Gordijnen Verven kan dat
Gordijnen Verven kan dat

Gordijnen verven en hoe je dat precies moet doen

Gordijnen verven kan dat en hoe moet je dat precies doen. En kan je alle gordijnen verven of niet. Wij leggen het allemaal uit.

Hoe moet je gordijnen verven

  • Allereerst moet je weten welk materiaal jet is. Het moet namelijk bestaan uit 100% natuurlijk materiaal dat is: Linnen, Zijde, 100% katoen, wol of Jute. Er mag geen Viscose of Polyester inzitten. De verf moet namelijk in de vezels kunnen trekken en dat hebben deze twee materialen niet.
  • U maakt een grote teil vol met water en verf ( hoe meer verf u gebruikt hoe donkerder de kleur, let op de kleur zal altijd lichter uitvallen dan de originele kleur omdat u het sterk moet verdunnen met water.
  • Wij raden u aan 6 liter water 1 liter verf
  • Doe de gordijnen in het verfbad en blijf het gordijn bewegen om de paar minuten anders krijgt u teveel kleurpigment in de plooien. U mag het dus nooit laten staan zonder er verder naar te kijken.
  • Na ongeveer 2 uur zal er voldoende verf in de vezels getrokken zijn en hangt u de gordijnen op aan de waslijn. Doe deze klus dus ook echt alleen met warm weer.
  • Als de gordijnen helemaal droog zijn, strijk ze met een vochtige doek. Hierdoor zult u de kleur fixeren en heeft u nieuwe gordijnen.

Je kan dus alleen gordijnen verven van natuurlijke materialen

U ziet een stoel waarvan de stoffen bekleding is gedaan en lakens zien zijn geverfd in een verfbad van Barcelona Orange en  Napoleonic Blue. (rechts) Witte vitrage in een verfbad van Emperor's Silk en Henrietta met water

Bekijk de vele voorbeelden van geverfde gordijnen

Gordijnen gemaakt van oude Franse linnen lakens. Verfbad van Aubusson Blue ( 1 deel verf op 20 delen water). Foto 2: Linnen gordijnen geverfd in een verfbad. Met een mengsel French Linen en Old White ( gemengd met water) Verticaal strepen geverfd met kwast in Chateau Grey en sjablonen met Old White en Old Violet.

Gordijnen Verven kan dat
Gordijnen Verven kan dat
Gordijnen Verven kan dat
Gordijnen Verven kan dat

Witte vitrage in verfbad van Graphite (gemengd met water) (foto 1). Witte vitrage in een verfbad met mengsel van Emperor's Silk en Henrietta met water (foto 2).

Linnen stof, de strepen zijn geverfd met kwast in Greek Blue, Chateau Grey en Aubusson Blue (foto 1). Stoflaken in verfbad met Scandinavian Pink met water en sjablonen opgebracht met roller kleuren Scandinavian Pink en Chateau Grey (foto 2).

Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan kunt u zien wat onze klanten allemaal wel niet maken met veel mooie voorbeelden met Annie Sloan Chalk Paint. Lees altijd eerst onze gebruiksaanwijzing voor u aan de slag gaat. Als u dat gedaan heeft kunt u rustig bestellen.

Gordijnen Verven kan dat
Gordijnen Verven kan dat

Bestel nu Annie Sloan verf om gordijnen te verven