Geplaatst op: 03 jan 2018

Annie Sloan op tegels is één van de vele mogelijkheden

Annie Sloan Chalk Paint op tegels kan uitstekend. Maar er zijn een aantal zaken waar u goed rekening mee moet houden.

annie sloan op tegels annie sloan chalk paintannie sloan op tegels annie sloan chalk paint

Allereerst is het erg belangrijk om de tegels heel erg goed schoon te maken en te ontvetten. Wij adviseren hier St Marc voor want dat is een ontvetter zonder chemicaliën. Andere middelen kunnen verkleuring in de verf veroorzaken. Verder is het enorm belangrijk om te zorgen dat er nergens op de vloer siliconenkit zit want de verf zal niet pakken, die moet u absoluut verwijderen. Annie Sloan Chalk Paint op tegels kan je inderdaad aanbrengen op wand- en vloertegels.  Zorg ook dat de vloer goed droog is en dat is belangrijk voor zowel de vloer als de voegen. Breng nooit Annie Sloan Chalk Paint op tegels aan achter een fornuis, de hitte die breed kan uitslaan door de pan zal zorgen dat de wax gaat smelten, we raden u dit dus ook sterk af.

Annie Sloan op tegels aanbrengen

Als de vloer goed droog is goed ontvetten. Breng een dunne laag Annie Sloan verf aan en laat die 24 uur drogen. Breng na 24 uur de volgende laag aan en laat die ook 24 uur drogen. Daarna brengt u op de vloer enkele lagen Lacquer aan( minimaal 2 lagen liefst meer) en op wandtegels Annie Sloan Soft Wax. Wij raden u af om tegels te verven in de badkamer op het douche gedeelte, hier staat vaak veel water en loopt u een te groot risico. Zowel Annie Sloan Soft Wax als Annie Sloan Lacquer zijn waterbestendig, maar niet water vast. Test altijd eerst voor u vloer tegels gaat verven. Poreuze tegels zijn lastig om te doen, terwijl we met geglazuurde tegels nooit problemen hebben gehad. Daarom is het altijd verstandig om eerst een tegel te verven voor u de volledige vloer gaat doen.

Nog meer Annie Sloan voorbeelden op tegels en plavuizen

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint op tegels en plavuizen. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van Annie Sloan Chalk Paint op tegels en plavuizen bekijken op Facebook of op onze Pinterest  en Instagram  pagina's.

Annie Sloan Chalk Paint op tegels, wandtegels en vloeren