Geplaatst op: 03 jan 2018

Gordijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint

Gordijnen verven met Annie Sloan Chalk Paint is één van de mogelijkheden die u heeft met de verf van Annie Sloan. Op pagina 37 van Kleurrecepten met Chalk Paint voor meubels en meer ziet u de geverfde gordijnen van Annie Sloan in haar huis in Frankrijk. En ze zijn geweldig mooi. Uiteraard heb ik het zelf ook uitgetest en ook ik was heel tevreden met het eindresultaat.

Gordijnen VervenGordijnen Verven

Foto 1 Gordijnen gemaakt van oude Franse linnen lakens. Verfbad van Aubusson Blue ( 1 deel verf op 20 deel water). Foto 2: Linnen gordijnen geverfd in een verfbad. Met een mengsel French Linen en Old White ( gemengd met water) Verticaal strepen geverfd met kwast in Château Grey en sjablonen met Old White en Old Violet.

Gordijnen VervenGordijnen Verven

Witte vitrage in verfbad van Graphite (gemengd met water) (foto 1). Witte vitrage in een verfbad met mengsel van Emperor's Silk en Henrietta met water (foto 2).

Gordijnen VervenGordijnen Verven

Linnen stof strepen geverfd met kwast in strepen van Greek Blue, Château Grey en Aubusson Blue (foto 1). Stoflaken in verfbad met Scandinavian Pink met water en sjablonen opgebracht met roller kleuren Scandinavian Pink en Château Grey (foto 2).

Hoe moet ik gordijnen verven 

De gordijnen doet u in een grote bak waar u water heeft gemengd met de verf. U heeft dus zelf een verfbad gemaakt. U laat de gordijnen langzaam in het verfbad zakken en roert goed. Dat moet u meerdere malen herhalen om het kleurpigment goed te verdelen. Anders krijgt u vlekken in de gordijnen door het kleurpigment. De gordijnen moeten minimaal 45 minuten in het verfbad liggen zodat het kleurpigment goed in de vezels van de stof kan trekken. Na de 45 minuten hangt u het buiten op de waslijn en laat het natuurlijk drogen. Doe dit dus ook enkel in de zomer en zeker niet in de badkamer. Dan krijgt u bad een andere kleur en dat kan niet de bedoeling zijn. Bij de kleur keuze voor het verven van de gordijnen moet u rekening houden dat de kleur lichter zal uitvallen. dat komt doordat u de verf natuurlijk heeft verdunt met water waardoor het kleurpigment gehalte lager is en de kleur dus lichter.  

Welke gordijnen kan ik verven 

Gordijnen verven kan alleen als ze zijn van natuurlijk materiaal wat uit vezels bestaat. Dat zijn, linnen, katoen, jute, wol of zijde. Andere materialen zullen niet gaan omdat daar viscose inzit en dat heeft geen vezels. Dat kunt u dus ook niet natuurlijk verven.Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's. Wij wensen u veel verfplezier.

Gordijnen verven doe je met Annie Sloan Sloan Chalk Paint