Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen

Hoe breng je verfsjablonen aan

Sjablonen of stencils zijn verschillende namen voor een verfsjabloon wat men gebruikt voor het decoreren van muren, meubels of plafonds. De meeste sjablonen zijn gemaakt van kunststof, maar er zijn ook sjablonen van metaal. Eerst volg je onze gebruiksaanwijzing voor het verven met Annie Sloan Chalk Paint. Je wacht tot de verf volledig droog is en je mag het niet waxen voor je met de sjablonen aan de slag gaat. Dit doe je namelijk later en staat in ons stappenplan. Annie Sloan Chalk Paint is de ideale verf om mee te sjabloneren. De verf gaat namelijk niet lekken onder het sjabloon omdat het een vaste verf is.

Stappenplan verfsjablonen aanbrengen

  • Plak het sjabloon met goede schilders tape op de oppervlakte die je wilt gaan verven
  • Zet de verf en de kleuren klaar die je wilt gebruiken
  • Leg keukenpapier klaar en een tamponeer kwast of schuimroller
  • Doop de kwast (echt een tamponneerkwast met gelijk gesneden haren) of schuimroller in de verf
  • Voor je gaat tamponneren of met de schuimroller gaat werken haal je het eerst over het keukenpapier
  • De natte verf is nu op het keukenpapier en je kan tamponneren op het sjabloon of de schuimroller gebruiken om te rollen
  • Laat de verf één a twee minuten drogen
  • Voor een herhalingspatroon kan je het sjabloon direct weer er naast plakken
  • Laat de verf volledig uitharden ( enkele uren)Werk het af met Soft Wax en je project is klaar
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen

Op onze pagina verfsjablonen ziet u een groot aantal sjablonen in alle maten, mooie muursjablonen, of sjablonen die u kunt gebruiken voor borders, maar ook brocante en vintage sjablonen voor een mooi oud meubelstuk. U heeft keuze uit 200 sjablonen en verfsjablonen, naast alle Annie Sloan sjablonen. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annnie Sloan maar ook op onze Facebook pagina en op Pinterest staan honderden voorbeelden van geweldige decoraties gemaakt met sjablonen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan!

Gebruiksaanwijzing hoe breng je sjablonen stencils en verfsjablonen het beste aan

Sjabloneren met verfsjablonen

Sjabloneren met verfsjablonen is een techniek die al heel erg oud is. Sinds eeuwen worden verfsjablonen gebruikt voor decoratieve doeleinden. In heel erg veel oude gebouwen kunt u voorbeelden vinden van honderden jaren oud die gemaakt zijn met verfsjablonen. Een verfsjabloon is zeer geschikt voor het herhalen van motieven om bijvoorbeeld een border te maken op de muur. Maar men gebruikt het ook vaak voor muren vloeren en op stof. Of om mooie figuren te zetten of namen op uw kasten. Een verfsjabloon is een uitgesneden vorm of figuur, het kunnen ook letters of cijfers zijn in hard materiaal plastic of metaal. U kunt het dan snel en makkelijk schoon maken met water zodat het weer klaar is voor hergebruik. Het aanbrengen van de verf op de stencils kan op verschillende manieren. U kunt dat doen met een lakroller (sponsroller kan ook) een kwast of met een spons. Wij zelf geven de voorkeur aan een lakroller omdat het dan makkelijk en snel netjes aan te brengen is. 

Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen
Gebuiksaanwijzing-sjablonen-stencils-verfsjablonen

Sjabloneren met Verfsjablonen leer je bij de Annie Sloan winkel uit Nijkerk

Sjabloneren kan je op een makkelijke manier doen door een verfsjabloon simpel aan te brengen, maar je kan ook heel creatief aan de gang gaan door één verfsjabloon met meerdere kleuren over elkaar heen aan te brengen zoals u ziet op bijgaande foto die komt uit het boek van Annie Sloan kleurrecepten met Chalk Paint voor meubels en meer. In dit boek is een heel mooi voorbeeld van sjabloneren en gaat Annie Sloan ook uitgebreid in op deze techniek. Sjabloneren is echt een leuke manier om uw meubelstuk op een makkelijke en simpele manier  te transformeren u kent het daarna niet meer terug en iedereen zal zeggen "Heb je een nieuwe kast  ? " .  Als specialist in Annie Sloan Chalk Paint hebben wij natuurlijk alles wat u nodig heeft om uw kasten, trap, vloer of muren op te knappen. Zo hebben wij een groot aanbod van allerlei soorten kast en laden knoppen maar ook verfsjablonen in alle maten en soorten voor op de muur. Zo hebben wij een groot aantal verfsjablonen speciaal voor kasten in cijfers letters en figuren maar ook een ruime keuze in verfsjablonen om borders te maken op de muur of uw muur te sjabloneren. Als u gaat sjabloneren op kasten of op hout moet u natuurlijk na het sjabloneren uw meubelstuk wel afwerken met Soft Wax. Die trekt in de verf, maakt de toplaag hard en na een aantal dagen is het voldoende uitgehard en kunt u het zelfs afnemen met water.

Sjabloneren en werken met verfsjablonen is één van de dingen die wij in onze workshops behandelen. Op onze pagina die gaat over de Annie Sloan Chalk Paint workshops kunt u lezen welke andere technieken wij daar ook behandelen. De workshops zijn wekelijks. De belangstelling is enorm groot daarom raden wij u aan zodra er plaatsen zijn een workshop te boeken.U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan !

Sjabloneren met verfsjablonen is leuk om te doen u heeft keus uit ruim 150 verfsjablonen