Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Krijtverf meubels afwerken met Vernis wel of niet doen

Krijtverf meubels afwerken met Vernis zie je steeds meer mensen doen. Maar het kan niet alleen op krijtverf, maar ook op kalkverf, acrylverf en Annie Sloan Chalk Paint. Dat komt omdat al deze verfsoorten één ding gemeen hebben en dat is dat ze op waterbasis zijn en van nature erg kwetsbaar. Daarom moet je het altijd afwerken.

Meubels afwerken met een wax

Dat is natuurlijk een uitstekende optie en is zeker voor Chalk Paint een goede oplossing. Veel mensen kozen hiervoor omdat daardoor de kleur van de verf heel mooi mat blijft. Wat bij vernis een nadeel was want dit gaf altijd een subtiele glans wat heel veel mensen jammer vonden. Want juist het matte van de verf was voor hen een reden om het met natuurlijke verf te verven

Meubels afwerken met Vernis

Maar in toenemende mate zie je dat klanten het graag willen afwerken met een vernis. Omdat dit toch sterker is dan de wax. En omdat er tegenwoordig speciale hele matte vernis verkrijgbaar is die speciaal gemaakt is voor verven op waterbasis. Zoals krijtverf, Kalkverf, Acrylverf en Annie Sloan Chalk Paint. Door de speciale samenstelling en het feit dat de vernis op waterbasis is gemaakt ontstaat er geen verkleuring. De decorateurs vernis is van Polyvine en beschermt tegen UV stralen en is watervast. Ideaal dus om uw meubels mee af te werken.

Hoe maak je meubels extra sterk met vernis

Breng eerst 2 laagjes vernis zijdeglans aan. Met tussendoor een droogtijd ban minimaal een uur. Daarna één laagje matte vernis voor als je een echt matte uitstraling wilt. En het allerbelangrijkste dit maakt het extra sterk en duurzaam.

Waarom decorateursvernis van Polyvine

Polyvine werd opgericht in 1986 en is één van de belangrijkste vernieuwers van de laatste tien jaar op het gebied van lakken, vernis en afwerkingen voor decoratieve verfafwerkingen en buiten hout.. Alle producten van Polyvine worden in de eigen fabrieken gemaakt. Omdat ze op waterbasis zijn, vereisen ze een gedegen controle en een specifieke kennis van de werking met andere verfsoorten. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor krijtverf, kalkverf, acrylverf en Annie Sloan Chalk Paint. De decorateursvernis is verkrijgbaar in 100 ml, 500 ml, 1 liter en 4 liter. De grote verpakking is uiteraard extra goedkoop. Speciaal voor de grotere klussen.

Vernis voor meubels met krijtverf kopen of bestellen

Dat kan in onze winkel in Nijkerk. Wij zitten op de Kloosterstraat 10A. Maar u kunt ook online bestellen. Wij hebben altijd alle vernissen op voorraad en vandaag bestellen is morgen in huis. Uiteraard kunt u ons altijd bellen voor een goed advies wij helpen u graag en het is tenslotte gratis.

Decorateursvernis van Polyvine voor meubels