Schilderles Putten
Schilderles Putten

Schilderen bij en met Marjan Loman in Putten

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben in 1966 geboren in Wilnis. Als boerendochter heb ik een grote liefde meegekregen voor de natuur, de Schepping en het platteland. Ik was een dromerig en erg creatief kind, altijd bezig met iets maken. Op mijn 16e verjaardag kreeg ik eindelijk de verf waar ik al zo lang naar verlangde. Meteen ging ik daarmee aan de slag, ik was er heel blij mee.

Mijn voorliefde voor dierschilderijen

Het meest schilder ik agrarische huisdieren en dan met name koeien. Daar kennen mensen mij ook meestal van. Maar ik schilder toch ook veel andere dieren en onderwerpen die mij boeien, die ik mooi vind, of die mij raken. Zo ook schilderijen van groenten. Ook schilder ik in opdracht dierportretten. Ik hoop altijd iets van het innerlijk weer te kunnen geven via de ogen en houding van het dier; ieder leven is uniek en waardevol. Mijn stijl is realistisch.

Cursussen en workshops in Putten

Na verloop van tijd werd mij steeds vaker gevraagd of ik ook schilderles wilde geven, en dat ben ik gaan doen. Ik geef nu zo'n 10 jaar les aan cursisten in kleine groepjes aan huis, in mijn eigen atelier. Eigenlijk geef ik meer schilderbegeleiding. De cursist geeft aan wat deze wil leren of uitproberen en ik denk mee en help daar zo goed mogelijk bij. Ook het uitwisselen van ervaringen is belangrijk, en natuurlijk er plezier in hebben. Iedereen werkt op zijn eigen tempo, eigen niveau en met eigen techniek. Mensen zijn vaak verbaasd over wat ze kunnen, en dat vind ik prachtig. Regelmatig komt het voor dat ik privélessen geef. Ik probeer dan zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de cursist. Dit kan bijvoorbeeld het maken van een mooi schilderij zijn, een andere techniek proberen, altijd al eens willen schilderen maar daar nooit aan toegekomen zijn, of door schilderen iets proberen te verwerken. Op verzoek en in overleg geef ik ook workshops (op locatie).

Werk graag met Amsterdam Acrylverf

Materialen zijn ook erg belangrijk, zoals onder andere gereedschappen, ondergronden en verf. Ik schilder zelf dan ook onder meer met Amsterdam Acrylverf van Talens. Deze is voordelig en dichtbij verkrijgbaar bij The Shabby Shed in Nijkerk of online op ShabbyTreats. Tegen mijn cursisten zeg ik het ook altijd: koop goede materialen, daar heb je zoveel plezier van. Dit geeft onder andere veel betere dekking, optimale lichtechtheid een mooiere verfstreek. En uiteindelijk is het zuiniger in gebruik. Bij een smaakvolle maaltijd gebruik je immers ook de beste ingrediënten. Zo is het ook bij het maken van een smaakvol schilderij!

Schilderles Putten
Schilderles Putten
Schilderles Putten
Schilderles Putten

Je blijft altijd leren met schilderen

Eigenlijk ben ik autodidact. Wel heb ik een aantal jaren lessen gevolgd aan de Vrije Academie voor de beeldende kunsten in Nunspeet en deze ook afgrond. Verder heb ik ook diverse cursussen gevolgd om mijn technieken te verbeteren.

Exposities van Marjan Loman

Regelmatig exposeer ik op allerlei plekken, soms in een openbare ruimte, of in een galerie. Mijn werk is dan ook in het bezit van zowel bedrijven als particulieren, zowel in het binnenland als in het buitenland. Vijf jaar gelden kreeg ik een leuk idee: ik wilde wel een mobiel atelier. Ik ruilde een grasmaaier voor een vintage caravan uit 1971. Deze heb ik ingericht en beschilderd en heet "De Boeren Liefde". Hiermee ga ik naar evenementen en bezoek ik mooie plekken. Een erg leuk ding, wat een plezier heb ik daarvan. Het schilderen geeft mij heel veel voldoening, uitdaging en blijdschap. Het is een mooi cadeau van mijn Schepper/God. Ik word er echt een completer en gelukkiger mens van, en dat gun ik anderen ook.

Boek nu je workshop of schilderles bij Marjan Loman in Putten

Of je nu met Acrylverf schilderles of een workshop wil volgen informeer dan naar de mogelijkheden. Je kan mij bellen op 0341 350 939 of mail naar: marjanloman1966@gmail.com. Wil je meer van mij werk zien of opdrachten die ik heb gemaakt, op mijn website kan je veel voorbeelden zien.

Schilderijen van Marjan Loman

Schilderles Putten
Schilderles Putten
Schilderles Putten
Schilderles Putten

Bestel uw Van Gogh Olieverf of Amsterdam Acrylverf om bij Marjan Loman aan de slag te gaan