Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Hoogglans keuken verven in één dag met Annie Sloan Chalk Paint

Hoogglans keuken overschilderen hoe doe ik dat. Je kan je keuken of het nu hoogglans verf is of een fineer keuken zonder problemen overschilderen. De vraag is alleen hoe moeilijk is dat en hoe moet ik dat aanpakken. Je kan dat natuurlijk doen met hoogglans verf en de hele keuken schuren en daarna in de grondlak zetten. En dan beginnen met verven. Maar het kan veel en veel makkelijker.

Hoogglans keuken overschilderen hoe doe je dat

De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van verf niet stil gestaan. En Annie Sloan heeft een verf ontwikkeld waarbij je zonder schuren of gronden je hoogglans keuken kan overschilderen. Nu denk je ja ja dat zal wel. Maar Annie Sloan is niet zomaar een merk. Het bestaat al bijna dertig jaar en is verkrijgbaar over de hele wereld. Het heeft inmiddels zijn kwaliteit wel bewezen. Inmiddels hebben via onze winkel duizenden klanten hun keuken al een metamorfose gegeven. Wij hebben voor u een handleiding gemaakt hoe u de keuken moet verven en welke stappen u moet doorlopen. Deze handleiding kunt u hier gratis downloaden.

Fineer keuken met Annie Sloan verf

Op de foto's ziet u deze fineer keuken voordat hij was gedaan en rechts hoe hij geworden is met Annie Sloan verf.. Volg simpel onze handleiding keuken verven en u kan het ook. Ontvetten is extreem belangrijk, want hoe schoon u ook bent in iedere keuken is vet. En vet is een vijand van de verf en zal de hechting beïnvloeden. Dus dat moet altijd helemaal weg. Ontvet met St Marc en een witte doek. Als de doek blijft verkleuren is er nog vet aanwezig. Zodra hij wit blijft de keuken afnemen met water en u kunt aan de slag. Verder is de afwerking enorm belangrijk maar dat kunt u lezen in de handleiding. U wilt een keuken die u langdurig weer intensief kunt gebruiken.

Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Ikea keuken met Annie Sloan verf

Ook bij deze keuken ziet u het voorbeeld hoe de keuken was en hoe hij geworden is met Annie Sloan verf. Wij adviseren u de deurtjes uit de keuken te halen en ze horizontaal neer te leggen op staanders of op de grond. Gebruik voor het verven een verfroller met korte haren. U kunt dan verven alsof het gespoten is. Als de deurtjes horizontaal liggen kan de verf niet gaan lekken. Voor inkepingen gebruikt u een ronde kwast met witte haren.

Hoogglans keuken in Annie Sloan verf Graphite

Nog een mooie transformatie van een licht blauwe hoogglans keuken naar Annie Sloan Graphite. Dat is toch echt een andere keuken geworden. Bij het verven van de keuken kunt u overwegen om gelijk de tegeltjes een andere kleur t e verven. Tegels verven met Annie Sloan verf is geen enkel probleem. Wat bij het verven van de keuken en de tegels het belangrijkste is, dat is hoe u het afwerkt. Wij doen dat met Polyvine Decorateursvernis. Die zal nooit verkleuring geven van de verf en heeft een extreem korte droogtijd. Hierdoor kunt u snel werken en heeft u de keuken af binnen twee dagen.

Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Voorbeeld van een keuken voor en na Annie Sloan verf

We laten u nog een voorbeeld zien van een keuken voor en na het schilderen met Annie Sloan Verf. Ook deze keuken is gedaan in Annie Sloan Paris Grey. Wij vertelden u al eerder dat wij de keuken afwerken met Polyvine Decorateursvernis. Dat doen wij in twee lagen zijdeglans en één laag mat. Dan is de keuken het sterkst. De zijdeglansvernis en de matte vernis gaan een verbinding aan waardoor de hardheidsgraad veel hoger is en dus sterker. De laatste laag zal de uitstraling van de keuken bepalen en die zal dan dus extra mat zijn. Decorateursvernis is echt een extreem matte vernis. Je ziet bijna niet dat het is aangebracht.

Hoogglans keuken in Annie Sloan verf Old Violet

Anja gaf haar hoogglans keuken een nieuwe mooie matte kleur met Annie Sloan Chalk Paint Old Violet. Door de keuken af te werken met Polyvine Decorateursvernis mat blijft de mooie matte kleur van de Chalk Paint behouden en is je keuken beschermd tegen vocht en vuil.De vernis is één van de sterkste in zijn soort. Kan enorm goed tegen hitte, dus u kunt het ook achter de kookplaat gebruiken. Vocht en vuil is geen enkel probleem. Dus u kunt het ook goed schoonhouden.

Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Hoogglans keuken overschilderen in één dag

Annie Sloan Chalk Paint maakt het mogelijk. Je kan je hoogglans keuken verven zonder die te schuren met de geweldige verf van Annie Sloan. Dit maakt je keuken verven ineens leuk en makkelijk. Want waar je anders weken zit met een vieze geur kan je nu met Chalk Paint die reukloos is in één dag je keuken verven. En dat in ruim 40 geweldig mooie kleuren die Annie Sloan heeft ontwikkeld. Op onze pagina's met voorbeelden ziet u honderden keukens die zijn gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Velen zijn u voorgegaan. 

Kosten overschilderen van een hoogglans keuken

Uw hoogglans keuken overschilderen is helemaal niet duur als u al kwasten heeft, wel met witte haren die zijn voor natuurlijke verf. Dan kost het overschilderen van de keuken maar een schijntje. Het is namelijk één liter verf in de kleur die u wilt hebben en voor een hele grote keuken misschien twee liter en en de vernis. Een klein beetje werk en uw heeft voor zo weinig geld een nieuwe keuken. Voor een kleine keuken bent u onder de honderd euro klaar en voor een grote ongeveer honderd vijftig Euro.

Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Extra duurzaam resultaat voor je keuken

Voor keukens gebruik je de Polyvine Decorateursvernis heel mat voor intensief gebruik. Altijd aanbrengen op een volledig droge ondergrond. De verf moet absoluut droog zijn voordat je de vernis aanbrengt.. Deze extra matte vernis kun je prima gebruiken voor je met Chalk Paint geverfde keukens. Als je die liever een nog sterkere bescherm laag wilt geven. Breng eerst 2 laagjes Decorateursvernis Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje Decorateursvernis Extra Mat voor als je een echt matte uitstraling wilt. Wil je de keuken in zijdeglans breng dan drie lagen zijdeglans vernis aan.

Eigenschappen Decorateursvernis voor je keuken

  1. Beschermt tegen verkleuring door Uv-stralen
  2. Goed bestand tegen vocht
  3. Makkelijk aan te brengen
  4. Sneldrogend
  5. Is op water basis
  6. Geeft geen verkleuring van de verf
  7. Kan erg goed tegen hitte
  8. Verbruik ca. 15 m2 per liter
  9. Aanbrengen met of een verniskwast of een vachtroller met korte haren
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen
Hoogglans keuken overschilderen

Hoogglans keuken verven en het beste advies

U bent van harte welkom in onze winkel u kunt ons vinden op de Kloosterstraat 10A in Nijkerk en wij helpen u graag. U kunt ook online de materialen bestellen om uw keuken te verven. Lees wel goed de gebruiksaanwijzing voor u met de keuken aan de slag gaat. Mocht u nog vragen hebben bel ons gerust. 033-2462244. U kunt niet alleen uw keuken verven zonder schuren of gronden maar met Annie Sloan Chalk Paint kunt u ook uw vloer, trap, meubels of muren verven. 

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën