspiratie heeft opgedaan om uw meubels op te knappen. Wij helpen u daar graag bij. 

Oude meubels opknappen en afwerken

Je kan meubels afwerken met Soft Wax. Of een combinatie van verschillende waxen zoals je boven hebt gelezen. Je kan meubels ook afwerken met een speciale vernis van Polyvine. Deze vernis geeft een extra mat effect en is uitermate duurzaam. Voor intensief gebruik raden wij dat absoluut aan.

Meer voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint

Op onze pagina meubels met Chalk Paint ™ van Annie Sloan  kunt u een groot aantal voorbeelden vinden wat mensen allemaal doen met Annie Sloan Chalk Paint. Het leuke van deze pagina, maar ook van onze Facebookpagina en Pinterest is dat het foto's zijn van klanten en u kunt zien bij de meeste foto's hoe het meubelstuk was en hoe het geworden is met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.  

Oude meubels opknappen is na het lezen van onze pagina voor iedereen mogelijk