Roestverf
Roestverf

Wat is roestverf ?

Roestverf is een verf waarin een groot aantal metaaldeeltjes zitten. Deze metaaldeeltjes gaan oxideren als je er een roest activator op aanbrengt. Dat zie je niet gelijk maar na 10 uur zie je een geweldig mooi roest effect. De verf zal blijven oxideren dus het roesten zal steeds verder gaan. Maar je kan dit stoppen door het af te werken. Wij adviseren omdat te doen met Polyvine Decorateursvernis.

Wat is een goede roestverf ?

De kwaliteit van roestverf wordt bepaald door de hoeveelheid metaaldeeltjes die in de verf zitten. Die zorgen voor meer of minder roest. Nu zie je dat niet aan de buitenkant. Maar een tip voel wat het soortelijk gewicht is van het blik. Hoe zwaarder een liter is hoe hoger de kwaliteit. Dat is trouwens vaak een tip want ook bij Chalk Paint zie je dat. Hoe zwaarder hoe meer kleurpigment.

Waarvoor gebruik je roestverf ?

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Dat komt omdat je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Dus voor je buitenlampen, aardewerk, potten, hekwerk etc. Maar je ziet vooral dat men het gebruikt op muren dat geeft echt iets heel bijzonders in je huis.

Moet je gronden bij Roestverf ?

In principe is dat niet nodig. De hechting van Roestverf is goed. Er zijn wel twee uitzonderingen. Op plastic en op metaal is het aanbrengen van een multiprimer noodzakelijk. Wij gebruiken altijd de Aqua Natura Multiprimer

Gebruik Roestverf

Voor gebruik goed handmatig goed doorroeren om metaaldeeltjes goed te vermengen, op de bodem zitten de zwaardere metaaldeeltjes die u heel goed moet mengen voor het maximale resultaat. Verbruik van de roestverf is 2,5m2 per 500 ml. Het beste effect zult u behalen op een donkere ondergrond. U kunt het gebruiken op hout, plastic, metaal, lampen en nog veel meer. Tip, meng zwarte verf of zwart kleurpigment door de multiprimer om een donkere ondergrond te krijgen.

Roestverf
Roestverf

Hoe en wanneer breng je de roestverf activator aan ?

De roestverf activator brengt u aan binnen 10 minuten nadat u de verf heeft aangebracht. Werk dus in vlakken. Zet nooit de hele muur in de roestverf en dan de activator. het beste effect krijgt u namelijk bij nat op nat. De hoeveelheid activator is van invloed of het roest effect. Wij raden u dus ook aan om eerst een proefstuk te maken waar u kunt bepalen in welke hoeveelheden u wilt werken.

Nog meer mooie voorbeelden van Roestverf

Roestverf
Roestverf
Roestverf
Roestverf
Roestverf
Roestverf

Bestel direct de beste Roestverf van Niveau