Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf
Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf

Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf

Loving Vincent is de werelds eerste volledig geschilderde, unieke speelfilm over het buitengewone leven en de tragische dood van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh. Loving Vincent verkent Van Goghs leven en werk door enkele van Vincents meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen om zijn verhaal te vertellen. De film bekijkt het leven van de mens Van Gogh aan de hand van geanimeerd olieverfschilderijen, gebaseerd op de zelfportretten, straattaferelen en landschappen van de kunstenaar zelf. De film brengt Van Goghs penseelstreken tot leven met een levendige animatie. Het is de eerst geschilderde speelfilm die gemaakt is met Nederlandse Verf!

De eerst geschilderde film met Talens Van Gogh Olieverf

Met de handgeschilderde frames bracht het team van 125 kunstenaars de meesterwerken van Vincent Van Gogh tot leven. Elk frame van de film is een olieverfschilderij, gebaseerd op of geïnspireerd door zijn schilderijen. Professionele artiesten werkten aan de film in Polen en Griekenland. Hun schilderijen bevatten zorgvuldige weergaven van 130 landschappen en portretten die van Gogh tijdens zijn laatste jaren in Arles en Auvers-sur- Oise, Frankrijk, maakte. Het team produceerde meer dan 65,000 lijsten in olieverf op meer dan 850 doeken. De schilders brachten tot 10 dagen door met het schilderen van één seconde van de film. Elk frame is 67cm bij 49cm op canvas geschilderd en is opgenomen met een Canon 6D digitale fotocamera met een resolutie van 6k. Loving Vincent is volledig gemaakt van olieschilderijen. Kunstenaars die bij het project betrokken waren, trainden om te schilderen in de stijl van Van Gogh en verkenden tegelijkertijd onbekende gebieden in animatie. De filmmakers hielden rekening met de kwaliteit van de verf, de viscositeit, hoe de kleuren overkwamen en de prijs

Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf
Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf
Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf
Loving Vincent en Talens Van Goghs Olieverf

De beste 125 kunstschilders verkozen Talens van Goghs olieverf als de beste olieverf ter wereld

De kleur die voor hen het belangrijkste was, was geel. Ze hadden een merk nodig met een goede reeks geeltinten en het geel moest erg verzadigd zijn. De tests bestonden uit het aanbrengen van verf op canvas boards en het fotograferen ervan onder verschillende lichtomstandigheden. Negen verschillende verfmerken waren getest. Royal Talens Van Gogh olieverf , de verf van Nederlandse fabrikant in Apeldoorn, scoorde als beste. Het was voor de hand liggende keuze omdat dit het grootste kleurgamma had en bovendien de goedkoopste van de negen verven die op hun tests hadden doorgestaan. De schilders gebruikten 6,500 tubes en 1,300 liter Royal Talens verf om de film te maken. Het feit dat het merk Van Gogh heet, was bijzonder genoeg puur toeval! Loving Vincent heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen, de film is meer dan alleen een liefdeswerk.

" Schilderijen hebben een eigen leven dat voorkomt uit het zeil van de schilder " - Vincent van Gogh

Bestel de beste olieverf Talens Van Gogh olieverf