Schilderles in Den Helder
Schilderles in Den Helder

Schilderles in Den Helder bij Atelier Ineke Meijer

Mijn naam is Ineke Meijer en als kind tekende en schilderde ik al graag. Van mijn vader, die kunstschilder was, kreeg ik de eerste schilderlessen. Samen trokken we er met mooi weer op uit om buiten op locatie schilderen. Dat was een waardevolle tijd waar ik veel geleerd heb. Na de middelbare school en een werkzame periode in het ziekenhuis, ben ik in Haarlem intensief aquarellessen gaan volgen bij Joek Lenshoek, een leerling van Kees Verwey. Daar leerde ik de nat-in-nat techniek. Dit is een prachtige, feeërieke techniek, die mij erg aanspreekt.

De eerste prijs van Royal Talens

Deze inspanning werd beloond door het winnen van een eerste prijs van Talens. Ik was daar heel blij mee en deze erkenning was voor mij een enorme stimulans om door te gaan. Ik ben daarna naar de Nieuwe Academie in Utrecht gegaan voor moderne kunst om zo veel mogelijk verschillende en nieuwe technieken en stijlen te leren kennen.

Ruudt Wackers Academie in Amsterdam

Ik had de smaak te pakken en ging door naar de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam. Deze opleiding is klassiek geschoold en leerde ik de basiselementen over gebruik van kleur en de effecten ervan. Hoe je een portret opzet den wat belangrijk is om een sprekend portret te maken. Wat er allemaal komt kijken om een goed schilderij te maken voor een stilleven, wat de aandachtspunten zijn om een model of een landschap tot een aantrekkelijk geheel te maken. Het zelf opspannen van je linnen op raamwerk. Heel ambachtelijk. Een mooie en waardevolle opleiding. Intussen was ik gevraagd om les te geven bij de Volksuniversiteit.Heel fijn om je kennis over te kunnen dragen wat ik met veel plezier heb gedaan en doe.

Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder

Exposities en lessen in mijn Atelier

Een mooie opdracht kreeg ik ook van het ziekenhuis om de kinderafdeling op te fleuren. Een gang van 36 m. lang en diverse kinderkamers. Er volgden lessen in mijn atelier en exposities. De materialen waarmee ik graag werk zijn, olieverf, aquarelverf, pastelkrijt, houtskool en Acrylverf. De Amsterdam Acrylverf zit altijd in mijn schilderkist.

Welkom in mijn atelier

Alle informatie kan je vinden op mijn website. Je kan mij bereiken op Telefoon 0223 628 039

Schilderijen van Ineke Meijer

Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder
Schilderles Den Helder

Bestel uw Van Gogh Olieverf of Amsterdam Acrylverf om netzo als Ineke aan de slag te gaan