Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels

Annie Sloan verf op tegels met de handleiding

Op deze pagina leren wij u hoe u tegels kunt verven met Annie Sloan verf. Welke stappen u moet doorlopen en waar u op moet letten.

Annie Sloan verf op tegels en hoe doe je dat

Annie Sloan verf op tegels kan dat nou echt. Ja Annie Sloan verf op tegels is geen probleem, maar je moet wel heel erg goed de stappen doorlopen. Bij Annie Sloan verf op tegels is het van uitermate groot belang om de tegels heel erg goed te ontvetten om te zorgen dat de verf zich maximaal kan hechten aan de tegels. Na het ontvetten wat wij alleen maar doen met St Marc altijd de ondergrond afnemen met alleen water. 

Eerst je tegels testen

Het testen van je tegels vinden wij belangrijk. Uit ervaring weten wij dat de verf niet goed verwerkt kan worden op poreuze tegels. de verf trekt in de tegel en hierdoor zal het niet goed worden. Je krijgt belletjes en kleine blaasjes. Hierdoor zal ook de Vernis niet goed hechten en bij dweilen zal je zien dat op die plaatsen de verf langzaam zal loslaten. Poreuze tegels raden wij dus ook sterk af om te verven. Er zijn een geen dingen waar wij het niet zouden doen. Wij raden vroeger af om Annie Sloan verf op tegels aan te brengen achter het fornuis, nu kan dat wel maar werkt u het af met Decorateursvernis ( die is uitermate hitte bestendig) en kan tegen extreem vocht. Hetzelfde is van toepassing achter een houtkachel. Verder kunt u probleemloos Annie Sloan verf aanbrengen op tegels in zowel toilet als keuken. De muren werkt u af met wax of decorateursvernis en de vloer werkt u af met Polyvine Vloervernis. Tegelvloer die is gedaan met Graphite en Pure White en is afgewerkt met vloervernis. Waarom Vloervernis en geen andere vernis Vloervernis, is helemaal afgestemd en ontwikkeld op water gedragen verf dus ook Annie Sloan verf. (rechts) Carolien is druk bezig na een gedegen advies van ons met haar vloeren, badkamer, wc om alles te verven te sjabloneren en af te werken met Vloervernis. Is het niet geweldig ! Ik ben echt heel en heel erg trots.

Tegels op de muur die gedaan zijn met Annie Sloan Chalk Paint, werk je af met decorateursvernis en tegels op de vloer werk je af met vloervernis. Lees altijd eerst onze handleidingen voor u aan de slag gaat met het verven van tegels.

Voorbeelden van tegels met Annie Sloan verf

Vloer en keuken gedaan in Old White en Graphite. Kijk ook een goed naar de vloer wat een verandering. De kastjes werk je af met decorateursvernis en de vloer met Vloervernis. Op de rechter foto zie je de keuken die Mariëlle aan het renoveren is in Annie Sloan Chateau Grey, maar op ons advies heeft ze eerst de tegels gedaan in Annie Sloan Graphite en afgewerkt met Decorateursvernis. Vooral achter het fornuis waar de stralingswarmte heel hoog kan zijn is een goede afwerking belangrijk. En Decorateursvernis kan goed tegen hitte en vocht. Mits je het wel in drie lagen aanbrengt. Tweemaal zijdeglans en één keer mat dat is de sterkste combinatie

Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels

Ook wandtegels zelfs in de keuken kunt u verven

Deze foto's laten zien hoe geweldig mooi je vloer tegels en muur tegels kunt maken met Annie Sloan Verf. De muren hebben een klein Sjabloon bovenaan en zijn afgewerkt met Polyvine Decorateursvernis. De vloeren zijn gedaan in Graphite ( 2 lagen) en toen één laag vloervernis om te voorkomen dat de sjablonen uitlopen in Graphite. Daarna zijn de sjablonen aangebracht op de vloer en nadat die droog waren is de vloer twee maal gedaan met Polyvine Vloervernis. Echt een geweldig mooi voorbeeld van Annie Sloan verf op tegels.

Het is even werk, maar het resultaat is supermooi! Jessica schilderde haar tegels in de keuken eerst met Annie Sloan Chalk Paint Old White. Daarna maakte ze een patroon met zelfgemaakte sjablonen en Chalk Paint Graphite. Om jaren van deze mooie tegelvloer te kunnen genieten wordt de verf beschermd met 3 laagjes Polyvine Vloervernis.(rechts) Carolien is een master zoals jullie kunnen zien echt een geweldig kunstwerk zoals ze haar tegels heeft gedaan.

Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels
Annie Sloan verf op tegels

U ziet foto's van de toilet vloer waar de tegels zijn gedaan in Annie Sloan Graphite en afgewerkt met vloervernis. Op onze pagina meubels met Chalk Paint kunt u mooie voorbeelden vinden van tegels die zijn geverfd met Annie Sloan verf.

Bestel nu alles wat u nodig heeft om tegels te verven