• Verzendkosten tot €50: €4,95; vanaf €50,- gratis verzonden in Nederland

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Heel veel mensen komen de winkel binnen en vragen ik kom voor krijtverf of kalkverf en ons antwoord is standaard. Wij verkopen geen krijtverf of Kalkverf maar wij verkopen Annie Sloan Chalk Paint. De eerste vraag is uiteraard wat is dan het verschil tussen krijtverf , kalkverf of Annie Sloan Chalk Paint. Dat willen wij hier graag uitleggen. Allereerst Annie Sloan Chalk Paint bestaat al ruim 30 jaar en heeft zijn kwaliteit bewezen. Het is een verf waarbij je niet hoeft te schuren of gronden. Waarom dat is staat op onze site uitgebreid beschreven. In Annie Sloan Chalk Paint zit geen krijt of kalk.

Annie Sloan Chalk Paint is de beste verf

De naam Chalk Paint koomt door de Chalky uitstraling van de verf. Daarom heeft Annie Sloan de verf gedeponeerd en heeft het een trademark. Annie Sloan Chalk Paint is de verf zonder schuren of gronden. Waarbij je eigenlijk bijna alles kunt verven. Hout, fineer, glas, aardewerk metaal, over lak, beits. Je kan keukens, trappen, vloeren, metaal, meubels, stof en leer verven. Ja zelfs riet. Je kan het gebruiken voor binnen of buiten. Alle informatie kan je vinden op onze site. De verf bestaat uit natuurlijke pigmenten. En dus geen kleurpigmenten. Daardoor kan je alle kleuren onderling mengen. Een groot verschil met Kalkverf of Krijtverf is dat de wax die je nodig hebt bij (poreuze verf) natuurlijke verf in de verf trekt en er niet op blijft liggen zoals bij krijtverf of kalkverf. Dat is een grote ergernis van veel consumenten. Kringen in de wax bij krijtverf of kalkverf omdat de wax gaat smelten. Dat heb je niet bij Annie Sloan Chalk Paint. De wax trekt volledig in de verf.

Annie Sloan Chalk Paint is veilig

Maar zeker niet onbelangrijk is dat de verf van Annie Sloan veilig is vrij van giftige stoffen en reukloos. Zowel Chalk Paint® en Wall Paint zijn niet giftig en volkomen veilig ook voor meubels en muren van kinderen. De monsters van Chalk Paint®, Wall Paint en Soft Wax zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd als Toy Safe volgens de strenge Europese regelgeving (NEN-EN 71-3: 2013). Zowel Chalk Paint® en Wall Paint zijn water gedragen verven en niet brandbaar. Ze zijn echter niet geclassificeerd als brandvertragende verven (BS 476). Ze zijn veilig te gebruiken op radiatoren en schoorstenen. Annie Sloan producten zijn niet getest op dieren. Chalk Paint bevat geen dierlijke producten. ( informatiebron AnnieSloan.com). Dat is toch wat anders als sommige krijtverf, waarbij bij een zeer groot concern in Nederland letterlijk op de verpakking staat als waarschuwing. "De inhoud bevat gevaarlijke giftige stoffen".  Hopelijk hebben wij u duidelijk gemaakt dat als je wilt verven er eigenlijk maar één verf is die je moet willen gebruiken en dat is Annie Sloan Chalk Paint. Om het met een voorbeeld duidelijk te maken. Een mus is een vogel, maar een vogel is geen mus. Annie Sloan Chalk Paint is verf, maar een verf is geen Annie Sloan Chalk Paint. Chalk Paint van Annie Sloan is uniek.

Verschil tussen Chalk Paint, Krijtverf en Kalkverf