Eiken meubels verven met Annie Sloan verf
Eiken meubels verven met Annie Sloan verf

Eiken meubels verven met Annie Sloan verf is geen enkel probleem

Eiken meubels verven met Annie Sloan verf kan uitstekend. Er gaan veel fabels rond dat dit niet kan en dat je vlekken krijgt of dat het gaat bloeden. Dat is in 99% van de gevallen niet waar. Als eikenhout is gelakt, of gebeitst of in de wax is gezet kan je het nadat je het goed hebt schoongemaakt met St Marc zonder problemen verven. Ik leg het maar wat simpel uit, maar zolang de verf met, beits, verf, wax, lak of wat dan ook is afgesloten, kan er nooit iets vanuit het hout in de verf trekken. Dat is ook de reden dat je niet mag schuren want dan leg je het hout bloot en dan kan er wel van alles gebeuren. Dus gewoon goed onze handleiding volgen hoe je moet verven en hoe je soft wax moet aanbrengen en dan komt het goed. Dan kan je eiken probleemloos verven.

Eiken meubels kunnen bloeden

Eiken meubels geven in enkele gevallen problemen en dat is wanneer het is geschuurd. Dan kan het hout namelijk gaan bloeden en krijg je vlekken in Annie Sloan verf. Zoals ik al heb omschreven komt dat door dat het vocht van de verf in het hout kan trekken omdat je de nerf hebt open gemaakt door de bescherming weg te schuren. Het vocht trekt in het hout maakt de tannine vloeibaar. Chalk Paint zuigt het op en zo ontstaan de vlekken. Als het hout is geschuurd kan je die vlekken makkelijk voorkomen door je kast of meubelstuk eerst in de Alabastine voorstrijk te zetten. Of een grondlak op terpentinebasis. (Nooit op waterbasis). Als je dat hebt gedaan is het hout afgesloten en kan het niet meer bloeden. Eigenlijk is bovenstaande van toepassing voor alle donkere houtsoorten dus of het nu teak, eiken of wat voor donkere houtsoort is. Als er een beschermlaag overheen zit die hard is kan je na goed ontvetten altijd verven. Als het geschuurd hout is, dan is het altijd verstandig om het eerst in de Alabastine te zetten om bloeden te voorkomen.

Eiken meubels verven met Annie Sloan verf
Eiken meubels verven met Annie Sloan verf
Eiken meubels verven met Annie Sloan verf
Eiken meubels verven met Annie Sloan verf

Nooit schuren zeggen we niet voor niets

Wij zeggen niet voor niets altijd Annie Sloan verf is de verf waarbij je niet "mag" schuren dat zeggen we om juist het bloeden te voorkomen. Het is de ideale verf waarbij je zonder schuren of gronden ook je eiken meubels een nieuw leven kan geven en voor een paar tientjes een geweldig nieuw meubelstuk in huis hebt. Als je goed ontvet is de hechtingskracht van Annie Sloan verf zo goed dat je niet hoeft te schuren. Dat heeft het in zijn bijna dertig jaren bestaan wel bewezen. Op onze pagina meubels met Chalk Paint van Annie Sloan staan ook geweldig veel mooie foto's om inspiratie en ideeën op te doen. Wij wensen je veel verf plezier met je eiken meubels want Annie Sloan verf is de ideale verf om dat mee te doen.

Verf je eiken meubels zonder schuren of gronden met Annie Sloan verf