Vraag: Is Decorateursvernis van Polyvine hittebestendig?
Antwoord:

Decorateursvernis kan je aanbrengen nadat je met waterverf, dus acrylverf, kalkverf, krijtverf, of Annie Sloan Chalk Paint hebt geverfd. Je kan het gebruiken achter het fornuis het kan de stralingswarmte aan maar ook op een radiator of dicht bij een kachel of alles brander. Dit is trouwens niet alleen zo bij decorateurs vernis maar dat kan ook met de vloervernis en de buitenlak. Allen zijn hittebestendig. dat is ook de reden dat zoveel mensen kiezen voor de geweldige producten van Polyvine. Want ze zijn niet alleen hitte bestendig, maar ook watervast, gaan niet bladderen, zijn goed schoon te maken en ijzersterk. En in vergelijking met andere soorten vernis erg goedkoop.

Alle producten van Polyvine zijn hittebestendig

Volledig antwoord

Vraag: Polyvine decorateursvernis is dat geschikt voor een keuken met Annie Sloan verf?
Antwoord:

Polyvine decorateursvernis is speciaal gemaakt voor watergedragen verven. Hierdoor zal er geen verkleuring optreden. Het is UV straling bestending, watervast en hittebestendig en dus uitermate geschikt voor uw keuken. Door de samenstelling is het ook goed schoon te maken. En als u de laatste laag afwerkt met decorateursvernis mat is het echt extreem mat en zie je eigenlijk niet dat het is afgewerkt. Hierdoor blijven de mooie matte kleuren van Annie Sloan goed intact. Op onze pagina Annie Sloan Chalk Paint voor keukens. staat een volledige handleiding hoe u uw keuken moet verven en een gebruiksaanwijzing hoe en op welke manier u de decorateursvernis van Polyvine op uw keuken moet aanbrengen om te komen tot een top resultaat.

Decorateursvernis Polyvine uitstekend geschikt voor Annie Sloan keukens

Volledig antwoord

Vraag: Polyvine vloervernis is dat ook geschikt voor Annie Sloan trappen?
Antwoord:

Polyvine werd opgericht in 1986 en is één van de belangrijkste vernieuwers van de laatste tien jaar op het gebied van lakken, vernis en afwerkingen voor decoratieve verf afwerkingen. Omdat ze op waterbasis zijn, vereisen ze een gedegen controle en een specifieke kennis van de werking met andere verfsoorten en kunnen dus gebruikt worden op alle watergedragen verven. Daarom is Polyvine vloervernis uitermate geschikt voor een trap die is gedaan met Annie Sloan verf. Polyvine vloervernis is extreem mat en je ziet het eigenlijk niet dat het is afgewerkt. Het is UV bestendig, watervast, hittebestendig en geeft geen verkleuring en is goed en makkelijk aan te brengen. En misschien wel het grootste voordeel het is goedkoop in aanschaf, vele malen goedkoper dan andere vernissen en het heeft een extreem korte droogtijd. Bij andere vernissen kan dat tussen iedere laag die u aanbrengt oplopen tot 36 uur. Bij Polyvine vloervernis is dat 2 uur. Volledige uitharding bij andere vernis soorten is 6 weken. Bij Polyvine vloervernis is dat 2 dagen.

Polyvine vloervernis kan je uitstekend gebruiken op je trap met Annie Sloan verf

Volledig antwoord

Vraag: Wanneer gebruik ik Decorateursvernis van Polyvine?
Antwoord:

Decorateursvernis gebruikt u als u een ijzersterke afwerking wilt over watergedragen verf. Als u het makkelijk en goed wilt schoonmaken. Als u het intensief gebruikt. Bijvoorbeeld op muren met mensen die honden hebben en het dagelijks moeten schrobben. Maar ook voor keukens die veel vet, water, warmte en schoonmaak middelen te verduren hebben. 

Polyvine decorateursvernis kunt u gebruiken voor

 • Krijtverf
 • Acrylverf
 • Chalk Paint
 • Annie Sloan Chalk Paint
 • Keukens
 • Tafels
 • Muren
 • Latex
 • Glasvezel
 • Gips
 • Steen

Polyvine werd opgericht in 1986 en is één van de belangrijkste vernieuwers van de laatste decennia op het vlak van systemen voor decoratieve verfafwerkingen en lakken. Alle producten van Polyvine worden in de eigen fabrieken gemaakt. Omdat ze op acrylbasis zijn, vereisen ze een doorgedreven controle en een specifieke kennis van de interactie tussen de verschillende componenten. De droogtijd tussen het aanbrengen van de verschillende lak lagen is ongeveer 3 uur. De lak is uitgehard na ongeveer 24 uur. Maar is pas bestand tegen stoom en maximale belasting na vijf dagen.

Als het sterk moet zijn gebruikt u Polyvine Vernis

Volledig antwoord

Vraag: Wat is Glittervernis?
Antwoord:

Glittervernis is gewoon een afwerking zoals u die kent. Die hittebestendig, watervast en UV bestendig is. Alleen door de vernis zijn glitters gemengd. Zo zijn er bij ons drie soorten: Vernis met Goud glitters, Vernis met zilver glitter en vernis met alle kleuren van de regen boog. Als u deze glitter vernis aanbrengt geeft dat een heel gaaf glitter effect. 

Dit is hoe u de glittervernis aanbrengt

Zorg dat de ondergrond schoon, droog, stof en vetvrij is voordat u het gaat aanbrengen. Aanbrengen met een geschikte roller : rol met lichte druk over het oppervlak in korte stukjes en in alle richtingen, om de glitters goed te verdelen. Na het aanbrengen heeft het een witte laag met de vernis droogt transparant op. Wilt u meer sparkling effect breng dan meerdere lagen aan. Niet geschikt voor buiten houtwerk. Niet aanbrengen over olieverf.

Glittervernis is gewone vernis maar dan met een toevoeging van Glitters


Volledig antwoord

Vraag: Wat kost Decorateursvernis?
Antwoord:

Daar moet ik u een uitgebreid antwoord op geven. Want bij het bepalen van de prijs moet je niet alleen kijken wat het kost per liter. Dan is het antwoord namelijk heel simpel. Wij hebben decorateurs vernis in verpakkingen van 4 liter en die kosten 89,99. Dat wil zeggen dat één liter decorateurs vernis dus 22,50 kost. Maar wat veel belangrijker voor u is om te weten is dat u met één liter decorateurs vernis ongeveer 15 vierkante meter kunt afwerken. Dat is zo'n 50% meer dan bij de meeste vernis soorten. Dat maakt decorateurs vernis zo goedkoop. Decorateurs vernis is misschien wel de goedkoopste vernis als je kijkt naar het verbruik en de prijs die er verkrijgbaar is. Maar minstens zo belangrijk zijn de eigenschappen. Want je kan een goedkope vernis hebben maar als het geen goede is heeft u er niets aan. Maar decorateurs vernis is door zijn eigenschappen ook één van de beste soorten vernis voor watergedragen verf.

 • Beschermt tegen verkleuring door Uv-stralen
 • hitte bestendig
 • Makkelijk aan te brengen
 • Sneldrogend, op waterbasis
 • Beschermt tegen afbladderen en barsten
 • Gereedschap reinigen met water
 • Verbruik: ca. 15 m2 per liter
 • Aanbrengen met een vernis kwast voor een mooi en streeploos resultaat
 • Verkrijgbaar in zeer goedkope 4 liter verpakkingen
 • Verkrijgbaar in zijdeglans en extreem mat

Decorateurs vernis misschien wel de goedkoopste vernis per liter

Volledig antwoord

Vraag: Welke kleuren beits zijn er van Polyvine?
Antwoord:

Polyvine Woodstain beits Rosewood 

Polyvine Woodstain beits Rosewood De kleur Rosewood is een mooie en erg persoonlijke kleur. Zoals op foto’s te zien is op de webshop. Het is ook heel speciaal hout, met een wat roze/rode gloed. Een warme teint die mooi staat bij elke interieurstijl.

Polyvine woodstain beits Walnut

Polyvine woodstain beits Walnut Het is een echte grenen kleur maar sommige mensen vergelijken het ook met dennenhout.

Polyvine woodstain beits Redwood 

Polyvine woodstain beits Redwood heeft een mooie rode gloed en is een warme kleur die komt van de kleur van de hoogste bomen in de wereld die staan in de bossen in de Verenigde Staten. De Coast Redwood bossen. Ze groeien nooit meer dan 60 km van de kust. Een verklaring daarvoor is dat ze afhankelijk zijn van het relatief koele en vochtige kustklimaat met zijn frequente mist, die ze nodig hebben in de zomer droogte. De hoogste Redwoods bereiken een hoogte van meer dan 100 meter.

Polyvine woodstain beits licht Eiken 

Polyvine woodstain beits licht Eiken is een warme kleur. 

Polyvine woodstain beits Eiken 

Polyvine woodstain beits Eiken is een warme tint en een aantal tinten donkerder is dan de kleur licht Eiken die wij ook in ons assortiment hebben

Polyvine woodstain beits Teak

Polyvine woodstain beits Teak deze kleur is een abslote aanrader. Het is een geel bruine kleur die iets stoers over zich heeft. Teakhout is hout dat afkomstig is van de Tectona Grandis boom. De andere benaming is ook wel de Teakboom. Deze boom komt vooral voor in Zuid Oost Azië, hier komt bijna al het teakhout vandaan. Teak hout is ideaal hout voor binnen en buitenmeubels, omdat het uitermate sterk en duurzaam is. Dit is ook de reden dat je erg veel meubels in Nederland ziet die gemaakt zijn van Teakhout

Polyvine woodstain beits Mahonie 

Polyvine woodstain beits Mahonie heeft een mooie rood bruine kleur die je kan vergelijken met de kleuren van hard hout

Polyvine Woodstain beits Grenen 

Polyvine woodstein beits Grenen is een mooie gele kleur. Het is een echte grenen kleur maar sommige mensen vergelijken het ook met dennenhout.

Eigenschappen Polyvine woodstain beits

 • Droging : 1-2 uur bij 20°C
 • Uitharding: tot 5 dagen bij 20°C
 • Overschilderbaar : tot 4 uur bij 20°
 • Hardheid : duurzaam Niet vergelend
 • Ontvlambaarheid : geen brandgevaar
 • UV bestendig
 • Water bestendig
 • Krasvast
 • Gebruik zowel binnen als buiten

Alle kleuren beits van Polyvine omschreven

Volledig antwoord

Vraag: Welke polyvine producten zijn er verkrijgbaar?
Antwoord:

Beschikbare Polyvine producten in de winkel of in de webshop

Alle Polyvine producten die beschikbaar zijn voor u bij elkaar

Volledig antwoord

Vraag: Welke Vernis moet ik gebruiken op tegels?
Antwoord:

Welke vernis u moet gebruiken is afhankelijk van het soort tegels. Wij maken onderscheid tussen vloertegels en muurtegels. Maar voordat wij verder gaan uitleggen willen wij eerst stilstaan welke tegels u niet moet verven en vernissen. In de afgelopen 10 jaar hebben wij extreem goede ervaringen met geglazuurde tegels. Die kan je probleemloos verven en afwerken met Vernis. Gelukkig is dit verreweg het grootste aandeel in tegels. Verf nooit een poreuze tegel. Dan trekt de verf in de tegel, er ontstaan plekken die snel en makkelijk beschadigen en je kan het niet strak afwerken waardoor je het niet kan schoonmaken want dan trekt het vocht in de tegel.

Welke Vernis gebruik je op muurtegels na het verven met Annie Sloan

Polyvine Decorateursvernis gebruik je naast tegels op keukens, meubels, glasvezel, gips, steen, behang, pleisterwerk of muren.

Eigenschappen Decorateursvernis Polyvine

 • Extreem matte vernis
 • IJzersterk
 • Hittebestendig
 • Vocht bestendig
 • Beschermt tegen verkleuring door Uv-stralen
 • Makkelijk aan te brengen
 • Sneldrogend
 • Op waterbasis
 • Beschermt tegen afbladderen en barsten
 • Gereedschap reinigen met water
 • Aanbrengen met een vernis kwast voor een mooi en streeploos resultaat

De sterkste bescherming voor uw muurtegels is

Als je de sterkste bescherming wilt geven, breng eerst 2 laagjes Decorateursvernis Polyvine Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje decorateursvernis Polyvine Extra Mat voor als je een echt matte uitstraling wilt. Dit maakt het tot de sterkste afwerking omdat Mat en Zijdeglans een verbinding aangaan wat het sterkste resultaat is.

Welke Vernis gebruik je op vloertegels na het verven met Annie Sloan

Polyvine Vloervernis is de sterkste vernis die wij kennen en uitstekend geschikt voor tegels die zijn gedaan met Annie Sloan Chalk Paint. Naast het feit dat het de beste vernis is onderscheiden ze zich ook qua prijs. Het is een kwaliteits vernis voor een hele lage prijs.

Voorbereiding voor het aanbrengen van Polyvine Vloervernis

Was of vet moet volledig verwijderd worden. Verder moeten de oppervlakken volledig schoon zijn en vrij van stof, vet, was of vuil. Voor u gaat starten met Polyvine Vloervernis

Verbruik van Polyvine Vloervernis extra mat

10 tot 20 vierkante meter afhankelijk van de porositeit van de ondergrond.

Droogtijd Polyvine Vloervernis extra mat

 • Droogtijd ongeveer 60 minuten bij een kamertemperatuur van 20 graden
 • Aanbrengen volgende lagen na 1 tot 2 uur
 • Uitharding volledig bij ideaal weer 24 uur
 • Wacht enkele dagen met het verschuiven van meubels en leg de eerste dagen geen tapijt.

Net zo als bij Polyvine Decorateursvernis is het ook zo bij Polyvine Vloervernis, de sterkste afwerking is 2 lagen zijdeglans en 1 laag mat.

Lees hier welke vernis u gebruikt op welke tegels

Volledig antwoord