Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Sjabloneren met Verfsjablonen leer je bij de Annie Sloan winkel uit Nijkerk

Sjabloneren met verfsjablonen is een techniek die al heel erg oud is. Sinds eeuwen worden verfsjablonen gebruikt voor decoratieve doeleinden. In heel erg veel oude gebouwen kunt u voorbeelden vinden van honderden jaren oud die gemaakt zijn met verfsjablonen. Een verfsjabloon is zeer geschikt voor het herhalen van motieven om bijvoorbeeld een border te maken op de muur. Maar men gebruikt het ook vaak voor muren vloeren en op stof. Of om mooie figuren te zetten of namen op uw kasten. Een verfsjabloon is een uitgesneden vorm of figuur, het kunnen ook letters of cijfers zijn in hard materiaal plastic of metaal. U kunt het dan snel en makkelijk schoon maken met water zodat het weer klaar is voor hergebruik. Het aanbrengen van de verf op de stencils kan op verschillende manieren. U kunt dat doen met een lakroller (sponsroller kan ook) een kwast of met een spons. Wij zelf geven de voorkeur aan een lakroller omdat het dan makkelijk en snel netjes aan te brengen is. 

Sjabloneren kan je op een makkelijke manier doen door een verfsjabloon simpel aan te brengen, maar je kan ook heel creatief aan de gang gaan door één verfsjabloon met meerdere kleuren over elkaar heen aan te brengen zoals u ziet op bijgaande foto die komt uit het boek van Annie Sloan kleurrecepten met Chalk Paint voor meubels en meer. In dit boek is een heel mooi voorbeeld van sjabloneren en gaat Annie Sloan ook uitgebreid in op deze techniek. Sjabloneren is echt een leuke manier om uw meubelstuk op een makkelijke en simpele manier  te transformeren u kent het daarna niet meer terug en iedereen zal zeggen "Heb je een nieuwe kast  ? " .  Als specialist in Annie Sloan Chalk Paint hebben wij natuurlijk alles wat u nodig heeft om uw kasten, trap, vloer of muren op te knappen. Zo hebben wij een groot aanbod van allerlei soorten kast en laden knoppen maar ook verfsjablonen in alle maten en soorten voor op de muur. Zo hebben wij een groot aantal verfsjablonen speciaal voor kasten in cijfers letters en figuren maar ook een ruime keuze in verfsjablonen om borders te maken op de muur of uw muur te sjabloneren. Als u gaat sjabloneren op kasten of op hout moet u natuurlijk na het sjabloneren uw meubelstuk wel afwerken met Soft Wax. Die trekt in de verf, maakt de toplaag hard en na een aantal dagen is het voldoende uitgehard en kunt u het zelfs afnemen met water.

Sjabloneren en werken met verfsjablonen is één van de dingen die wij in onze workshops behandelen. Op onze pagina die gaat over de Annie Sloan Chalk Paint workshops kunt u lezen welke andere technieken wij daar ook behandelen. De workshops zijn wekelijks. De belangstelling is enorm groot daarom raden wij u aan zodra er plaatsen zijn een workshop te boeken.U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan !

Sjabloneren met verfsjablonen leer je bij de specialist in Annie Sloan Chalk Paint