Lampenkappen verven

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint is niet heel erg moeilijk. Een goede voorbereiding is bij het verven altijd het allerbelangrijkste. Als je lampenkappen wilt verven zorg dat je een potje met Annie Sloan Chalk Paint klaar hebt staan. Meng de verf in een verfbakje van de action met water en verdun het tot het echt heel erg vloeibaar is. Mijn voorkeur gaat uit om te werken met een ronde kwast van Annie Sloan en ik gebruik voor lampenkappen altijd nummer acht. Je brengt de verf verdunt aan op de lampenkap en dat doe je echt in een paar minuten. Je laat daarna de kap drogen voor zo'n twintig minuten en je doet precies hetzelfde weer. Na het aanbrengen van twee verflagen heeft je lampenkap een nieuwe kleur aangepast aan het meubelstuk waar je het op wilt zetten. Bij dit voorbeeld heb ik gewerkt met de kleur Country Grey. Je kan eigenlijk alle lampenkappen verven, maar bij natuurlijke materialen pakt het sneller en beter. Deze lampenkap was niet van katoen of linnen dus ik heb het drie keer dun aangebracht met als resultaat een nieuwe lampenkap op de kast.

Door het verdunnen met water zal de kleur lichter worden

Bij het kiezen van de kleur moet u wel rekening houden met het feit dat de kleur lichter gaat uitvallen dan de kleur die u heeft gekozen vanaf de kleurenkaart. Omdat de verf met water is verdunt is het kleurpigment gehalte minder en krijgt u dus een iets lichtere kleur. Het is dus verstandig om een kleur te kiezen die net iets donkerder is dan de kleur die u wilt. Door het verdunnen met water zal het uiteindelijk heel dicht in de buurt komen van de door u gewenste kleur.

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk PaintLampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Was een linnenkleurige lampenkap met tekstprint, geschilderd met één laagje verdunde Annie Sloan Antibes Green, tekst bleef gewoon zichtbaar.

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk PaintLampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Lampenkappen verven kan ook met diverse technieken. Op de eerste foto is op de lampenkap Shibori toegepast en de 2e foto is gewerkt met een stencil van Annie Sloan. 

Zo kan je lampenkappen verven, maar ook meubels, tafels, stoelen, kasten, en dat allemaal zonder schuren of gronden. Voor een uitgebreide handleiding hoe je met Annie Sloan Chalk Paint moet werken verwijs ik je graag naar onze pagina Annie Sloan gebruiksaanwijzing. . Lampenkappen hoef je niet af te werken, bij meubels is dat wel het geval, die werk je af met Annie Sloan Soft Wax. Die trekt in de verf, maakt het hard en vetvrij. Je kan het dan gewoon schoonmaken met een sopje. Trappen en vloeren werk je af met Annie Sloan Lacquer lees voor je een trap of vloer gaat doen onze pagina met handleiding hoe je dat aan moet pakken.

Wij hebben een groot aantal voorbeelden voor u verzameld die u kunt vinden op de pagina Chalk Paint ™ van Annie Sloan voorbeelden ook hebben wij een verzamel pagina meubels met Chalk Paint ™ van Annie Sloan daar ziet u foto's van onze klanten van voor het project en daarna, laat u verbazen wat je wel niet kunt doen met Annie Sloan Chalk Paint.

Alles wat u wilt weten over Annie Sloan Chalk Paint en de toepassingen daarvan kunt u lezen op onze site. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze Annie Sloan winkel in Nijkerk. Maar bent u niet in de gelegenheid om bij ons te komen kunt u uw Annie Sloan Chalk Paint ook direct online bestellen. Wij hebben altijd alle Annie Sloan Chalk Paint op voorraad en vandaag bestellen is uiteraard morgen veilig bij u thuis en kunt u beginnen met het verven van uw lampenkappen.

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk PaintLampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Lampenkap gedaan met Annie Sloan Primer Red. Met clear wax. Wat gaat dat super goed op de stof. Heel blij met het resultaat. Gr mandy. 

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk PaintLampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk PaintLampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint

U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest en Instagram  pagina's er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint en veel voorbeelden ook van lampenkappen. U zult verbaasd staan !  Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Lampenkappen verven met Annie Sloan Chalk Paint leer je bij de specialist in Annie Sloan Chalk Paint