Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren is één van de toepassingen die we nog graag verder voor u willen uitwerken. Eerder hebben we al voor u beschreven hoe je Annie Sloan Chalk Paint buiten moet gebruiken, wat de voordelen zijn, de technieken en hoe u soft Wax moet gebruiken u kunt alles vinden onder Annie Sloan en Annie Sloan Chalk Paint. Maar steeds meer mensen willen de allermooiste kleuren van Annie Sloan Chalk Paint op vloeren gebruiken en dat is niet vreemd want nergens heb je zulke mooie kleuren en zoveel keus als bij het kleuren pallet van Annie Sloan Chalk Paint. Op deze foto's een tegelvloer in de badkamer gedaan met Annie Sloan Old White en afgewerkt met Polyvine vloervernis. En een badkamervloer gedaan in Annie Sloan Old Violet. Volg altijd onze handleiding vloeren verven met Annie Sloan Chalk Paint.

Hoe verf ik mijn vloer

Ziet je laminaat of parketvloer er nog mooi uit, maar ben je toe aan een andere kleur? Schilder ‘m over met Annie Sloan Chalk Paint ! Kies bijvoorbeeld voor koninklijk Napoleonic Blue of Old White voor een mooie witte vloer. Ook kun je met sjablonen patronen maken op de vloer, een loper of je eigen vloerkleed tekenen. Zo kun je je vloer de kleur en uitstraling geven die je zelf wilt! Met Polyvine Vloervernis werk je de vloer af, zodat het geheel krasbestendig is.

Wat heb ik nodig voor het verven van mijn vloer

 • Annie Sloan verf (1 liter per 6 m2) omdat je 2 keer moet verven
 • Polyvine Vloervernis zijdeglans (en mat)
 • Varkensharen kwast
 • Fijn schuurpapier
 • St. Marc
 • Pluisvrije doek
 • Vachtroller met korte haartjes
 • Verfbakje
 • Verniskwast
 • Schuimroller
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Stappenplan om je Vloer te verven

Test altijd eerst een stukje vloer om te kijken of het goed gaat om direct over de vloer te schilderen. Oude parketvloeren of geschuurde vloeren kunnen gaan bloeden en vlekken in de verf geven. Is dit het geval? Behandel de vloer dan eerst voor met Alabastine Voorstrijk of zet er een goed laag Vloervernis op van Polyvine..

Voorbereiding voor u de vloer gaat verven

 • Verwijder zoveel mogelijk meubels uit de ruimte die je gaat schilderen
 • Stofzuig de vloer goed
 • Ontvet nu de vloer met St. Marc. De juiste verhouding is 4 dopjes St. Marc op 1 liter water.
 • Voor een emmer water van 5 liter heb je dus 20 dopjes St. Marc nodig.
 • Als het water na het ontvetten van de vloer erg vies is, herhaal het dan nog een keer, totdat het sopje niet meer vies wordt.
 • Schuur de vloer wanneer die glad is (laminaat) licht op met een schuurpapiertje. Het is belangrijk om dit te doen NA het ontvetten, omdat je anders het vet in het laminaat smeert met schuren.
 • Stofzuig de vloer goed, ook de naden en randen.
 • Maak de vloer goed schoon met puur water en een pluisvrije doek. Laat dit drogen.
 • Je kunt na gaan verven

Commentaar van een zeer tevreden klant bij deze foto's " Het is even werk, maar het resultaat is supermooi! Jessica schilderde haar keukenvloer eerst met Annie Sloan Chalk Paint Old White. Daarna maakte ze een patroon met zelfgemaakte sjablonen en Chalk Paint Graphite. Om jaren van deze mooie vloer te kunnen genieten wordt de verf beschermd met 3 laagjes Polyvine Vloervernis. Rechts boven Carolien is druk bezig na een gedegen advies van ons met haar vloeren, badkamer, wc om alles te verven te sjabloneren en af te werken met Vloervernis. Is het niet geweldig ! Ik ben echt heel en heel erg trots".

Het verven van de vloer

Zorg ervoor dat je schone, pluisvrije sokken aan hebt zodat de vloer niet weer vies wordt of beschadigd. Roer de verf goed, ook op de bodem zodat alle kleurpigmenten goed verdeeld zijn. De Annie Sloan Chalk Paint kan iets te dik zijn. Je kunt 10% water toevoegen tijdens het roeren zodat de verf goed glad uitvloeit. Met een varkensharen kwast schilder je nu eerst de naden en randen van een gedeelte van de vloer. Zorg ervoor dat je er nog bij kunt komen met de roller. De verf droogt erg snel, en wanneer je dan te vaak nog weer over heen gaat heb je kans op korrelen van de verf. Doe daarom niet een te groot stuk tegelijk. Als de randjes en richeltjes goed in de verf zitten kun je met een vachtroller met korte haren de het overgebleven stuk van de vloer schilderen voor het gladste resultaat. Ga nu verder met het volgende stuk vloer, totdat de hele vloer een eerste verflaag heeft. Als je snel door wilt werken is met z’n tweeën werken een handige optie. De ene persoon doet de randen en naden met de kwast en de ander de rest van de vloer met een roller. Laat de Chalk Paint nu 1-2 uur drogen. Tijd voor de tweede laag. Je kunt voorzichtig op schone sokken over de pas geverfde vloer lopen. Doe weer eerst de randjes en naadjes en daarna de gladde vlakken. Laat nu 12 uur drogen. Comentaar bij deze foto's van een zeer tevreden klant " Beste Jayne. ik stuur je de foto's van de vloer. De vloer was al wit gelakt maar heel kaal. Daaroverheen heb ik 2 lagen pure white, 1 laag half verf/half vernis. Daarna de sjablonen met Aubusson Blue. En toen 2 lagen vernis".

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Vloeren kan je verven in alle kleuren van Annie Sloan Chalk Paint

Vloeren worden zeer intensief gebruikt, dus van erg groot belang is dat de vloer slijtvast is en de krijtverf uitstekend is beschermd. Voor een vloer is het enorm belangrijk dat het gelijk goed is afgewerkt u wilt niet na een paar maanden weer moeten verven en alle meubels verplaatsen. Of het moeten bijwerken. Vloeren moeten slijtvast zijn zodat u na het harde werken kunt genieten van de Annie Sloan Chalk Paint die u op de vloeren die heeft aangebracht. Voordat u de verf gaat aanbrengen op de vloer raden wij u wel aan dat u het eerst gaat testen, het kan namelijk zijn dat het hout gaat bloeden, af en toe kan dat gebeuren. U krijgt dan oranjebruine of gelige vlekken die door de verf heenkomen. Gelukkig is dat niet vaak het geval, maar het is beter om het eerst te testen, het zou zonde zijn als u de hele vloer heeft gedaan en de volgende morgen ziet u een vloer met vlekken. Als dit gebeurt, dan moet u eerst gebruik maken van een Alabastine voorstrijk tegen vlekken gebruiken. Bloeden kan voorkomen bij sommige houtsoorten voornamelijk donker eiken, of oude onbehandelde vloeren, kunnen bij het verven gaan “bloeden. Bloeden van het hout ligt niet aan de Chalk Paint ™ van Annie Sloan, dit komt bij alle soorten verf voor. Het verven van een houten vloer kan probleemloos, of het nu parket is of vurenhout. Twee dingen zijn belangrijk. Test of er geen olie op of in het hout zit. Dan moet u het echt niet gaan verven. Zoals eerder beschreven gaat de olie omhooggedreven worden en zal het dus niet hechten. En ga alleen verven op een vloer die goed in de lak zit, om bloeden te voorkomen. Weet u dat niet zeker test dan eerst een klein stukje. Gaat het niet goed, schuur het dan ligt op. Maak het schoon en breng eerst een grondlak op terpentine basis aan.

Eerst goed ontvetten voor u de vloer gaat doen

Voor u de vloer echt gaat verven adviseren wij hem even schoon te maken met ST Marc dat is uitermate effectief en goedkoop. Belangrijk om te weten is dat meerdere dunne lagen Annie Sloan Chalk Paint sterker en beter zijn dan twee dikke lagen. Laat voor u een 2e laag aanbrengt tussentijds de verf echt minimaal 45 minuten drogen en uitharden. Verdun de verf ook met wat water het is daardoor makkelijker aan te brengen, u moet iets meer verven, maar krijgt uiteindelijk een beter en sterker resultaat op de vloer met Annie Sloan Chalk Paint. U kunt de vloer op drie manieren verven en u moet zelf bepalen wat het makkelijkste is, het kan met een spons, roller, of een kwast. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de ondergrond, randen altijd doen met een kwast en bij betonnen vloeren werkt een spons verreweg het makkelijkste. Wilt u er meer over lezen Annie Sloan heeft het uitgebreid beschreven in één van haar boeken “ Annie Sloan Paint Transformations “.  Ten slotte met behulp van een roller brengt u twee lagen Annie Sloan Lacquer aan over de verf.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren altijd afwerken met Vloervernis

Polyvine Vloervernis 1 liter is voldoende voor 15 vierkante meter. Gebruik nooit een andere vernis op Annie Sloan Chalk Paint dat zal verkleuring geven. Andere vernis soorten kunnen extreme verkleuringen veroorzaken die u niet wilt. Dit komt door de chemicaliën op de natuurlijke verf die dit effect veroorzaken. Let op de eerste weken niet nat maken en als u schoonmaakt gelijk afnemen met een droge doek. De vernis heeft enkele weken nodig om volledig uit te harden. Op deze foto's ziet u een tegelvloer die is gedaan met Graphite en Pure White en is afgewerkt met vloervernis. Waarom Vloervernis en geen andere vernis  Vloervernis, is helemaal afgestemd en ontwikkeld op water gedragen verf dus ook Annie Sloan verf. Wij adviseren u altijd Vloervernis te gebruiken voor vloeren die intensief gebruikt worden zoals vloeren in woonkamers, de hal, de trap, of winkelvloeren. Wij willen u erop wijzen dat andere soorten vernis problemen kunnen geven in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint en adviseren u dus ook echt deze niet te gebruiken..

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Betonnen Vloeren met Annie Sloan Chalk Paint

De betonnen vloer heeft een nieuwe look gekregen met behulp van onze verf. Gebruik voor de snelheid een roller (doe de randjes met een kwast). In dit geval gebruikten we Annie Sloan Chalk Paint Paris Grey en laat het goed drogen. Doe wat verf in een verfbakje en druk daarin een platte vierkante spons. Zorg dat er een goede maar niet te dikke laag verf op zit. Stempel met de spons een schaakbordmotief op de vloer. Op sommige vierkantje kun je nog een derde kleur aanbrengen bv. Cream. Breng als laatste 2 lagen vloervernis aan. Dit project staat ook in “Quick & Easy Paint Transformations’.Wilt u meer weten over het gebruik van Chalk Paint ™ van Annie Sloan of de toepassingen daarvan, wij geven structureel Annie Sloan workshops om mensen te helpen de verschillende technieken te beheersen, u kunt alle informatie vinden onder Annie Sloan workshops, uiteraard kunt u mij ook bellen of mailen en bent u van harte welkom in onze Annie Sloan winkel in Nijkerk. Dat is vlakbij Amersfoort. 

Laminaat vloeren verven met Annie Sloan verf

Het verven van laminaat vloeren is geen enkel probleem, eigenlijk volgt u hetzelfde proces als bij een houten vloer. Er is eigenlijk maar 1 verschil. Wij raden u aan het laminaat op te ruwen voor u gaat verven.

Ook wandtegels en vloertegels kunt u verven met Annie Sloan verf

Zowel Vloertegels als muurtegels kan je probleemloos verven met Annie Sloan verf. Met één verschil. vloertegels werk je af met Polyvine vloervernis en muurtegels met Polyvine decorateursvernis. Deze vernis voor zowel de wandtegels als vloertegels, geeft geen verkleuring van de verf. Heeft een zeer korte droogtijd. Hierdoor kunt u snel werken. Geen verkleuring door UV straling en kan extreem goed tegen vocht en hitte. En ons advies het is de beste vernis verkrijgbaar op dit moment.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren
Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Vloeren met Polyvine verniswas en vloervernis

Vloer met Polyvine Verniswas Notelaar extra mat en de andere vloer met Polyvine verniswas wit. Na het aanbrengen van Verniswas heeft u een goede bescherming tegen knoeien en vlekken en het voorkomen van kringen die in het hout trekken. U kunt Polyvine Verniswas Notelaar zowel binnen als buiten gebruiken. Werk de vloer af met vloervernis. Als u aan de slag gaat met uw vloer hebben wij hoe u het ook gaat doen, met Annie Sloan Verf. Of gewoon alleen de vloer aflakken. Of gaat u de vloer behandelen met Verniswas hebben wij een handleiding voor u gemaakt hoe u het moet aanpakken. Volg altijd dat stappenplan voor uw vloer. Wij hebben alle handleidingen zelf geschreven op basis van tien jaar ervaring en uiteraard uitgebreid getest. Mocht u nog vragen hebben kunt u ons altijd bellen. Hier kunt u alle handleidingen vinden.

Shop de producten en u heeft ze morgen in huis