Ladekast pimpen
Ladekast pimpen

Ladekast pimpen kan je doen met een groot aantal technieken die u allemaal op onze site kunt vinden, zoals, vergulden, verouderen, doorschuren, donkere wax, frottage, transfer, decoupage, craqueleur, verf crack en nog veel meer. Op deze pagina willen wij u uitleggen in een stappenplan hoe u een typografische ladekast kunt maken. Of in simpel Nederlands een ladekast met teksten of woorden. 

Ladekast pimpen met plak stickers hoe doe je dat

Tegenwoordig is er een enorme belangstelling voor typografie. Dat komt omdat je overal van allerlei bordjes kan vinden met mededelingen en waarschuwingen. Maar ook omdat we het thuis gewoon leuk vinden zoals “ Welcome “  Meubels pimpen met plak stickers of gewoon leuke bordjes maken hoe doe je dat ?  Vandaag gaan we u laten zien hoe je een mooie ladekast kunt maken met de kleuren Annie Sloan French Linen en Old White.

Haal de laden uit de kast en verf de laden en de kast in de basiskleur Annie Sloan Old White. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing en bekijk onze basis video’s voor u aan de slag gaat. De basis kleur gaat namelijk ook de kleur worden van de letters. Breng de basis kleur aan met een kwalitatief goede kwast, wij adviseren een Annie Sloan kwast nummer acht, zodat u het goed gelijkmatig kunt verven en er weinig tot geen textuur is. Verf gerust de handgrepen mee en laat de verf goed drogen.

Breng de plakletters aan op de droge verf

Schrijf op een papiertje welke woorden u wilt hebben op welke laden en bepaal hoe groot u ze wilt hebben. Kijk goed naar de juiste verhouding van de letters ten opzichte van de kast. Als u de woorden heeft gekozen en de grote, plakt u de door u gekozen plakletters (in juiste grote) op de laden. Als de plakletters stevig zijn geplakt gaat u de laden verven in Annie Sloan French Linen en de letters gaat u tamponneren met vrij droge verf. U moet rond de letters niet nat verven, de verf kan namelijk onder de plakletters komen en dat moet u voorkomen. Daarom nogmaals tamponeer op en rond de letters met redelijk droge verf. Als de verf droog is gaat u de plakletters er voorzichtig afhalen zen zal er een witte tekst naar boven komen in de kleur Old White. U kunt de kast nu zo laten als hij is en af waxen met Soft Wax, maar je kan hem ook oud en grof maken door met minimaal korrel 180 er zachtjes over heen te schuren en ook de handgrepen wat te distressen.

Meer voorbeelden gepimpte meubels

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden van gepimte meubels met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van gepimpte meubels bekijken op:

Ladekast pimpen
Ladekast pimpen

Shop nu de goedkoopste Annie Sloan verf aanbiedingen om je ladekast te pimpen