Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan

Annie Sloan kalkverf bestaat niet het is Chalk Paint ™ van Annie Sloan

Annie Sloan kalkverf is een onjuiste benaming want het is Annie Sloan Chalk Paint. Toch gebruiken heel erg veel mensen de naam Annie Sloan kalkverf hoe komt dat ?. Annie Sloan Chalk Paint bestaat al bijna dertig jaar en is een geregistreerde naam één van de weinigen. De naam Chalk Paint ™ vertalen veel mensen naar kalkverf, maar wat nou zo grappig is, u moet de filmpjes van Annie Sloan op ons YouTube kanaal maar eens bekijken, in Annie Sloan Chalk Paint zit helemaal geen kalk, zoals u zult zien in de filmpjes daar legt Annie dat zelf uit. 

Wat is kalkverf

Kalkverf is een samenstelling van kalk en water. De kalk is dus het bindmiddel. Kalkverf geeft een mooi poeder achtig effect en is 100% natuurlijk. Kalkverf is een ademende verf en daarom vaak gebruikt op muren. Als muren vochtig zijn kan het vocht weg. En ontstaat er geen schimmel. En kalkverf is 100% natuurlijk. Daarnaast geeft kalkverf een prachtig mat effect. Maar er is nog iets waarom je voor kalkverf zou kunnen kiezen. Het is namelijk vocht en schimmelwerend door zijn ademende werking. Dit is een reden dat men in nieuwbouw waar het vocht nog niet uit de muren is getrokken vaak kalkverf gebruikt. Want bij andere verfsoorten moet men wachten want die sluiten de muur af en kan het vocht niet meer weg. Kalkverf heeft ook hele grote nadelen. Omdat het een poreuze verf is neemt het stof op ontstaan er snel vlekken en het is erg moeilijk om bij te werken of over te verven. Dat is ook de reden dat de enige echte toepassing voor Kalkverf eigenlijk alleen op muren is. Het is in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar. En het is niet afneembaar of te schrobben. Kalkverf is sterk af te raden op andere toepassingen dan muren. Vanwege de beperkingen die kalkverf heeft raden wij het gebruik op meubels, keukens etc sterk af.

Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan

Wat is krijtverf

Krijtverf is een samenstelling van krijt en kalk. In tegensteling tot kalkverf kan je het heel egaal en strak aanbrengen. Het heeft een mooie matte uitstraling. Krijtverf kan je ook op meer ondergronden aanbrengen dan Kalkverf. Het nadeel is wel dat je vaak bij diverse ondergronden eerst zal moeten gronden anders krijg je een slechte hechting en is het niet duurzaam. Krijtverf gebruikt men vaak voor meubels, maar voor keukens, trappen en vloeren is het een minder gebruikt product vanwege de beperkte hechting en de extra stappen die men moet ondernemen om het duurzaam te krijgen. Krijtverf heeft als voordeel ten opzichte van kalkverf het voordeel dat je het makkelijk kan bijwerken en over kan schilderen. En dat het makkelijk is aan te brengen. Je kan krijtverf afwerken met wax. Het nadeel is dat de wax op de verf blijft liggen. Wat bij warm weer stof aantrekt en je moet erg voorzichtig zijn met bijvoorbeeld warme kopjes op tafel. Anders gaat de wax smelten en krijg je kringen. Het grootste nadeel van krijtverf is dat het erg vlekgevoelig is omdat de verf poreus is en blijft. 

Het is dus Annie Sloan Chalk Paint en geen Annie Sloan kalkverf of krijtverf

Annie Sloan Chalk Paint is dus geen Annie Sloan kalkverf, of Annie Sloan krijtverf zoals u nu begrijpt nadat u bovenstaande heeft gelezen. In Annie Sloan Chalk Paint zit geen krijt of kalk. Annie Sloan Chalk Paint kunt u gebruiken zonder schuren of zonder gronden. U kunt het gebruiken op geschuurd hout, gelakt hout, gebeitst hout, deuren, ramen, kozijnen, meubels, glas, metaal, stof, stoffen stoelen, leer, gordijnen, muren, plastic, tegels, vloeren, trappen, keukens eigenlijk alles kunt u er mee verven. U heeft net gelezen in het bovenstaande stuk dat dit met Kalkverf onmogelijk is en sterk af te raden. Het kan allemaal wel met Annie Sloan Chalk Paint. Het zit in het kleurpigment en de samenstelling van Annie Sloan Chalk Paint. Hierdoor kunt u op bijna alle ondergronden verven en u zult het merken want u kunt ongeveer dertien vierkante meter verven met één liter Annie Sloan Chalk Paint. Dat is aanzienlijk meer dan met welke verf dan ook. Daar kunt u met de meeste liters maar zeven vierkante meter mee verven. Kalkverf is ook vele malen zachter dan Chalk Paint. En bij Kalkverf is het vaak juist de bedoeling om de verf die heel poreus is open te houden zolas ik reeds heb uitgelegd. Annie Sloan Chalk Paint werkt u af met een speciale Wax. Annie Sloan Soft Wax die is speciaal gemaakt voor Annie Sloan Chalk Paint. De wax trekt in de verf, vormt een eenheid met de verf. Sluit de verf af waardoor het niet meer kan ademen. Hierdoor zal de verf hard worden en kunt u het probleemloos schoonmaken met water en een sopje. Het werken met Annie Sloan Chalk Paint is heel erg makkelijk, wij hebben een algemene gebruikershandleiding voor u geschreven. Maar voor alle materialen kunt u een handleiding vinden op onze site.

Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan
Annie Sloan kalkverf - Kalkverf Annie Sloan

Annie Sloan Chalk Paint heeft vele voordelen ten opzichte van Kalkverf en Krijtverf

Op onze pagina meubels met Chalk Paint ™ van Annie Sloan  kunt u een groot aantal voorbeelden vinden wat mensen allemaal doen met Annie Sloan Chalk Paint. Het leuke van deze pagina, maar ook van onze Facebookpagina en Pinterest is dat het foto's zijn van klanten en u kunt zien bij de meeste foto's hoe het meubelstuk was en hoe het geworden is met Annie Sloan Chalk Paint. Alles wat u wilt weten over Annie Sloan Chalk Paint en de toepassingen daarvan kunt u lezen op onze site. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze Annie Sloan winkel in Nijkerk. Maar bent u niet in de gelegenheid om bij ons te komen kunt u uw Annie Sloan Chalk Paint ook direct online bestellen. Wij hebben altijd alle Annie Sloan Chalk Paint producten op voorraad en vandaag bestellen is uiteraard morgen veilig bij u thuis. Lees voor gebruik altijd eerst onze gebruiksaanwijzing.

Bestel nu de beste aanbiedingen van Annie Sloan kalkverf