Annie Sloan wax tips stap voor stap hoe u komt tot het allerbeste resultaat met de wax van Annie Sloan. Annie Sloan wax brengt u pas aan als de verf volledig droog is. dat is erg belangrijk, want u mag de verf niet afsluiten als er nog vocht in zit. Voordat u wax aanbrent is het belangrijk om te bepalen wat voor uitstraling u wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten wax.

Annie Sloan kent 4 kleuren Wax

Je kan kiezen uit de standaard Soft Wax. De Black Wax en de White Wax. De White wax en de Black wax doen bieden hetzelfde als de Soft Wax ze beschermen de verf. Alleen bij White Wax zit er wit kleurpigment in dat geeft een mooi vervaagd effect. Net of het al jaren oud is en in de zon is verbleekt. ook kunt u het gebruiken als een soort White Wash. U kunt White Wax ook direct aanbrengen op hout. Black Wax is Soft Wax met zwart kleurpigment. Het geeft dus ook de bescherming maar u geeft het een mooie industriële look. Nu denkt u ik mis de Dark Wax. Dat klopt, Dark Wax moet u zien als een soort make-up. je kan er hele mooie effecten mee bereiken om dingen te verouderen. In tegenstelling tot de Black, White en Soft Wax, breng je dit niet direct aan op het hout of de verf, maar breng je eerst de Soft Wax aan eb gelijk daarna de Dark Wax. je werkt in kleine stukjes, bijvoorbeeld poot voor poot.

Een waxkwast is ideaal om mee te werken

Dit om te voorkomen dat de Soft Wax opdroogt en de Dark Wax niet goed verwerkbaar maar is. Op onze pagina gebruiksaanwijzing hebben wij een video staan hoe u met Dark Wax moet werken. Waxen kan je doen met een katoenen doek. Gebruik geen shirt dat zal pluizen. makkelijker is het om  het te doen met een wax kwast. dat gaat sneller en u voorkomt dat u overmatig wax aanbrengt. Ook voor het aanbrengen van de Wax hebben wij een speciale video gemaakt die u kunt vinden op onze pagina gebruiksaanwijzing. Laat de wax altijd goed uitharden. Het heeft enkele dagen nodig om in te trekken en nog een aantal dagen om volledig uit te harden. Geduld is dus belangrijk.

U kunt ons volgen op:

Annie Sloan wax tips om te komen tot het beste resultaat