Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint
Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint

Steigerhout verven zie je steeds meer. Dat komt omdat steigerhout één van de goedkoopste houtsoorten is. Voor ongeveer 1,80 Euro per strekkende meter kan je al steigerhout kopen. En het is makkelijk om te verwerken en je kan steigerhout voor zowel binnen als buiten gebruiken. Vaak vinden mensen het leuk om het te maken, maar dan komt de vraag hoe kan ik steigerhout afwerken ? Moet ik steigerhout verven, waxen, wat doe ik er mee.

Voorbeelden van steigerhout met Annie Sloan verf

U ziet een voorbeeld van de vloer van onze oude winkel waar wij alle steigerhoutenplanken die op de vloer lagen in zes kleuren Annie Sloan Chalk Paint hadden gedaan. En een steigerhouten tafel buiten in diverse Annie Sloan kleuren.

Voordat u steigerhout gaat verven

Laat steigerhout altijd eerst enkele weken in een warme ruimte drogen. Er zit altijd erg veel vocht in het hout. Dat moet u goed laten verdampen voordat u gaat verven. Anders zal het hout gaan rotten als het afgesloten is of de verf gaan bladderen.

Steigerhout verven met Annie Sloan verf

Steigerhout kan je voor binnen makkelijk verven eigenlijk moet je gewoon onze standaard handleiding volgen hoe je moet werken met Annie Sloan Chalk Paint. Maar wat ook heel erg leuk is om te doen zeker omdat je de houtnerf zo goed ziet bij steigerhout is het af te werken met een Wash. Een Whitewash noemen ze het vaak maar die kan je maken in alle kleuren zoals je op bijgaande foto kunt zien. Wat een foto is van een van de muren in onze winkel. Het maken van een wash kan je doen in alle verschillende kleuren die je wilt het is makkelijk om te doen en vele malen goedkoper dan een wash kopen.

Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint
Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint
Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint
Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint

Steigerhout afwerken met Dark Wax

Steigerhout kan je ook heel erg mooi afwerken met Dark Wax. Je brengt deze puur aan op het hout in tegenstelling hoe je dat op meubels doet. Want dan breng je eerst de Soft Wax aan en dan direct de Dark Wax. Op bijgaande foto's ziet u het effect als je Dark Wax direct aanbrengt op het steigerhout. Het krijgt een hele gave stoere look die het steigerhout transformeert naar iets heel speciaals. Het is heel erg makkelijk om te doen en u bent er in een half uurtje mee klaar. Niemand die meer zal zien dat het steigerhout is. Dat maakt het werken met steigerhout zo leuk. Het is makkelijk om te doen. Snel om te verwerken en Steigerhout heeft heel veel mogelijkheden in de afwerking.

Steigerhout Afwerken met Verniswas

Een andere toepassing voor het afwerken van steigerhout is het afwerken met Polyvine Verniswas. Polyvine Verniswas is een kleur was die ook gelijk een vernis - lak achterlaat. Het is dan gelijk beschermt tegen vlekken en kringen. Verniswas is er in een groot aantal kleuren. Het is makkelijk en goedkoop en je kan het binnen en buiten gebruiken.

Steigerhout verven en opknappen lees hoe je het moet doen

Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat met Annie Sloan Chalk Paint. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint
Steigerhout verven met Annie Sloan Chalk Paint

Shop de bovenvermelde producten in de volgende categorieën