Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Bekijk voorbeelden van Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren is één van de toepassingen die we nog graag verder voor u willen uitwerken. Eerder hebben we al voor u beschreven hoe je Annie Sloan Chalk Paint buiten moet gebruiken, wat de voordelen zijn, de technieken en hoe u soft Wax moet gebruiken u kunt alles vinden onder Annie Sloan en Annie Sloan Chalk Paint. Maar steeds meer mensen willen de allermooiste kleuren van Annie Sloan Chalk Paint op vloeren gebruiken en dat is niet vreemd want nergens heb je zulke mooie kleuren en zoveel keus als bij het kleuren pallet van Annie Sloan Chalk Paint.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren


Linksboven een tegel vloer in de badkamer gedaan met Annie Sloan Old White en afgewerkt met Polyvine vloervernis. Rechts boven een badkamer vloer gedaan in Annie Sloan Old Violet. Volg altijd onze handleiding vloeren verven met Annie Sloan Chalk Paint.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren


Links boven Het is even werk, maar het resultaat is supermooi! Jessica schilderde haar keukenvloer eerst met Annie Sloan Chalk Paint Old White. Daarna maakte ze een patroon met zelfgemaakte sjablonen en Chalk Paint Graphite. Om jaren van deze mooie vloer te kunnen genieten wordt de verf beschermd met 3 laagjes Polyvine Vloervernis. Rechts boven Carolien is druk bezig na een gedegen advies van ons met haar vloeren, badkamer, wc om alles te verven te sjabloneren en af te werken met Vloervernis. Is het niet geweldig ! Ik ben echt heel en heel erg trots.

annie sloan chalk paint op vloeren

annie sloan chalk paint op vloeren


Beste Jayne. ik stuur je de foto's van de vloer. De vloer was al wit gelakt maar heel kaal. Daaroverheen heb ik 2 lagen pure white, 1 laag half verf/half vernis. Daarna de sjablonen met Aubusson Blue. En toen 2 lagen vernis.

Vloeren kan je verven in alle kleuren van Annie Sloan Chalk Paint

Vloeren worden zeer intensief gebruikt, dus van erg groot belang is dat de vloer slijtvast is en de krijtverf uitstekend is beschermd. Voor een vloer is het enorm belangrijk dat het gelijk goed is afgewerkt u wilt niet na een paar maanden weer moeten verven en alle meubels verplaatsen. Of het moeten bijwerken. Vloeren moeten slijtvast zijn zodat u na het harde werken kunt genieten van de Annie Sloan Chalk Paint die u op de vloeren die heeft aangebracht. Voordat u de verf gaat aanbrengen op de vloer raden wij u wel aan dat u het eerst gaat testen, het kan namelijk zijn dat het hout gaat bloeden, af en toe kan dat gebeuren. U krijgt dan oranjebruine of gelige vlekken die door de verf heenkomen. Gelukkig is dat niet vaak het geval, maar het is beter om het eerst te testen, het zou zonde zijn als u de hele vloer heeft gedaan en de volgende morgen ziet u een vloer met vlekken. Als dit gebeurt, dan moet u eerst gebruik maken van een Alabastine voorstrijk tegen vlekken gebruiken. Bloeden kan voorkomen bij sommige houtsoorten voornamelijk donker eiken, of oude onbehandelde vloeren, kunnen bij het verven gaan “bloeden. Bloeden van het hout ligt niet aan de Chalk Paint ™ van Annie Sloan, dit komt bij alle soorten verf voor.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren


Eerst goed ontvetten voor u de vloer gaat doen

Voor u de vloer echt gaat verven adviseren wij hem even schoon te maken met ST Marc dat is uitermate effectief en goedkoop. Belangrijk om te weten is dat meerdere dunne lagen Annie Sloan Chalk Paint sterker en beter zijn dan twee dikke lagen. Laat voor u een 2e laag aanbrengt tussentijds de verf echt minimaal 45 minuten drogen en uitharden. Verdun de verf ook met wat water het is daardoor makkelijker aan te brengen, u moet iets meer verven, maar krijgt uiteindelijk een beter en sterker resultaat op de vloer met Annie Sloan Chalk Paint. U kunt de vloer op drie manieren verven en u moet zelf bepalen wat het makkelijkste is, het kan met een spons, roller, of een kwast. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de ondergrond, randen altijd doen met een kwast en bij betonnen vloeren werkt een spons verreweg het makkelijkste. Wilt u er meer over lezen Annie Sloan heeft het uitgebreid beschreven in één van haar boeken “ Annie Sloan Paint Transformations “.  Ten slotte met behulp van een roller brengt u twee lagen Annie Sloan Lacquer aan over de verf.

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren altijd afwerken met Vloervernis

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloerenOp bovenstaande foto's ziet u een tegelvloer die is gedaan met Graphite en Pure White en is afgewerkt met vloervernis. Waarom Vloervernis en geen andere vernis  Vloervernis, is helemaal afgestemd en ontwikkeld op water gedragen verf dus ook Annie Sloan verf. Wij adviseren u altijd Vloervernis te gebruiken voor vloeren die intensief gebruikt worden zoals vloeren in woonkamers, de hal, de trap, of winkelvloeren. Wij willen u erop wijzen dat andere soorten vernis problemen kunnen geven in combinatie met Annie Sloan Chalk Paint en adviseren u dus ook echt deze niet te gebruiken. Polyvine Vloervernis 1 liter is voldoende voor 15 vierkante meter. Gebruik nooit een andere vernis op Annie Sloan Chalk Paint dat zal verkleuring geven. Andere vernis soorten kunnen extreme verkleuringen veroorzaken die u niet wilt. Dit komt door de chemicaliën op de natuurlijke verf die dit effect veroorzaken. Let op de eerste weken niet nat maken en als u schoonmaakt gelijk afnemen met een droge doek. De vernis heeft enkele weken nodig om volledig uit te harden.

Betonnen Vloeren met Annie Sloan Chalk Paint

De betonnen vloer heeft een nieuwe look gekregen met behulp van onze verf. Gebruik voor de snelheid een roller (doe de randjes met een kwast). In dit geval gebruikten we Annie Sloan Chalk Paint Paris Grey en laat het goed drogen. Doe wat verf in een verfbakje en druk daarin een platte vierkante spons. Zorg dat er een goede maar niet te dikke laag verf op zit. Stempel met de spons een schaakbordmotief op de vloer. Op sommige vierkantje kun je nog een derde kleur aanbrengen bv. Cream. Breng als laatste 2 lagen vloervernis aan. Dit project staat ook in “Quick & Easy Paint Transformations’.Wilt u meer weten over het gebruik van Chalk Paint ™ van Annie Sloan of de toepassingen daarvan, wij geven structureel Annie Sloan workshops om mensen te helpen de verschillende technieken te beheersen, u kunt alle informatie vinden onder Annie Sloan workshops, uiteraard kunt u mij ook bellen of mailen en bent u van harte welkom in onze Annie Sloan winkel in Nijkerk. Dat is vlakbij Amersfoort. 

Voorbeelden Annie Sloan vloeren

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloankunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden van vloeren gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met uw vloer. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden van vloeren bekijken op

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren


Schilder je tegels! Badkamertegels, keukentegels, portiektegels. Het is behoorlijk prijzig om tegels te vervangen en daarbij moet je ook rekening houden met arbeidskosten. Of je kunt je oude vertrouwde Chalk Paint® te hulp laten schieten! Tegels met een gestencild ontwerp zien er fantastisch uit. Jessica Davis transformeerde haar hele keuken met Chalk Paint® en maakte haar eigen stencil voor het project! Super cool.

Handleiding meubels met Annie Sloan Verf
Handleiding trappen met Annie Sloan Verf
Handleiding keukens met Annie Sloan Verf
Handleiding vloeren met Annie Sloan Verf
Handleiding Soft Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding Dark Wax aanbrengen op Annie Sloan Verf
Handleiding sjabloneren met Annie Sloan verf
Handleiding stof verven met Annie Sloan Verf
Handleiding stoffen stoelen verven met Annie Sloan Verf
Handleiding Annie Sloan verf kleuren mengen
Handleiding transfer met Annie Sloan Verf
Handleiding verzilveren en vergulden met Annie Sloan
Handleiding Cracqueleur
Handleiding Dry Brushing met Annie Sloan Verf
Handleiding marmer look maken
Handleiding Lacquer aanbrengen
Handleiding deuren en kozijnen met Annie Sloan Verf
Handleiding (video) hoe verf ik mijn piano met Annie Sloan

Annie Sloan Chalk Paint op vloeren hoe doe je dat met voorbeelden