Schilderles Groningen
Schilderles Groningen

Schilderles of workshops in Groningen bij Hinke Veenstra

Hinke Veenstra (1965 Emmen) studeerde grafische vormgeving aan de academie Minerva te Groningen (1985-1991). Na jaren als grafisch ontwerper te hebben gewerkt is ze zich vanaf de eeuwwisseling steeds meer op het schilderen gaan concentreren. Een passie die zich geworteld heeft in de jaren dat ze bij Hans Noordermeer in "it Toanhûs" in Joure het programma werkplaats schilderen volgde. In deze periode tot 2009 was er vooral het allesoverheersende gevoel ongestoord te mogen spelen en experimenteren. Zoeken naar vormen en composities zonder directe relatie of verplichting naar een opdrachtgever. De liefde voor het doek en het spelen met stijl en vorm is door de tijd alleen maar verder gegroeid. Die speelse inslag is karakteriserend en maakt haar werk heel herkenbaar en tegelijkertijd laat het zich toch niet echt in een hokje duwen.

Workshops met Amsterdam Acrylverf

Naast dat ze zelf schildert geeft Hinke in haar eigen atelier, in het mooie centrum van Groningen, ook cursussen en workshops met Amsterdam Acrylverf. Tussen 2013-2016 heeft ze verschillende workshops bij gerenommeerde kunstenaars bezocht voor meer verdieping en verbetering in figuratieve schildertechnieken. Het resultaat is een steeds betere beheersing van het vak, waardoor ze haar eigen cursisten steeds meer te bieden heeft en ook vaster in vorm is geworden. Het is ook daardoor dat ze nu ook met olieverf (Van Gogh) werkt. Op diverse ondergronden (vaak gebruikte paletten) schildert ze wat haar raakt of emotioneert, waarbij de inspiratie ook kan komen uit een mooie oude lijst. Ongebonden in onderwerp en materiaal is het resultaat eigenlijk altijd weer kleurrijk en figuratief. Vrolijk werk, wat past bij haar levensinstelling.

Workshops met overnachting in Norg

Naast dat ze in haar eigen Atelier workshops (mogelijkheid met overnachting) aan biedt geeft ze in de zomer ook workshops in de bossen van het in Drenthe gelegen dorp Norg, heel kleinschalig voor 2 of 4 personen inclusief overnachting en eten, vraag zeker naar de mogelijkheden!

Schilderles Groningen
Schilderles Groningen
Schilderles Groningen
Schilderles Groningen

Schilder workshops in Groningen

Alle cursussen en Workshops zijn inclusief verfmateriaal, Amsterdam Acrylverf en/of Van Gogh Olieverf, zodat de kwaliteit gewaarborgd is qua materiaal. Daarnaast adviseert ze in aankoop van verf voor de cursisten. Haar workshops zijn altijd afgestemd op de wens van de cursist, wat zo goed als betekend dat als iemand graag een portret wil schilderen Hinke deze cursist op dat gebied op zijn/haar niveau begeleid. Verder maakt ze op aanvraag een tekening op verschillende doeken die samen 1 geheel vormen en tijdens de workshop door de deelnemers samen tot 1 schilderij gemaakt worden. Vooral leuk als een groep iemand gezamenlijk een cadeau wil geven. Workshops zijn op aanvraag en vanaf 2 personen. "Alles mag, niets moet" Of je nu met Acrylverf schilderles of een workshop wil volgen informeer dan naar de mogelijkheden. Je kan mij bellen op 06 43463072 of mail naar: info@hinkeveenstra.nl. Wil je meer van mij werk zien of opdrachten die ik heb gemaakt, op mijn website kan je veel voorbeelden zien, maar ook op Instagram of Facebook.

Schilderijen van Hinke Veenstra

Schilderles Groningen
Schilderles Groningen
Schilderles Groningen
Schilderles Groningen

Bestel uw Van Gogh Olieverf of Amsterdam Acrylverf om bij Hinke Veenstra aan de slag te gaan