Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint
Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint

Lees hier wat het verschil is tussen Krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint

Wat is het verschil tussen krijtverf (kalkverf) en Annie Sloan verf, die vraag krijgen wij dagelijks in de winkel en dat is niet makkelijk om kort uit te leggen want op onze site zijn honderden pagina's hierover geschreven. Maar omdat deze vraag zo enorm leeft wil ik toch proberen om dit kort uit te leggen.

Wat is Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan heeft bijna dertig jaar geleden Chalk Paint uitgevonden en het is een verf die uniek is in zijn soort. Ze heeft het de naam Chalk Paint gegeven. Die naam hebben velen vertaald in Krijtverf of Kalk verf. Dat is leuk om te zien, maar in Chalk Paint zit geen druppel krijt op kalk. Chalk Paint heeft een Chalky uitstraling en daarom heeft ze deze naam gekozen. Het is trouwens een gedeponeerde naam en de redenen waarom zal ik onderstaand voor u beschrijven.

Bij Annie Sloan verf hoef je niet te schuren of te gronden

Bij Chalk Paint van Annie Sloan hoeft u niet te schuren of te gronden en kunt u de verf aanbrengen op bijna alle materialen. Zoals stof, stoffen stoelen, hout, gelakt hout, gebeitst hout, geverfd hout, gelakt hout, trappen, vloeren, deuren, kozijnen, plafonds, muren, terracotta, glas, metaal ja eigenlijk op bijna alles. Bij krijt of kalkverf is dit niet mogelijk.

Bij Annie Sloan verf kunt u alle kleuren mengen

Bij Annie Sloan Chalk Paint kunt u alle kleuren onderling mengen en hebben wij geen standaard assortiment buiten de ruim 40 unieke kleuren. U kunt zelf duizenden tinten maken. Door kleuren onderling te mengen. Zo kunt u bijvoorbeeld aan alle kleuren wit toevoegen en op deze manier makkelijk lichtere tinten maken van uw favoriete kleur.

Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint
Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint
Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint
Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint

Na afwerking is Annie Sloan verf waterafstotend 

Bij Krijtverf en Kalkverf ligt de wax waarmee u het afwerkt op de verf. Een groot nadeel daarvan is dat u bij hete kopjes die u op de tafel zet kringen krijgt in de verf. Bij Chalk Paint van Annie Sloan, trekt de Soft Wax in de verf en maakt het de verf spijkerhard. Doordat het in de verf trekt is de verf volgezogen en kan het geen substantie meer opnemen en kunt u dus rustig een fles wijn laten vallen. U kunt het doordat de verf niets meer kan opnemen zo afvegen en de verf dus ook met water en zeepsop afnemen.

Toepassings mogelijkheden Annie Sloan

Annie Sloan krijtverf kunt u op bijna alle materialen toepassen, dat kan geen enkele krijtverf of kalkverf, daarom is Annie Sloan The Best Paint in the World. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest en Instagram  pagina's er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd zijn ! 

Annie Sloan Chalk Paint is veilig

Maar zeker niet onbelangrijk is dat de verf van Annie Sloan veilig is vrij van giftige stoffen en reukloos. Zowel Chalk Paint® en Wall Paint zijn niet giftig en volkomen veilig ook voor meubels en muren van kinderen. De monsters van Chalk Paint®, Wall Paint en Soft Wax zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd als Toy Safe volgens de strenge Europese regelgeving (NEN-EN 71-3: 2013). Zowel Chalk Paint® en Wall Paint zijn water gedragen verven en niet brandbaar. Ze zijn echter niet geclassificeerd als brandvertragende verven (BS 476). Ze zijn veilig te gebruiken op radiatoren en schoorstenen. Annie Sloan producten zijn niet getest op dieren. Chalk Paint bevat geen dierlijke producten. ( informatiebron AnnieSloan.com). Dat is toch wat anders als sommige krijtverf, waarbij bij een zeer groot concern in Nederland letterlijk op de verpakking staat als waarschuwing. "De inhoud bevat gevaarlijke giftige stoffen".  Hopelijk hebben wij u duidelijk gemaakt dat als je wilt verven er eigenlijk maar één verf is die je moet willen gebruiken en dat is Annie Sloan Chalk Paint. Om het met een voorbeeld duidelijk te maken. Een mus is een vogel, maar een vogel is geen mus. Annie Sloan Chalk Paint is verf, maar een verf is geen Annie Sloan Chalk Paint. Chalk Paint van Annie Sloan is uniek.

Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint
Wat is het verschil tussen krijtverf en Annie Sloan Chalk Paint

Shop nu uw Annie Sloan verf