Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan

Decoupage en alles wat u over decoupage wilt weten lees en bekijk het hier

Decoupage is een techniek die al honderden jaren bestaat en vreemd genoeg eigenlijk uit nood geboren is. In de periode van armoede wilden mensen toch met weinig middelen het mooiste maken van huis hun meubels of inrichting en men ging op zoek naar manieren om dat te realiseren. Wat ze gingen proberen was om blanco behang te versieren en dan met vernis af te werken waardoor het net leek  of het origineel was en op die manier was men in staat om op een goedkope manier toch hele leuke dingen te maken door middel van zoals we nu het woord kennen decoupage.

Decoupage en alles over decoupage technieken met voorbeelden

Annie Sloan heeft over decoupage veel geschreven zo kan je in haar boek Classic Paints and Faux Finishes en een ander boek , Decoupage : A Practical Guide enorm veel lezen over hoe je op een juiste manier decoupage kan toepassen en wat je er allemaal mee kunt doen. En er staan geweldige foto’s in van het eindresultaat. De praktische handleiding van Annie Sloan in haar boeken laat u zien hoe u cadeaus, wenskaarten, en oude tijdschriften kunt gebruiken op verschillende manieren op het meubilair. Het is een verkenning van diverse decoupage technieken.

Decoupage is ontstaan uit armoede nu is het een techniek

Tegenwoordig is er geen reden meer om decoupage toe te passen op behang en zie je decoupage dus heel vaak toegepast worden op van allerlei soorten brocante en brocante meubels. Er zijn speciale producten in de markt die er voor ontwikkeld zijn om een schitterend effect te krijgen bij decoupage op meubels. Annie Sloan heeft uiteindelijk ook haar eigen decoupage lijm ontwikkeld en niet in de laatste plaats omdat deze natuurlijk volledig is afgestemd op Annie Sloan Chalk Paint, uiteraard is die verkrijgbaar bij ons, vandaag bestellen en u heeft het net zo als alle andere artikelen morgen in huis, want wij hebben altijd alle artikelen van Annie Sloan en Annie Sloan Chalk Paint voor u op voorraad. 

Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan

Op onze workshops die wij structureel geven is decoupage één van de zes technieken die wij u leren en het is geweldig leuk om te doen. Want een kastje verven kan iedereen, maar hoe geweldig leuk is het als u de kast een distressed look kunt geven en het blad met decoupage kunt afwerken, of het een classic look kunt geven door middel van het mengen van Dark en Soft wax zoals we elders op de site hebben beschreven. De combinatie van Decoupage en Dark Wax is echt geweldig mooi. Bij onze workshop behandel ik dit uitgebreid want er zijn wel een aantal valkuilen, de papier soort het afsnijden en een aantal andere zaken waar u op moet letten Decoupage is niet moeilijk om te leren in de workshop van 3,5 uur leren wij je deze techniek, maar ook kwasttechnieken voor Annie Sloan Chalk Paint, Cracqueleur effect, distressing en stencil technieken als echte Annie Sloan specialisten gaan wij u helpen om  echt het maximale te halen uit deze geweldige verf . Wilt u uitgebreid advies over decoupage en voorbeelden zien bent u altijd van harte welkom in onze winkel, de koffie staat klaar en wij helpen u graag moet een goed gedegen vakkundig advies. 

Bekijk de mooiste voorbeelden van meubels met decoupage

Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan
Decoupage van Annie Sloan

Shop de producten en u heeft ze morgen in huis